Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης: Εκδήλωση στα Διαβατά (βίντεο)


Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και πληροφόρησης του κόσμου από το ΕΠΑΜ θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε στις 28/9 εκδήλωση στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση και Δημοκρατία». Προβλήθηκαν δύο βιντεοταινίες κατά την διάρκεια της εκδήλωσης: 1. Η εξαιρετική παραγωγή του ΕΠΑΜ Πάτρας με τον εύγλωττο τίτλο «Βοήθεια, Σώζουν τη χώρα» με αναφορά στα σημερινά εντός Ελλάδος τεκταινόμενα, και τμήμα του μεταγλωττισμένου ντοκυμανταίρ «Ο δρόμος προς την δικτατορία» με αναφορά στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και το ευρώ.

Η εισήγησης της εκδήλωσης, που πολύ εμπεριστατωμένα επιμελήθηκε και πραγματοποίησε ο συναγ. Ανδρέας Καϊτζής (κάτοικος των Διαβατών και μέλος του πυρ. Ευόσμου του ΕΠΑΜ) είχε ως θέμα την αναδόμηση της έννοιας του ευρώ. Μετά την εισήγηση ακολούθησε δημόσια συζήτηση όπου έλαβαν το λόγο κάτοικοι της περιοχής και μέλη του ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία τόσο από πλευράς συμμετοχής όσο και από πλευράς των απόψεων που εκφράστηκαν κατά τη συζήτηση, πράγμα που ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας για τη συνέχιση παρόμοιων δράσεων και σε άλλες περιοχές.

Πανηγυρικά αθώος ο Νίκος Ασλάνογλου στη δίκη για τις επανασυνδέσεις της ΔΕΗ!



Σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές ξέσπασε το ακροατήριο της δίκης του αγωνιστή που επανασυνδέει το ρεύμα στα σπίτια των συμπολιτών μας, Νίκου Ασλάνογλου, και του Δημήτρη Γκάλαβου στο σπίτι του οποίου έγινε επανασύνδεση, το πρωί της Πέμπτης 31/10, στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου: ΑΘΩΟΙ!

Από νωρίς στο δικαστικό μέγαρο Βέροιας συγκεντρώθηκαν πολίτες, καθώς και μέλη της κίνησης "Πολίτες της Βέροιας", του ΕΠΑΜ Ημαθίας, του Κινήματος "Δεν Πληρώνω" κ.α., ως ένδειξη συμπαράστασης στους κατηγορούμενους συμπολίτες τους.

Κάλεσμα σε πορεία στη Θεσσαλονίκη στις 9/11



Εμείς, οι άνθρωποι του κινήματος ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις στη Χαλκιδική, απευθυνόμαστε γι άλλη μια φορά σε εσάς, τους συμπολίτες μας, συναγωνιστές μας, συνανθρώπους μας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες που διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή, την αξιοπρέπεια και ένα καλύτερο μέλλον.

Οι ρίζες των προβλημάτων που ο καθένας μας αντιμετωπίζει σήμερα, είναι κοινές για όλους μας. Εκπτώσεις στη δημοκρατία, άγρια καταστολή κάθε αντίδρασης, ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, καταπάτηση ατομικών, πολιτικών, συνταγματικών, εργατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η λεηλασία της Χαλκιδικής είναι μέρος της γενικότερης εκποίησης δημόσιας περιουσίας και φυσικών πόρων. Η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι μέρος της θυσίας της φύσης και της ποιότητας ζωής στο βωμό επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η χυδαία προπαγάνδα είναι μέρος μιας οργανωμένης προσπάθειας διαπλεκόμενων ΜΜΕ να συκοφαντηθεί κάθε κίνημα αντίστασης ώστε να καταδικαστεί στα τηλεδικεία και την κοινή γνώμη. 

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ 29 Οκτωβρίου 2013

Η εκπομπή ΑΕ (29/10/13) με την Γεωργία Μπάστα και τον Δημήτρη Καζάκη



Ακούστε τις αναλύσεις του Δημήτρη Καζάκη για τα εξής θέματα:

  • ·        SOS για τους συναλλασσόμενους με Συνεταιριστικές τράπεζες: Προωθείται από τις Βρυξέλλες το κλείσιμο των Συνεταιριστικών τραπεζών. Αναλυτική αναφορά.
  • ·        Γιατί η Κύπρος δεν έχει μέλλον χωρίς την Ελλάδα. Γιατί η Κύπρος δεν έχει μέλλον αν δεν ανδρωθεί ένα ισχυρό κίνημα ανατροπής των συμφωνηθέντων με την Ε.Ε.

Το Ε.Πα.Μ. σας καλεί στην Διεθνή Συνάντηση Κινημάτων και ακτιβιστών

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ & ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σάββατο 30 Νοεμβρίου & Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2013
Αθήνα

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) διοργανώνει Διεθνή Συνάντηση στην Αθήνα με θέμα «Χρέος, Εθνικό νόμισμα και Δημοκρατία» στις 30 Νοεμβρίου και 01 Δεκεμβρίου 2013,  στο Ciné Κεραμεικός’ (Kεραμεικού 58 & Μαραθώνος 13, στάση μετρό: Κεραμεικός) με συμμετοχή οικονομολόγων, ιστορικών, ακτιβιστών, δημοσιογράφων και πολιτικών προσωπικοτήτων και κινημάτων απ’ όλον τον κόσμο.

Για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα συνάντηση με τέτοιο θέμα και στόχο έχει - εκτός από την ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίας - την ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης για το πώς το χρέος, το οποίο σε συνδυασμό με την αδυναμία κοπής εθνικού νομίσματος στο πλαίσιο της ευρωένωσης οδηγεί στην κατάλυση της δημοκρατίας, την απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας  και εν τέλει στην εξαθλίωση.  

Τις ολέθριες συνέπειες του συνδυασμού αυτών των στοιχείων βιώνει σήμερα η Ελλάδα.
Οι ομιλητές με τις παρουσιάσεις και τις τοποθετήσεις τους θα αναδείξουν τις πτυχές....
του ίδιου προβλήματος για τις χώρες τους και  θα μας πληροφορήσουν για τους τρόπους αντίδρασης  που προτείνουν.

Συμμετέχουν:

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Δράσεις του ΕΠΑΜ Νεάπολης – Πολίχνης σε λαϊκές αγορές



Το Σάββατο 19/10/2013 πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης του κόσμου από το ΕΠΑΜ Νεάπολης – Πολίχνης σε Λαϊκή Αγορά της Νεαπόλεως. Η δράση αυτή έλαβε χώρα με διανομή φυλλαδίων, με ανάρτηση πανώ, με κατασκευές ανάρτησης πλακάτ, με τραπεζάκι καθώς και με τηλεβόα. 
Έχοντας χωριστεί σε τρεις ομάδες δράσης τα μέλη του ΕΠΑΜ Νεάπολης – Πολίχνης για την αποτελεσματικότερη πρόσβαση σε τρία διαφορετικά σημεία του χώρου της αγοράς, έδωσαν τη δυνατότητα να ακουστούν οι θέσεις του ΕΠΑΜ για την έξοδο από την κρίση και να δώσουν ελπίδα στον κόσμο ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται κι ότι με τη λαϊκή αυτοοργάνωση μπορούμε να αναπτύξουμε σθεναρή αντίσταση στα σχέδια που απεργάζονται για τη χώρα και το λαό με στόχο την πλήρη ανατροπή τους.

Η Ελλάδα υπό ενισχυμένη εποπτεία για πάντα…



του Δημήτρη Καζάκη 

Είναι να τρελαίνεται κανείς. Θεωρήθηκε μεγάλη είδηση η δήλωση του Όλι Ρεν ότι η Ελλάδα θα τελεί υπό «ενισχυμένη επιτήρηση» μέχρι να αποπληρώσει το 75% των δανείων. Να πώς έχει το όλο θέμα: Κατά την πρόσφατη Διακοινοβουλευτική Συνδιάσκεψη στο Βίλνιους, πρωτεύουσα της Λιθουανίας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, έθεσε στον Όλι Ρεν το ερώτημα «για πόσα χρόνια ακόμα θα βρίσκεται η Ελλάδα υπό την επιτήρηση των Ευρωπαίων»; Στην απάντηση του, ο Ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό επιτήρηση, μέχρι να αποπληρώσει το 75% του χρέους της.


Όλη η απάντηση του επιτρόπου Όλι Ρεν στην ερώτηση της κ. Νάντιας Βαλαβάνη έχει ως εξής:

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

31/10 δικάζεται γιατί επανασύνδεε το ρεύμα ως αλληλέγγυος. Να είμαστε εκεί!


Δικάζεται για την αλληλεγγύη

Αναλυτική πληροφόρηση για το θέμα - Πατήστε εδώ: Η ΔΕΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ


Στις 31 του μηνός ο  Νίκος Ασλάνογλου δικάζεται μετά από μήνυση της ΔΕΗ εναντίον του για «κλοπή, υπεξαίρεση και παράνομη ιδιοποίηση κινητής περιουσίας». Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα κάποιος δικάζεται γιατί προσέφερε αλληλεγγύη. Μαζί του δικάζεται και ολόκληρο το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε στην Βέροια για εκείνους τους  ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα.

Ο Νίκος είναι εικονολήπτης και η ιστορία του ως "αλληλέγγυος ηλεκτρολόγος" ξεκίνησε επίσης το 2010.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

28η Οκτωβρίου 1940 – 2013

Το βροντερό «ΟΧΙ» και το έπος του 1940 κατέδειξαν για πολλοστή φορά σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα, ότι οι Ελληνες κάθε φορά που χρειάστηκε να δώσουν τον «υπέρ πάντων» αγώνα, για την Ελευθερία της Πατρίδας και τη Δημοκρατία, ενώθηκαν σαν μια γροθιά και έγραψαν λαμπρές σελίδες δόξας. Αυτή ακριβώς η ιστορική αλήθεια φοβίζει το κατοχικό καθεστώς της εθνικής υποτέλειας και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι δωσίλογοι υπηρέτες των τοκογλύφων αποφάσισαν να αναγορεύουν σε «τρομοκράτη» όποιον τολμά να αντιτάσσεται στην χωρίς μάχη παραχώρηση της χώρας και του λαού, στις ορέξεις των σύγχρονων φασιστών και των διεθνών οικονομικών δολοφόνων.
Όμως, ο ελληνικός λαός με τη στάση του αποδεικνύει ότι δεν θα πέσει στην καλοστημένη παγίδα που οδηγεί σε εμφύλιο, δεν θα επιτρέψει τη φασιστική εκτροπή που επιχειρούν οι κυβερνώντες και ενωμένος θα δώσει τη μάχη του μέχρις εσχάτων για:
       
·  Την Ανατροπή του καθεστώτος εθελοδουλίας και υποταγής στους ξένους επικυρίαρχους.

ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ 24 Οκτωβρίου 2013

Γεωργία Μπάστα, Δημήτρης Καζάκης



  • Ο Δημήτρης Καζάκης αναλύει την επικαιρότητα και απαντάει σε ερωτήματα ακροατών:
  • ·        Για την επιδρομή των δυνάμεων καταστολής στο Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού και τις ευθύνες του κ. Νίκου Χατζηνικολάου,
  • ·        για τους καλλιτέχνες που γλύφουν το καθεστώς ,
  • ·        για το ρόλο του Κ. Μητσοτάκη (διερμηνέας) στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής,
  • ·        για το ρόλο του ΚΚΕ κατά την ψηφοφορία στη βουλή της αναστολής χρηματοδότησης κομμάτων,
  • ·        για τις δηλώσεις του Όλι Ρεν στην ερώτηση της κας Βαλαβάνη και την εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων κομμάτων για την ουσία των δηλώσεων,
  • ·        για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), την πλήρη παραχώρηση της χώρας μας στον ESM και την αδυναμία ακύρωσης ή αναθεώρησης των συνθηκών, την οποία αποκρύβουν τα εντός της βουλής κόμματα,

