Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Το Ε.Πα.Μ. για το αποτέλεσμα των εκλογών




Το εκλογικό αποτέλεσμα κι εμείς

Φίλες και φίλοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Η Πολιτική Γραμματεία  του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου ευχαριστεί όλους τους φίλους και τα μέλη,  που στρατεύτηκαν ανιδιοτελώς στην μεγάλη μάχη που δώσαμε συμμετέχοντας στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 για το ευρωκοινοβούλιο. Τους ευχαριστούμε γιατί όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, παρά τις όποιες αδυναμίες, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις φίλες και τους φίλους μας που δέχτηκαν να εκτεθούν, εμπλουτίζοντας το αγωνιστικό ψηφοδέλτιό μας και έδωσαν μαζί μας αυτόν τον υπέροχο αγώνα.

Η Πολιτική Γραμματεία επιχειρεί να προσεγγίσει ορισμένες καίριες -κατά την γνώμη της- πλευρές του εκλογικού αποτελέσματος και θέτει τις εκτιμήσεις αυτές στην κρίση των μελών και φίλων του ΕΠΑΜ.

Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση της ισχυρής επιρροής που διατηρούν οι επίσημοι κομματικοί μηχανισμοί, αλλά και το σύστημα μαύρης προπαγάνδας. Το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος ψήφισε με βάση όχι προγράμματα και πολιτικές, αλλά ιδεολογικές και κομματικές συγγένειες. Για πρώτη φορά κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης υπάρχει ένα εκλογικό αποτέλεσμα που διαχωρίζει κάθετα το εκλογικό σώμα σε αριστερά και δεξιά, με την ακροδεξιά -και μάλιστα την φασιστική- να εισπράττει σημαντικά εκλογικά οφέλη.

Πρόκειται για μια τραγική εξέλιξη που μας πηγαίνει πίσω στα χρόνια της μετεμφυλιακής περιόδου, μόνο που σήμερα τείνει να εισάγει ολόκληρη την χώρα σε μια περίοδο προετοιμασίας ενός νέου εμφύλιου σπαραγμού.

Το εκλογικό αποτέλεσμα με ψύχραιμη ματιά



του Όθωνα Κουμαρέλλα

Σαν πρώτο γενικό συμπέρασμα, το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, όσο και κυρίως των ευρωεκλογών, αποτυπώνει με καθαρό τρόπο τη διάθεση της ελληνικής κοινωνίας να απαλλαγεί το γρηγορότερο δυνατό από το καθεστώς των μνημονίων και του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος που τα υπηρετεί. Ωστόσο μια πιο προσεκτική ματιά δείχνει, ότι οι πραγματικοί συσχετισμοί δεν άλλαξαν σημαντικά με ένα 55% της ψήφου να κατευθύνεται προς συντηρητικές έως και φασιστικές κατευθύνσεις.

Σε αυτό το αποτέλεσμα συνετέλεσαν οι εξής παράγοντες που οδηγούν σε άκρως επικίνδυνη προοπτική:

1. Οι αμφίσημες πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν στην αποτροπή δημιουργίας ενός ισχυρού πλειοψηφικού ρεύματος ανατροπής. Παρά την αδιαμφισβήτητη πρωτιά που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέτυχε, οι αντιφάσεις και οι αμφισημίες στη πολιτική και τη ρητορική του, βοήθησαν το καθεστώς να περισώσει τα προσχήματα και τα κόμματα της συγκυβέρνησης να εξακολουθήσουν να κυβερνούν απερίσπαστα, εφαρμόζοντας την ίδια σκληρή και αντιλαϊκή πολιτική.

2. Το καθεστώς συνεπικουρούμενο, όπως πάντα, από την οργιώδη προπαγάνδα των ΜΜΕ, κατάφερε να διοχετευτεί έντεχνα η αρνητική ψήφος της κοινωνίας προς τις πολιτικές που ακολουθεί, σε προκατασκευασμένα σχήματα που λειτούργησαν ως αναχώματα στη δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος αλλαγής. Η δημιουργία ενός τέτοιου ρεύματος θα έδινε τη δυνατότητα ριζοσπαστικοποίησης του λαϊκού παράγοντα σε τέτοιο βαθμό, που η ανατροπή θα καθίστατο σχεδόν αναπότρεπτη. Σε αυτό το σημείο ακριβώς έγκειται η επιτυχία του καθεστώτος και η ευθύνη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι η παράταση στη ζωή μιας υπό κατάρρευση, κατά τα άλλα, συγκυβέρνησης.

Το εκλογικό αποτέλεσμα ήλθε τελικά να προετοιμάσει το έδαφος για τη δημιουργία μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, το φθινόπωρο ή λίγο αργότερα, του «μεγάλου» συνασπισμού μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υπό διαφορετική ηγεσία, ή ΣΥΡΙΖΑ και «αναγεννημένου» ΠΑΣΟΚ, υπό οποιαδήποτε μορφή «ελιάς» ή ποταμιού», ή και των τριών αυτών δυνάμεων μαζί, σε μια κυβέρνηση υποτίθεται «εθνικής σωτηρίας», που το κοινωνικό σώμα στη κατάσταση σύγχυσης και αδιεξόδου που βρίσκεται θα αποδεχθεί ως τη μόνη ρεαλιστική λύση.

Πριν όμως αναλύσουμε το γιατί η ψήφος δεν κατευθύνθηκε σε δυνάμεις με καθαρό πολιτικό λόγο και αντιμνημονιακά προτάγματα, δημιουργώντας έτσι ένα ακόμα πιο θολό τοπίο από αυτό πριν τις εκλογές, ας δούμε με ψύχραιμη ματιά ορισμένα χαρακτηριστικά της κοινωνικής πραγματικότητας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τέσσαρα χρόνια μετά την επιβολή των μνημονίων.

Αγαπητέ σύντροφε...



του Θέμη Τζήμα*

Αγαπητέ σύντροφε,

κατανοώ απολύτως την ικανοποίησή σου από την πρώτη θέση του κόμματός σου στις ευρωεκλογές. Καταλαβαίνω επίσης πώς επιδρά στο φαντασιακό σου το σύνθημα “πρώτη φορά αριστερά”- κι ας μην είναι αληθές από όποια ιστορική σκοπιά και αν κανείς το δει.

Ακόμα περισσότερο συναισθάνομαι τη διάθεση εφόρμησης για το οριστικό γκρέμισμα της καταστροφικής, δεξιάς συγκυβέρνησης, γιατί πέραν του ότι τη βιώνω κι εγώ ως θύμα της κρίσης, την έχω ζήσει και στο παρελθόν πάνω στην έξαψη της αντιδεξιάς ρητορικής και πρακτικής.

Όλα αυτά όμως έχουν μικρή σημασία.
Για άλλους λόγους σου γράφω: δίπλα στο 33% που ψήφισε συνολικά αριστερά σε αυτές τις ευρωεκλογές και στο 27% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, 4 χρόνια μετά τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που ελπίζαμε όλοι ότι θα διαμόρφωνε ένα βαθύ, προοδευτικό ριζοσπαστισμό, ένα ποσοστό περίπου 45% ψήφισε μνημονιακά- ανομολόγητα ή ξεκάθαρα- και μάλιστα εντός αυτών και κατεξοχήν γεννήματα της διαπλοκής. Ένα ποσοστό δε της τάξης του 55% συνολικά, ψήφισε συντηρητικά ή υπέρ- συντηρητικά, φασιστικά.

Ασχέτως δηλαδή σύντροφε των διαφορών όλων αυτών των σχημάτων που είναι μεγάλες, μια πλειοψηφία του κόσμου μετατόπισε τον πολιτικό άξονα δεξιά και όχι αριστερά.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Δημήτρης Καζάκης: Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη



Αγαπητοί συναγωνιστές,

Θέλω να σας ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς για τον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί. Ήταν ένας αγώνας τίμιος και αυθεντικός από κάθε άποψη. Ένας αγώνας αντάξιος όλων των μελών και των φίλων του Μετώπου που με καθαρή καρδιά, αφοσίωση και ανυστεροβουλία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Παρά τις γνωστές αντιξοότητες και την τρομακτική έλλειψη μέσων και πόρων. Για όλα αυτά οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι. Δεν κρεμάσαμε για ξένον φούντα στο σπαθί κι αυτό κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει.

Τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν ότι κυριάρχησε ο φόβος και η απελπισία στον κόσμο. Το Μέτωπο δεν μπόρεσε να σπάσει τα δεσμά τους, ούτε να υπερνικήσει τα κηρύγματα διχόνοιας και φατριασμού που θέλουν τον λαό διχασμένο σε δεξιά και αριστερά. Το γιατί οφείλουμε να το αναζητήσουμε με περίσκεψη και σε βάθος. Και προπαντός με καθαρό μυαλό, χωρίς να επιτρέπουμε στο συναίσθημα να μας κυριαρχήσει.

Ωστόσο, το Μέτωπο έχει αφήσει πολλούς ανοικτούς λογαριασμούς με την κοινωνία. Έχει δημιουργήσει μια παρακαταθήκη που πολύ δύσκολα σβήνει. Έχουμε ανοίξει πάρε-δώσε με την πλειοψηφία της κοινωνίας. Ακόμη κι αν η συμπάθεια και η ανταπόκριση που συναντήσαμε σε κάθε μας βήμα δεν μετατράπηκε σε ψήφο, έχουμε οικοδομήσει γερά θεμέλια μέσα στον λαό.

Ο λαός μας δεν είναι ούτε ηλίθιος, ούτε βλάκας, ούτε καταδικασμένος, είναι φοβισμένος και απελπισμένος. Δεν μπορέσαμε να τον κάνουμε να νιώσει δυνατός για να γλυτώσει τις σειρήνες της καθυποταγής. Χάσαμε μια μάχη σ' έναν σκληρό πόλεμο. Και τώρα ο ελληνικός λαός μαζί με τη χώρα μας είναι πολύ πιο εκτεθειμένος στις πολιτικές εξανδραποδισμού, χωρίς καν να διαθέτει επίσημη αντιπολίτευση ικανή να υπερασπιστεί ακόμη και τα πιο στοιχειώδη. Βρίσκεται στη πιο δεινή θέση από την αρχή της νέας κατοχής. Θα τον εγκαταλείψουμε;

Χάσαμε μια μάχη σ' ένα σκληρό και μακρύ πόλεμο, αλλά εμείς δεν χαθήκαμε. Ο εχθρός δεν μας συνέτριψε. Το Μέτωπο παραμένει όρθιο. Τώρα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ο λαός και η πατρίδα. Τώρα χρειάζεται νηφαλιότητα και στοχοπροσήλωση όσο ποτέ. Τώρα θα κριθούμε όλοι, ίσως και μέσα στη φωτιά. Τώρα θα μάθουμε πόσο αξίζουμε, πόσο το λέει η καρδιά μας, πόσο τιμάμε τους όρκους μας. Τώρα θα μάθουμε στην πράξη τι ξεχωρίζει τον μαχητή, τον αγωνιστή, από τον λιποτάκτη, τον ρίψασπη, τον δειλό.

Συναγωνιστές, φίλες και φίλοι, εμείς συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη.

Με απέραντο θαυμασμό και σεβασμό για όλους εσάς που μου κάνετε την τιμή να με θεωρείτε συναγωνιστή σας,

Δημήτρης Καζάκης

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΒΙΝΤΕΟ -Η μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του Ε.Πα.Μ. στην πλ. Κολοκοτρώνη. Δ. Καζάκης: «Στις 25 για εμάς δεν τελειώνει τίποτα, στις 26 γινόμαστε ακόμα πιο ισχυροί»

"Έχουμε δώσει όρκο βαρύ, όρκο αίματος στους γονείς και τα παιδιά μας. Ετούτος ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει έως ότου τους δούμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου" δήλωσε ο γ.γ. του ΕΠΑΜ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Δημήτρης Καζάκης.
 


Μάλιστα, με αφορμή το σύνθημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης "Στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουν" ο κ. Καζάκης δήλωσε: "Ποιοι ακριβώς φεύγουν, να το ψάξουμε λιγάκι, γιατί κάτι μου μυρίζει πως αυτός που φεύγει, είναι τα δικά μου παιδιά, τα δικά σας παιδιά , τα παιδιά μας που ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους να σηκωθούν να φύγουν από αυτή τη χώρα. Γιατί για να φύγουν οι Σαμαρο – Βενιζέλοι και όλο αυτό το συνονθύλευμα δεν το βλέπω" και να καταλήξει:

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ψηφίζω Τσίπρα σημαίνει ψηφίζω συγκυβέρνηση με την "καλή" ΝΔ και το "καλό" ΠΑΣΟΚ



του Δημήτρη Καζάκη

Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ λέει 25 ψηφίζουμε, 26 φεύγουν. Ποιοι φεύγουν; Ποιους θέλει να διώξει η ηγεσία του Τσίπρα από την διακυβέρνηση της χώρας; Μήπως τα πάλαι ποτέ κόμματα της εναλλαγής στην εξουσία (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που οδήγησαν την χώρα στην χειρότερη χρεοκοπία που γνώρισε ποτέ η ελληνική  ιστορία; Όχι βέβαια. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να τελειώνουμε με τα κόμματα της εναλλαγής που σήμερα συγκυβερνούν. Του αρκεί να αλλάξουν πολιτική και ηγεσία. Αν συμβεί αυτό, τότε θα τα βρει μαζί τους. Δηλαδή δεν έχει κανένα πρόβλημα να συγκυβερνήσει με μια πιο "καλή" εκδοχή τους.

Το άνοιγμα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Πώς το ξέρουμε; Μα το είπε μόνος του. Το δήλωσε ευθαρσώς στη συνέντευξη που έδωσε ο Τσίπρας στο Βήμα (17/5). Στην ερώτηση αν αποκλείει κυβερνητική συνεργασία με κάποιο από τα σημερινά κυβερνητικά κόμματα, απάντησε: «Με τις ηγεσίες και το πολιτικό προσωπικό που...
επέβαλαν το Μνημόνιο δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Η δυναμική των εκλογών θα αναγκάσει τα μνημονιακά κόμματα να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική».

Προσέξτε καλά τι λέει. Με τις ηγεσίες και το πολιτικό προσωπικό των σημερινών κυβερνήσεων αποκλείει την κυβερνητική συνεργασία. Δηλαδή αποκλείει την συνεργασία με Σαμαρά, Βενιζέλο, υπουργούς και λοιπούς της σημερινής ηγετικής ομάδας. Αν όμως αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική, τότε εντάξει. Και προσέξτε αυτό το σιβυλλικό: "Η δυναμική των εκλογών θα αναγκάσει τα μνημονιακά κόμματα να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική."

Πώς το ξέρει ο κ. Τσίπρας; Πώς το ξέρει ότι η "δυναμική των εκλογών" θα αναγκάσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική; Πως ξέρει  ο Τσίπρας ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πάνε για αλλαγή ηγεσίας και πολιτικής; Τι παίζεται στο παρασκήνιο;

Στην ερώτηση αν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τα κυβερνητικά κόμματα αν αποκηρύξουν ηγεσίες και πολιτική, αυτός απάντησε: «Δεν μπορώ να προεξοφλήσω ότι στα κόμματα αυτά δεν υπάρχουν και πρόσωπα ή δυνάμεις που δεν έχουν την ιδιοτέλεια και δεν φέρουν την ευθύνη των επιλογών των ηγεσιών τους. Ωστόσο σήμερα δεν πρωταγωνιστούν. Και ασφυκτιούν. Αν χειραφετηθούν από τις ηγεσίες τους, θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβάλουν στο μεγάλο και δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας, το οποίο δεν θα είναι κομματικό σχέδιο αλλά εθνική υπόθεση».

Καταλάβατε τι λέει. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα ενιαίο κόμμα με σαφή προσανατολισμό και ταυτότητα. Όχι. Υπάρχει η "κακιά" μνημονιακή ΝΔ με τη σημερινή ηγεσία και η "καλή" αντιμνημονιακή ΝΔ με μια άλλη ηγεσία που σήμερα, όπως μας λέει ο Τσίπρας, δεν πρωταγωνιστεί και ασφυκτιά. Το ίδιο και στο ΠΑΣΟΚ. Δυο κόμματα στο πακέτο του ενός.

