Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Η ομιλία του Δημήτρη Καζάκη στην Θεσσαλονίκη, 3/12/13 (βίντεο)



Συγκλονιστική ομιλία του Δ. Καζάκη στην κατάμεστη
αίθουσα της Ε. Μ. Σ. στη Θεσσαλονίκη


"Δεν φιλοδοξούμε να κυβερνήσουμε την Ελλάδα. Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε τον λαό να κυβερνάει. Να είναι νοικοκύρης στον τόπο του''! 
 
Μ’ αυτή την σαφέστατη και κατηγορηματική δήλωση, ο Γ. Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης προσδιόρισε επακριβώς το όραμα που κινητοποιεί καθημερινά ολοένα και περισσότερους συμπολίτες στον κοινό αγώνα για την ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος, μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, την Τρίτη 3/12/2013, σε εκδήλωση του Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλονίκης.


Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. ανέλυσε διεξοδικά την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και κατάστησε σαφές ότι «ζούμε σε συνθήκες ενός καταστροφικού πολέμου που ναι μεν δεν διεξάγεται με στρατιωτικά μέσα, αλλά δεν έχει τελειωμό, ούτε ημερομηνία λήξης». Επισήμανε ότι οι κυβερνώντες προσπαθούν πάση θυσία να κρατηθούν στην εξουσία διότι «πρέπει να βάλουν ξανά τις υπογραφές τους προς όφελος των δανειστών πριν τον Απρίλιο». Αυτή η κυβέρνηση «θα μπορούσε να είχε πέσει αν η αντιπολίτευση έπραττε το καθήκον της αποχωρώντας από το κοινοβούλιο και οργανώνοντας τον κόσμο για να ανατρέψει το κατοχικό καθεστώς».

Ο Δημήτρης Καζάκης αναφέρθηκε σ’ όλα όσα «έρχονται» το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως η αύξηση της φορολογίας ακινήτων κατά 45% και η επιβολή αντικειμενικής αξίας στα αγροτεμάχια και παρουσίασε με σαφήνεια και με τη δέουσα επιστημονική τεκμηρίωση την πρόταση του Ε.ΠΑ.Μ. για τη σωτηρία της χώρας και του λαού.

Το ενδιαφέρον των ακροατών ήταν αμείωτο μέχρι και την τελευταία στιγμή, ενώ ο καταιγισμός των ερωτήσεων κατέδειξε για πολλοστή φορά την ανάγκη των απλών ανθρώπων για ουσιαστική πληροφόρηση και αναζήτηση ουσιαστικής διεξόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου