Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Μερικές σκέψεις - παρατηρήσεις σε σχέση με την πρόσφατη δημοσκόπηση Πανά




Η είδηση:
Πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές για τα κόμματα που υποστηρίζουν τη δραχμή – μπαίνουν και τα τρία στην ευρωβουλή.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 2.100 ατόμων στο διάστημα 4-23 Νοεμβρίου στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης (πληθυσμός περίπου 4 εκ.) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Στατιστικής Επιστήμης, με υπεύθυνο τον Πρόεδρο του Τμήματος, καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά και δημοσιεύθηκε στο δελτίο ειδήσεων του «ΕΨΙΛΟΝ» την Πέμπτη 28/11/13.


του Όθωνα Κουμαρέλλα*

Αν δεχθούμε ως αξιόπιστη την πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Στατιστικής Επιστήμης, με υπεύθυνο τον Πρόεδρο του Τμήματος, καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά που δημοσιεύθηκε στο δελτίο ειδήσεων του «ΕΨΙΛΟΝ» την Πέμπτη 28/11/13 και δεν έχουμε κανένα λόγο, ούτε υπάρχει το οποιοδήποτε στοιχείο απομείωσης της αξιοπιστίας της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, τότε παρατηρούμε εύκολα τα εξής.

1. Εφ’ όσον το δείγμα των 2100 ατόμων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση είναι σταθμισμένο αναλογικά με τον πληθυσμό των περιφερειών Αττικής και Θεσσαλονίκης, τότε το μέσο ποσοστό που επιτυγχάνει το Ε.Πα.Μ. στις δύο αυτές περιοχές που συγκεντρώνουν συνολικά περίπου το 65% του ελληνικού πληθυσμού ανέρχεται στο 6,38%.

2. Το ποσοστό αυτό είναι υπερδιπλάσιο του πλαφόν 3% που είναι απαραίτητο να συγκεντρώσει ένας πολιτικός σχηματισμός για να μπορέσει να εκλέξει βουλευτές και μάλιστα, στο ποσοστό αυτό, ο αριθμός των εκλεγομένων βουλευτών ανέρχεται στους 19 με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Δηλαδή ο συγκεκριμένος σχηματισμός όχι μόνο εκλέγει βουλευτές, αν αποφασίσει να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές, αλλά σχηματίζει αυτόνομη κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ αν μιλήσουμε για τις ευρωεκλογές εκλέγει άνετα τουλάχιστον έναν (1) ευρωβουλευτή, με πολύ πιθανή την εκλογή και δευτέρου. Ταυτόχρονα ανοίγονται εξαιρετικές προοπτικές για ουσιαστική παρέμβαση του Μετώπου στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

23/11: Δράσεις των Πυρήνων Νεάπολης/Πολίχνης και Ευόσμου σε λαϊκές αγορές

Το Σάββατο 23/11/2013 πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης του κόσμου από τους πυρήνες Νεάπολης/Πολίχνης και Ευόσμου στη Λαϊκή Αγορά της Νεαπόλεως. Η δράση αυτή έλαβε χώρα με διανομή φυλλαδίων, με κατασκευές ανάρτησης πλακάτ, με τραπεζάκι καθώς και με τηλεβόα. 

Κινούμενοι συνεχώς τα μέλη του ΕΠΑΜ ανάμεσα στο πλήθος της αγοράς με τον τηλεβόα και με την διανομή φυλλαδίων -έναν πλήθος σε πολλούς απο τους οποίους είμαστε πλέον γνώριμοι απο προηγούμενη παρόμοια δράση μας- έδωσαν τη δυνατότητα να ακουστούν οι θέσεις του ΕΠΑΜ για την έξοδο από την κρίση. Δίνοντας έτσι ελπίδα στον κόσμο ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται κι ότι με τη λαϊκή αυτοοργάνωση μπορούμε να αναπτύξουμε σθεναρή αντίσταση στα σχέδια που απεργάζονται για τη χώρα και το λαό με στόχο την πλήρη ανατροπή τους.



Ο Πυρήνας του ΕΠΑΜ Νεάπολης/Πολίχνης, εκτός απο τις προγραμματισμένες συνελεύσεις των μελών του κάθε Δευτέρα στις 9 μμ, διατηρεί επίσης ανοιχτό τον χώρο των γραφείων του για ελεύθερες συζητήσεις και επαφές με τον κόσμο κάθε Παρασκευή απο τις 7 μμ μέχρι τις 10 το βράδυ. 


Η διεύθυνση είναι επί της οδού Αρχαιοτήτων 46 (περιοχή Παναγίας Φανερωμένης, στη Νεάπολη). 
Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 698 5038 366 (emai epamneapolixnis@gmail.com). 
Στο Facebook μπορεί να επικοινωνήσει οποιοσδήποτε πατώντας εδώ: Επαμ Νεαπολίχνης, ΕΠΑΜ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΠΟΛΙΧΝΗΣ

Θεσσαλονίκη 2/12: Ο Δημήτρης Καζάκης παρουσιάζει το βιβλίο του "Μονόδρομος η Ανατροπή"



Ο Δημήτρης Καζάκης παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη το νέο του βιβλίο 
«Μονόδρομος η Ανατροπή» 
(εκδόσεις Το ΧΩΝΙ) 
τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013 στις 6.30 μμ 
στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS 
(Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη)
 
Οι εκδόσεις Το ΧΩΝΙ και το βιβλιοπωλείο IANOS παρουσιάζουν
το βιβλίο του Δημήτρη Καζάκη «Μονόδρομος η Ανατροπή».
Θα μιλήσουν οι:
- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ (*), συγγραφέας, οικονομολόγος - γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ
- ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΡΙΒΑΣ, ψυχίατρος, νευρολόγος - διδάκτωρ ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ
- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, δημοσιογράφος της ελεύθερης ΕΡΤ3.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ.

«Σε πολύ λίγο καιρό, σε μερικούς μήνες, ο Έλληνας θα χρειαστεί να υπερασπιστεί το σπίτι του, την ιδιοκτησία του, με κάθε τρόπο και μέσο. Και, μαζί της, θα πρέπει να υπερασπιστεί κάθε βουνοκορφή και ακτογραμμή, κάθε κάμπο και οροπέδιο της χώρας του από τα αρπακτικά των αγορών».
Δημήτρης Καζάκης Στο ΧΩΝΙ, 23/9/12.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΑΜ: Διεθνής Συνάντηση για το εθνικό νόμισμα, το χρέος και τη δημοκρατία


ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ & ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σάββατο 30 Νοεμβρίου & Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2013
Αθήνα



Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) διοργανώνει Διεθνή Συνάντηση στην Αθήνα με θέμα «Χρέος, Εθνικό νόμισμα και Δημοκρατία» στις 30 Νοεμβρίου και 01 Δεκεμβρίου 2013, στο 'Ciné Κεραμεικός' με συμμετοχή οικονομολόγων, ιστορικών, ακτιβιστών, δημοσιογράφων και πολιτικών προσωπικοτήτων και κινημάτων απ' όλο τον κόσμο.


Με συμμετοχές όπως το Κίνημα των 5 Αστέρων του Πέπε Γκρίλο, του Hördur Torfason (εμπνευστή και επικεφαλής της «ειρηνικής ισλανδικής επανάστασης» του 2008), του πολύ γνωστού οικονομολόγου και μέλους της κίνησης Socialismo 21, Pedro Montes, του οικονομολόγου Marco Balestra, μέλος του δικτύου οικονομολόγων Eurotruffa και πολλών άλλων εκπροσώπων Κινημάτων από Γαλλία, Ισπανία, Βρετανία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Αίγυπτο, Ρωσία, Ρουμανία, κ.α., θα διεξαχθεί Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων, στην Αθήνα, με διοργανωτή το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ). Οικοδεσπότης της συνάντησης θα είναι ο Δημήτρης Καζάκης , Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ

Η Διεθνής Συνάντηση, έχει θέμα: «Χρέος, Εθνικό νόμισμα και Δημοκρατία» και θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου 2013, στο «Ciné Κεραμεικός» (Kεραμεικού 58 & Μαραθώνος 13, στάση μετρό: Κεραμεικός) με ελεύθερη είσοδο για όλους τους πολίτες που θέλουν να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν με ερωτήσεις προς τους καλεσμένους.

Το συνέδριο, θα είναι σε ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα συνάντηση με τέτοιο θέμα και στόχο έχει - εκτός από την ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίας - την ενημημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης, από πρώτο χέρι, για τις έντονες πολιτικές διεργασίες και τη δημιουργία νέων πολιτικών χώρων, σε πολλές χώρες του κόσμου, με κύρια συνισταμένη την αμφισβήτηση του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού ως κύριου υπεύθυνου για την παγκόσμια κρίση, μέρος της οποίας αποτελεί και η Ελλάδα.

Παράλληλα θα συζητηθεί πώς το χρέος , το οποίο σε συνδυασμό με την αδυναμία κοπής εθνικού νομίσματος στο πλαίσιο της ευρω-ένωσης οδηγεί στην κατάλυση της δημοκρατίας, την απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας και εν τέλει στην εξαθλίωση. Οι ομιλητές με τις παρουσιάσεις και τις τοποθετήσεις τους θα αναδείξουν τις πτυχές του ίδιου προβλήματος για τις χώρες τους και θα μας πληροφορήσουν για τους τρόπους αντίδρασης που προτείνουν.

                                                 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΤΗΣΗΣ (πατήστε εδώ)

                                                                                                                             
Συμμετέχουν:

Hördur Torfason:
ακτιβιστής, καλλιτέχνης, εμπνευστής και επικεφαλής της «ειρηνικής ισλανδικής επανάστασης» του 2008. Όταν η ισλανδική οικονομία κατέρρευσε τον Οκτώβριο του 2008, ο Torfason στεκόταν επί μήνες μπροστά από το κτήριο του Κοινοβουλίου και ρωτούσε δύο απλές ερωτήσεις: «τι συνέβη στην χώρα μας» και «τι πρόκειται να κάνουμε». Σιγά σιγά σχηματίστηκε ολόκληρο λαϊκό κίνημα, το οποίο εξανάγκασε σε παραίτηση και δίκη την κυβέρνηση της Ισλανδίας καθώς και των επικεφαλής της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και της εθνικής τράπεζας, την μονομερή ακύρωση του ισλανδικού χρέους και την δημιουργία νέου Συντάγματος. Εθνικός ήρωας στην πατρίδα του ο Torfason περνάει τώρα τον χρόνο του ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο διηγούμενος την γλυκόπικρη ιστορία της Ισλανδίας και μοιράζοντας εμπειρίες και τακτικές με κινήματα σ’ όλον τον κόσμο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ


Παρακολουθήστε εδώ απ' ευθείας μετάδοση της Διεθνούς Συνάντησης Κινημάτων

Το Πρόγραμμα της Διεθνούς Συνάντησης είναι το εξής:

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση του ΕΠΑΜ Θερμαϊκού, 29/11, ώρα 7 μμ

Ο Πυρήνας Θερμαικού του  
Ενιαίου ΠΑλλαϊκού Μετώπου 
(Ε.ΠΑ.Μ.) 
σας καλεί  
την Παρασκευή  29 Νοέμβρη 
                          στις 7 μμ
           στο ΚΑΠΗ  Ν.Επιβατών.



  • Τα προτάγματα του Ε.ΠΑ.Μ
  • Προβολή βίντεο
  • Ανοικτή συζήτηση

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ομιλία του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ στην Θεσσαλονίκη, 3 Δεκεμβρίου


Ένα πολιτικό σύστημα υπό… κατάρρευση



του Δημήτρη Καζάκη

 Όταν καταρρέει το σημερινό πολιτικό σύστημα είναι καλό για τη δημοκρατία και τους πολίτες.
Τι απέδειξε το τριήμερο της μομφής; Μόνο ένα πράγμα. Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται υπό κατάρρευση. Στο σύνολό του χωρίς καμιά εξαίρεση. Βγήκε κανείς κερδισμένος; Ναι. Μόνο ο λαός. Είχε την ευκαιρία να συνάγει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα για το σύνολο της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Διαπίστωσε πόσο μακριά βρίσκονται όλοι τους από τις πιο ζωτικές ανάγκες και απαιτήσεις του. 

Το υβρίδιο του δωσιλογισμού

Το πολιτικό υβρίδιο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αυτή η καρκινογένεση του σύγχρονου δοσιλογισμού, που κυβερνά χωρίς κανένα εκλογικό και κοινωνικό έρεισμα καταρρέει σε τέτοιο βαθμό που τρέμει ακόμη και την πιθανότητα των εκλογών. Ξέρει ότι η μπογιά των μέσων μαζικής προπαγάνδας που διαθέτει δεν περνά πια στον κόσμο, στην μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Η μαύρη προπαγάνδα δεν τρομοκρατεί πια τον κόσμο. Την μεγάλη πλειοψηφία την τρομοκρατεί περισσότερο αυτό που ζει κι ακόμη περισσότερο αυτό που έρχεται.
Στο βαθμό που είναι στο χέρι της συγκεκριμένης παράταξης δεν πρόκειται να ξαναγίνουν εκλογές, εκτός κι αν ο κάθε ψηφοφόρος τελεί υπό στενή επιτήρηση των δυνάμεων καταστολής για εξασφαλισμένο αποτέλεσμα. Αυτό άλλωστε δεν προκύπτει κι από το χουντικό παραλήρημά τους επί τρεις ημέρες στη Βουλή; Όταν ακούς από επίσημα χείλη ότι η κυβέρνηση αντιπροσωπεύει την νομιμότητα, τότε η φασιστική εκτροπή εναντίον του λαού δεν είναι μακριά. Άλλωστε μόνο η ανύπαρκτη δικαιοσύνη και το δημόσιο ταμείο κρατούν τους κυβερνώντες στην εξουσία.

Μια άχρωμη και άοσμη αντιπολίτευση.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Για την προκήρυξη των τρομοκρατών: Τα προφανή και τα αυτονόητα



του Δημήτρη Καζάκη

 Για μένα τέσσερα πράγματα είναι πλέον αναμφισβήτητα μετά και την προκήρυξη:

1. Η δολοφονία των δυο παιδιών στα γραφεία της ΧΑ έγινε κατά παραγγελία, με συμβόλαιο, από το επίσημο κράτος στο παρακράτος. Η επιλογή του στόχου, η όλη επιχρείρηση και τέλος η προκήρυξη φέρουν ανεξίτηλα την σφραγίδα του παρακράτους. Για μένα είναι σίγουρο ότι Κασιδιάριδες και Σία ήταν και είναι μέσα στο κόλπο, γιατί, αφενός, δεν φοβήθηκαν, δεν υπήρξε κανένα πρόσθετο μέτρο προστασίας τους και, αφετέρου, άλλαξαν αμέσως μετά λόγο και παρουσία ως καλά μαθητούδια που είχαν μάθει το μάθημά που τους είχαν δασκαλέψει από τα πριν.



2. Στόχος τους ήταν να πουλήσουν εξαρχής την θεωρία των δυο άκρων και να "ξεπλύνουν" τον μηχανισμό της ΧΑ. Το τελευταίο το ανέλαβαν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι. Θέλουν μια ΧΑ πιο κουστουμάτη εν είδη Μαρί Λεπέν, έτσι ώστε να την αφήσουν να παίξει στο πολιτικό παιχνίδι. Στο τριήμερο της μομφής, οι εκπρόσωποι της ΧΑ έκαναν ομιλίες που αν ξεχνούσες ποιο κόμμα αντιπροσώπευαν, εύκολα θα τους μπέρδευες με τους ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ.

Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ του ΕΠΑΜ και των ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ






Με μία ηχηρή παρουσία σήμερα στην πορεία για το Πολυτεχνείο, δεκάδες χιλιάδες κόσμος διαδήλωσε με ειρηνικό τρόπο, όπως άλλωστε γίνεται πάντα όταν δεν προκαλείται, στέλνοντας ένα μέγαλο μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες, ότι 40 χρόνια μετά ο αγώνας για ψωμί-παιδεία- ελευθερία, παραμένει αναλείωτος και περισσότερο από ποτέ επίκαιρος.
Βέβαια τότε ο ορατός  εχθρός  ήταν μία ξενοκίνητη χούντα, που στάθηκε απέναντι στον ελληνικό  λαό  με άρματα και άλλα όπλα, ενώ σήμερα τον ίδιο αυτό λαό, τον  καταδυναστεύει και τον  εξαθλειώνει στην κυριολεξία, μία κυβέρνηση που είναι  επενδεδυμένη με  Δημοκρατικό μανδύα, που λειτουργεί όμως υπό καθεστώς μιας ιδιότυπης οικονομικής κατοχής που της υπαγορεύεται από την τρόικα (ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ) και η οποία εκτελεί τυφλά και "άνευ αντιλογίας" κάθε διαταγή ή επιθυμία της!
Σήμερα σε αυτήν την μεγαλειώδη πορεία, το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ μαζί με το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ) και άλλα κινήματα (Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, Δίκτυο Σπιθών, δυνάμεις από το Συντονιστικό των Κινημάτων των πλατειών), ένωσαν τις δυνάμεις  και τις φωνές τους  στο δρόμο του αγώνα, σφυριλατόντας ακόμα πιο πολύ την ΕΝΟΤΗΤΑ στη βάση.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό, που επιμελήθηκαν συναγωνιστές του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Νέα επιχείρηση τύπου «Κόκκινη Προβιά» μυρίζει η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση



του Δημήτρη Καζάκη

Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που υπογράφει ως «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση με δύο νεκρούς στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Η προκήρυξη βρέθηκε στο Σκοπευτήριο Καισαριανής και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την θεωρεί γνήσια. Κάτι θα ξέρει, μιας και την φωτογράφιζε όλη αυτή την περίοδο χωρίς να έχει ούτε ένα στοιχείο. Μόνο διαρρέουσες εικασίες για «νέο αντάρτικο πόλης» κι άλλες τέτοιες ανοησίες.

Η προκήρυξη βρέθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στο zougla.gr και ανέφερε ότι στο μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής υπάρχει φάκελος, μέσα στον οποίο βρίσκεται usb με την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Η προκήρυξη αυτή στάλθηκε τρεις εβδομάδες σχεδόν μετά την δολοφονική επίθεση. Παραμονές της πορείας του Πολυτεχνείου. Προφανώς οι φερόμενοι ως τρομοκράτες είχαν πρόβλημα δακτυλογράφησης. Δεν πρέπει να είναι και τόσο εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές. Γι’ αυτό και άργησαν να στείλουν την προκήρυξη. Αφήστε που ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρο να βρουν υπολογιστή και usb. Που το πας αυτό;

Μια προκήρυξη που προδίδει πολλά για τους συντάχτες της

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου 2013



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σαράντα χρόνια έχουν περάσει από την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο που σήμανε, όχι μόνο το αιματηρό τέλος της φοιτητικής εξέγερσης απέναντι στο φασιστικό καθεστώς της δικτατορίας των συνταγματαρχών, αλλά και την αρχή του τέλους της αμερικανοκίνητης χούντας, που κατέληξε στην προδοσία της Κύπρου.

Σήμερα μετά από 40 χρόνια «μεταπολίτευσης», η Ελλάδα στενάζει κάτω από τη μπότα της νέας χούντας, με κοινοβουλευτικό μανδύα αυτή τη φορά, που εκτελεί με τον επαγγελματισμό ενός πληρωμένου δολοφόνου συλλήβδην την ελληνική κοινωνία, παραδίδοντας τη χώρα στα νύχια των ξένων τοκογλύφων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη εθνική καταστροφή, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο.

Την περασμένη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 στο Πολυτεχνείο, δημοκρατικές και πατριωτικές, γνήσια προοδευτικές δυνάμεις, έδωσαν το στίγμα της αποφασιστικότητας, μα πάνω απ’ όλα, της ενότητας του λαού για το νέο Αγώνα, για την καινούργια μεγαλειώδη Αντίσταση για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση.

Το σύνθημα των αγωνιζόμενων του Πολυτεχνείου εκείνης της εποχής, όντας επίκαιρο παρά ποτέ, μας ενώνει και μας εμψυχώνει:

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Εμπρός όλοι στον Αγώνα. Τιμώντας τους νεκρούς και τους αφανείς ήρωες του Νοέμβρη του 1973, ο φετινός γιορτασμός να απεκδυθεί τον επετειακό του χαρακτήρα. Να προσλάβει το μέγεθος και τη μορφή της Παλλαϊκής Αντίστασης που απαιτούν οι περιστάσεις και να αποτελέσει έτσι την απαρχή της πτώσης του φαύλου καθεστώτος του δωσιλογισμού και της προδοσίας.

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Αθήνα 15 Νοέμβρη 2013
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Δράσεις των Πυρήνων Νεάπολης/Πολίχνης και Ευόσμου σε λαϊκές αγορές





Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου το πρωί, πραγματοποιήθηκε και πάλι συντονισμένη δράση ενημέρωσης του κόσμου από τους πυρήνες Νεάπολης/Πολίχνης και Ευόσμου του ΕΠΑΜ, αυτή τη φορά στη Λαϊκή Αγορά της οδού Ιθάκης, στη Νέα Πολιτεία. Η δράση αυτή έλαβε χώρα -όπως και οι προηγούμενες στις λαϊκές αγορές της Νεαπόλεως και της Ξηροκρήνης- με διανομή φυλλαδίων, με ανάρτηση πανώ και κατασκευές ανάρτησης πλακάτ, με τραπεζάκι καθώς και με τηλεβόα. 

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Στα χνάρια του Αγώνα, Όλοι μαζί για Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία



ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Όλοι στην συγκέντρωση-πορεία την Κυριακή 17-11-13


40 χρόνια μετά, τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέσα από τους αγώνες του σήμερα

Σαράντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία αποτέλεσε τον καταλύτη για την ανατροπή της εφτάχρονης χούντας, ο ελληνικός λαός καλείται να παλέψει ξανά για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Ο αγώνας για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» είναι πιο αναγκαίος από ποτέ, την ώρα που ο λαός μας εξαθλιώνεται βάναυσα από μία ακόμη κυβέρνηση-υπηρέτη της ξένης και ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας.

Στα χνάρια του αγώνα που έδωσε ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, οι λαϊκοί αγώνες του σήμερα πρέπει να αποκτήσουν ξεκάθαρο περιεχόμενο, απελευθερώνοντας τον λαό μας από τις δυνάμεις οικονομικής κατοχής και τα δεσμά του βάρβαρου συστήματος εκμετάλλευσης.

Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέσα από τους αγώνες του σήμερα.

Όλοι στην συγκέντρωση-πορεία την Κυριακή 17-11-13

Όλοι στον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση. 

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Δημοκρατικός Πόλος προοδευτικών δυνάμεων: «Εμπρός λοιπόν να τους ανατρέψουμε»!

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός κοινού αγωνιστικού μετώπου από πολιτικές προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, απέναντι στον «πόλο του δωσιλογισμού» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.


Εκπρόσωποι πολιτικών δυνάμεων, ρευμάτων και προοδευτικών κινημάτων, ύστερα από πρόσκληση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) και υπό την παρουσία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος Παναγιώτη Λαφαζάνη «έδωσαν τα χέρια» για τη δημιουργία ενός δημοκρατικού ενωτικού πόλου – απάντηση, στη μνημονιακή πολιτική της εξαθλίωσης.

Αλλά και την κατάλυση της Ελληνικής πολιτείας και την γενοκτονία στην οποία οδηγεί η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.. Και όλα αυτά φυσικά σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο από αγανακτισμένους Ελληνες πολίτες που δήλωσαν έτοιμοι να αγωνιστούν για να πάρουν την πατρίδα τους πίσω.