Η στιγμή και το μέλλον



του Ηλία Αλεξανδρή*

Όταν πριν από 4 χρόνια ανακοινώθηκε η προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ από το σάπιο πολιτικό κατεστημένο των σκανδάλων της SIEMENS, του Βατοπεδίου, τον Δομημένων Ομόλογων και των Ολυμπιακών Έργων ο Ελληνικός λαός κατάλαβε αμέσως την παγίδα που του έστησαν, έστω και διαισθητικά αντιλήφθηκε τον μέγιστο κίνδυνο. Για αυτό και από τις πρώτες διαδηλώσεις τον Μάιο του 2010 υπήρξε τεράστια συμμετοχή και μεγάλη αγωνιστικότητα. Το Καθεστώς αντέδρασε άμεσα και δεν δίστασε να παίξει με το αίμα και τις ζωές αθώων στην MARFIN με την προβοκάτσια που προετοίμασε ψυχολογικά την κοινή γνώμη για την πιο άγρια καταστολή που γνώρισε ο λαός μετά την χούντα του '67.

Παρά την καταστολή ο λαός δεν έμεινε άπραγος. Έτσι γεννήθηκε και η αντίδραση στις πλατείες με τους αγανακτησμένους τον Μάη του 2011. Αντίδραση που εκφράστηκε με συνεχόμενη...
καθημερινή παρουσία δεκάδων χιλιάδων λαού, αλλά και τεράστιες σε όγκο διαδηλώσεις με εκατοντάδες χιλιάδες έως και εκατομμύρια από κόσμο τις ημέρες ψήφισης των εκτρωμάτων της Συνταγματικής εκτροπής, της εκχώρησης της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του σφετερισμού της Λαϊκής κυριαρχίας με τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τις Δανειακές Συμβάσεις και την κατάλυση του Συντάγματος στην διαδικασία εφαρμογής τους.

Όταν μετά το μεσοπρόθεσμο και την εγκληματική επίθεση με τα χιλιάδες χημικά στον λαό αλλά και μέσα στον σταθμό του Μετρό, το κίνημα των πλατειών οδηγήθηκε σε διάλυση κάποιοι πίστευαν ότι όλα τελείωσαν. Κάποιοι όμως δεν το έβαλαν κάτω! Έτσι το καλοκαίρι του 2011 γεννήθηκε  από τους ίδιους τους πολίτες το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο με πρωτοπόρο τον Δημήτρη Καζάκη.

Πολύ γρήγορα με το Ε.Πα.Μ. ενώθηκαν χιλιάδες πολιτών που προέρχονταν είτε από τον αγώνα των πλατειών είτε ακόμα και από την πολιτική απραξία δεκαετιών που όμως πολύ γρήγορα ακούγοντας τον λόγο του Δημήτρη Καζάκη συνειδητοποίησαν ή και βίωσαν πρώτοι από όλους τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών και τους κινδύνους που έρχονταν στο άμεσο μέλλον.

Με απόλυτα δημοκρατική οριζόντια δομή, πολύ γρήγορα το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα και οι συναγωνιστές μας βρέθηκαν σε κάθε λαϊκό και δίκαιο αγώνα: στις μεγάλες εργατικές και αντιμνημονιακές διαδηλώσεις, στις επιτροπές για τα χαράτσια, στις κινητοποιήσεις για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, στις κινητοποιήσεις ενάντια στις κατασχέσεις, στις κινητοποιήσεις για τα διόδια, στο κλείσιμο των επιχειρήσεων, σχεδόν παντού.

Το Ε.Πα.Μ. για τον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) έχει επικεντρώσει όλες του τις δυνάμεις στη μάχη της κάλπης για το ευρωκοινοβούλιο. Η μάχη αυτή είναι καθοριστικής σημασίας, γιατί μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για μια ουσιαστική επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα. Για το λόγο αυτό, δεν συμμετείχε παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις με ανεξάρτητους συνδυασμούς στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καλώντας τα μέλη και τους φίλους του να ψηφίσουν κατά τη δημοκρατική τους συνείδηση.

Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει και τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, που θα διεξαχθεί παράλληλα με τις ευρωεκλογές, κατά τον οποίο δεν στηρίζει ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα, τον οποιονδήποτε συνδυασμό, εκτός των περιπτώσεων εκείνων που στήριξε ανοικτά το ίδιο και με τη συμμετοχή μελών του στον πρώτο γύρο και πέρασαν στο δεύτερο.

Υπόγειες διαπραγματεύσεις και κάθε είδους παζαρέματα με τον οποιονδήποτε και για οτιδήποτε, είναι έξω από τις αρχές και τη λογική του Μετώπου και απολύτως καταδικαστέες από την πλευρά μας.

Όλα τα μέλη και οι φίλοι του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, συμπεριλαμβανομένων αυτών που συμμετείχαν σε συνδυασμούς στον 1ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι στρατευμένοι στη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης της χώρας και δίνουν τη μάχη των ευρωεκλογών με ενθουσιασμό, έντιμα, με ψηλά το κεφάλι, καθαρό το μέτωπο, αρνούμενοι να συρθούν σε μικροπολιτικές συναλλαγές με τον οποιονδήποτε, έναντι οιουδήποτε τιμήματος.  

Στην περίπτωση που, ενδεχομένως, παρουσιαστούν κάποιοι, οπουδήποτε, εν όψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, να ισχυριστούν ότι εκφράζουν το Μέτωπο σε υπόγεια αλισβερίσια, δεν έχουν καμία σχέση με το Ε.Πα.Μ..

Αθήνα 21 Μαΐου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Μια μαχόμενη ομολογιούχος υποψήφια ευρωβουλευτής


Αλεξάνδρα Γεροντάκη
Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Ε.ΠΑ.Μ.



  
Η Αλεξάνδρα Γεροντάκη, η οποία αγωνίζεται ενεργά και με σθένος μαζί με τον Σύλλογο Φυσικών Προσώπων Ο.Ε.Δ. για το θέμα της αποκατάστασης της αδικίας κατά των μικρο-ομολογιούχων, καθώς είναι και η ίδια παθούσα από το PSI του 2012, είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το Ε.ΠΑ.Μ. (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο).

Τον Δεκέμβριο 2013, με δική της πρωτοβουλία και ενέργειες, προσκλήθηκαν ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης και το τμήμα Νομικής Αλληλεγγύης του Ε.ΠΑ.Μ. να μιλήσουν στους ομολογιούχους της Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, και στην οποία επίσης προσκλήθηκε και συμμετείχε ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ο.Ε.Δ. κ. Δημήτριος Αλεξόπουλος, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία (δείτε ανταπόκριση και βίντεο από εκείνη την εκδήλωση πατώντας εδώ).

Η πρόσκληση εκείνη υπήρξε η αφορμή της περαιτέρω γνωριμίας της με το Ε.ΠΑ.Μ. και με τον γεν. γραμματέα του, Δημήτρη Καζάκη. Επιστέγασμα αυτής της γνωριμίας ήταν η αποδοχή της πρότασης του Ε.ΠΑ.Μ. προς την Αλεξάνδρα Γεροντάκη να είναι υποψήφια του Μετώπου στις ευρωεκλογές 2014. Έχοντας ήδη ενστερνιστεί τα προτάγματα του Ε.ΠΑ.Μ. για την διέξοδο από την κρίση, και συμφωνώντας απόλυτα με τις θέσεις του Μετώπου για το θέμα των ομολογιούχων, η Αλεξάνδρα δέχθηκε την πρόταση που της έγινε φρονώντας ότι η κατάφωρη αδικία κατά των ομολογιούχων του δημοσίου, έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες αποκατάστασης αν πάρει ευρείες διαστάσεις γνωστοποίησης και διεθνοποίησης μέσα από τα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου. 

Η συμμετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΕΠΑΜ, αποτελεί υπόσχεση τιμής να διαθέσει όλες τις δυνάμεις της στην αποκατάσταση της αδικίας κατά των ομολογιούχων του δημοσίου και στον αγώνα για Ελεύθερη και Δημοκρατική Ελλάδα.
  • Την ανακοίνωση του Ε.ΠΑ.Μ. για το θέμα των ομολογιούχων μπορείτε να την δείτε πατώντας εδώ.
  • Το βιογραφικό της Αλεξάνδρας Γεροντάκη μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ.
Η Αλεξάνδρα Γεροντάκη σας καλεί να την  ψηφίσετε
στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου
ψηφίζοντας Ε.ΠΑ.Μ.