Ε.Πα.Μ.: Διεθνής Συνάντηση για το χρέος, το Εθνικό νόμισμα, τη Δημοκρατία



Η Διεθνής Συνάντηση που προετοιμάζει ο Τομέας Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ για το διήμερο 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου 2013, σε συνεργασία με τους Πυρήνες και τις Οργανώσεις του ΕΠΑΜ Εξωτερικού, εξελίσσεται σε ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, αφού για πρώτη φορά θα συναντηθούν στη χώρα μας:

Επικεφαλής Κινημάτων, εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, της οικονομίας και του πολιτισμού στο διήμερο της συνάντησης θα αναπτύξουν θέματα που έχουν σχέση με το Χρέος, το Εθνικό νόμισμα και τη Δημοκρατία.

Για πρώτη φορά θα ακουστεί στη χώρα μας, πέραν των γνωστών τοποθετήσεων του ΕΠΑΜ, από διεθνείς και κατα-ξιωμένους στο χώρο τους παράγοντες, η ΑΛΗΘΕΙΑ και η αντίθετη άποψη, εκτός από τα συστηματικά ψέματα και τη μιζέρια, με τα οποία εδώ και τρία χρόνια "βομβαρδίζεται" ο ελληνικός λαός.

Θα έχουμε την ευκαιρία, όσοι παρακολουθήσουμε το σημαντικό αυτό γεγονός, να ρωτήσουμε, να συζητήσουμε και να μάθουμε τι ακριβώς γίνεται στην Ευρώπη και στον Κόσμο, πως αντιμετωπίζονται τα προβλήματα εκεί, ποιες είναι οι λύσεις που υπάρχουν πέραν από τη θεωρία του μονοδρόμου της εξαθλίωσης, της φτωχοποίησης και του ξεπουλήματος της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας!

Σε λίγες ημέρες ο Τομέας Διεθνών Σχέσεων θα κυκλοφορήσει αναλυτικές οδηγίες και πρόγραμμα της Διεθνούς Συνάντησης.

ΕΠΑΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   ΕΠΑΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   ΕΠΑΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   ΕΠΑΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   ΕΠΑΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Για τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ: 
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ 
ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

Συναδέλφισσες-οι,

Όλοι γνωρίζουμε  πως  η κοινωνία δεινοπαθεί και σφαδάζει από την ανέχεια. Η οικονομία βρίσκεται στη δίνη της ύφεσης εδώ και πέντε χρόνια. Η παραγωγική βάση της  πατρίδας μας, καθώς και η δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων σταδιακά εκποιούνται, αφού έχουν καταστεί βορά μιας δράκας επιτηδείων που με πρόσχημα το χρέος τις παραδίδουν στους δανειστές.

Οι κατασχέσεις είναι θέμα χρόνου να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Η ανεργία καταγράφει ποσοστά που μόνο σε πολεμικές περιόδους και ξένης κατοχής καταγράφεται, ιδίως στους νέους.

Οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και ειδικά σε όλη την ακίνητη περιουσία (τα αγροτεμάχια, οικόπεδα, κατοικίες) έχουν δρομολογηθεί.

Το τραπεζικό σύστημα και η εφορία έχουν μετατραπεί σε εισπρακτικές εταιρείες και συνθλίβουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των πολιτών, χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά τόσο του κράτους, όσο και των τραπεζών για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που ασφυκτιούν από την έλλειψη ρευστότητας.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Μεθόδευση φασιστικής εκτροπής στο κοινοβούλιο



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Χθες βράδυ, Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013, η Βουλή ψήφισε και μάλιστα με διευρυμένη πλειοψηφία 235 «ναι» ένα ακόμη μέτρο στην κατεύθυνση να τεθεί η χώρα οριστικά στο «γύψο».

Με πρόσχημα τη «Χρυσή Αυγή» και την όψιμα ανακαλυφθείσα εγκληματική της δράση, οι δυνάμεις του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» με τη συνοδοιπορία της λεγόμενης αριστερής αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη στάση «Πόντιου Πιλάτου» με το «παρών» των υπολοίπων, προχώρησαν στην ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας περί άρσης της κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης πολιτικών κομμάτων, ή συνασπισμών πολιτικών κομμάτων, όταν ηγετικά στελέχη αυτών κατηγορούνται για τα εγκλήματα των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση) ή 187Α (τρομοκρατικές πράξεις). Μιας τροπολογίας που, ανεξάρτητα την αιτιολόγησή της, στοχεύει απ’ ευθείας στον περιορισμό και την ποινικοποίηση της πολιτικής ζύμωσης, της διαμαρτυρίας και εν τέλει της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, των συλλογικών και των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ή με το φασισμό και το «συνταγματικό» του τόξο, ή με τη Δημοκρατική Ενότητα και την παλλαϊκή συσπείρωση.


Κάλεσμα της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.Πα.Μ. προς όλα τα κόμματα της κοινοβουλευτικής και της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, προς κάθε συλλογικότητα και κίνηση που δηλώνει ότι τάσσεται απέναντι στις πολιτικές των μνημονίων.
 
Τώρα πια όλοι γνωρίζουν. Κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι έκανε λάθος επειδή δεν γνώριζε. Η εμπειρία τεσσάρων σχεδόν χρόνων εφαρμογής της πιο ανάλγητης πολιτικής που εφαρμόστηκε ποτέ σε μια χώρα, υποτίθεται δημοκρατική, του λεγόμενου δυτικού κόσμου, δεν αφήνουν περιθώρια υπεκφυγής και δικαιολογίας στον οποιονδήποτε.
 
Οι εκατοντάδες νόμοι που οι υποτελείς κυβερνήσεις ενέταξαν στο Εθνικό Δίκαιο, παραβιάζοντας και αγνοώντας την θέληση του Λαού, αλλά και την ίδια τη Βουλή, έχουν πλέον μεταλλάξει ριζικότατα τον χαρακτήρα του πολιτεύματος, προς όφελος των δανειστών/τοκογλύφων. Έχουν αλλάξει τον χαρακτήρα του Κράτους σε τέτοιο βαθμό, που ακόμα και αυτή η διαθέσιμη Δημοκρατία που υπήρχε μέχρι σήμερα, έχει αρχίσει να χάνεται ανεπιστρεπτί.
 
Στην θέση του παλαιού πολιτεύματος, κράτους και γενικότερης έννομης τάξης, αυτό που έχει εγκαθιδρυθεί σήμερα, είναι ένα καθεστώς με ρήτρες αποικίας, το οποίο δουλεύει αποκλειστικά για το συμφέρον των τοκογλύφων και των ξένων επικυρίαρχων, καταπατώντας κατάφωρα ακόμα και την βασικότερη αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας που είναι ότι το κοινοβούλιο και γενικότερα τα όργανα του Κράτους, οφείλουν να πράττουν και να αποφασίζουν πάντα υπέρ των συμφερόντων του Λαού. 

ΠΥΡΣΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Στις 24/3/2012, παραμονή της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, έλαβε χώρα στο κτίριο της ΕΔΟΘ η Συνδιάσκεψη Μακεδονίας – Θράκης – Δυτικής Ελλάδας & Θεσσαλίας του ΕΠΑΜ. Αμέσως μετά το πέρας των εργασιών της συνδιάσκεψης, με πρωτοβουλία του Τομέα ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε πορεία/πυρσοφορία στις κεντρικές γειτονιές και τους δρόμους της πόλης, καλώντας όλους όσους τιμούν την επέτειο του εθνικού μας ξεσηκωμού και τους ηρωικούς αγώνες του λαού μας, να μετάσχουν μαζικά την επομένη, 25η Μαρτίου, στις παλλαϊκές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας.
Ήταν τόση η έκπληξη που προκάλεσε η πρωτοβουλία αυτή, ώστε πολλά  ιστολόγια αναμετάδιδαν εικόνες και βιντεο κατά την ίδια την διάρκεια της εξέλιξης της πορείας/πυρσοφορίας. Το βίντεο που ακολουθεί -δημιουργία του συναγ. Αβραάμ Λαζαρίδη-παρουσιάζει ορισμένα στιγμιότυπα εκείνης της εκδήλωσης.

9/3/12: Μεγαλειώδης εκδήλωση του ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ.

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ η εκδήλωση του ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης με θέμα: "Αλήθειες και ψέματα για την κρίση" με ομιλητές τον οικονομολόγο και γεν. Γραμματέα του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη και τους καθηγητές Ζωή Γεωργαντά, Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη και Δημήτρη Πατέλη.
Είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον το γεγονός οτι κατά τη διάρκεια της συζήτησης με το κοινό, έφθασε η επίσημη ανακοίνωση απο την ISDA του χαρακτηρισμού  ως "πιστωτικού γεγονότος" για τη χώρα το αποτέλεσμα της τελικής συμφωνίας για το PSI, επαληθεύοντας έτσι με τον πιο τραγικό τρόπο όσα υποστήριζαν μέχρι εκείνη τη στιγμή οι ομιλητές.
Παρά τις σύντομες εισηγήσεις των ομιλητών, η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κόσμο που, παρά τη συνεχή βροχή, προσήλθε στο άνω των 850 θέσεων αμφιθέατρο, κράτησε ζωντανή την όλη εκδήλωση επί ένα τετράωρο χάρη στην υπομονή και την ανοχή που επέδειξαν οι φύλακες και το προσωπικό ασφαλείας του ΑΠΘ, στους οποίους οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους όπως και στην Πρυτανεία της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε όταν έπρεπε πια να κλείσει τις πύλες του το ΑΠΘ.
Όσοι δεν κατάφεραν να προσέλθουν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών εκείνης της ημέρας, μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας αλλά φοβόσαστε να ρωτήσετε...

Όλοι έχετε ακούσει πλέον τα καλέσματα του Ε.ΠΑ.Μ. για Γενική Πολιτική Απεργία. Όμως είναι πολύ λιγότεροι αυτοί που καταλαβαίνουν τι ακριβώς σημαίνει Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. Αυτό οφείλεται σε τέσσερις κύριους λόγους:



  • Πρώτον, γιατί αυτοί που σήμερα οργανώνουν απεργίες, δεν ξέρουν γι αυτήν ή φοβούνται να εμπλακούν με αυτήν την ιδέα.
  • Δεύτερον, γιατί τα μεγάλα συνδικάτα, ομοσπονδίες κλπ. πολύ απλά δεν θέλουν να ξέρει κανείς γι αυτήν.
  • Τρίτον, γιατί σε πρακτικό επίπεδο, η Γενική Πολιτική Απεργία εκφράζεται με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με την θέση και διάφορες επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχει ο καθένας μας στην κοινωνία.
  • Τέταρτον, γιατί πολύ απλά την συγχέουν με την έννοια της απλής Γενικής Απεργίας.
Σε αυτό το κείμενο, θα επιχειρήσω να απαντήσω διεξοδικά σε όλα τα ερωτήματα που μου έχουν ερωτηθεί από διάφορους κατά την διάρκεια συζητήσεων, αλλά και που έχω επισημάνει γενικότερα ότι χρειάζονται απάντηση.
Ας αρχίσουμε λοιπόν: