Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ε.ΠΑ.Μ.: Δυναμικά μπροστά για το 3ο Συνέδριο


Τρία χρόνια και δύο μήνες από την ίδρυσή του, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο προχωρά ενω-μένο στο τρίτο τακτικό ετήσιο Συνέδριό του εφαρμόζοντας τη Δημοκρατία στην πράξη.

Όταν ξεκινούσαμε, δεν ήταν λίγοι αυτοί που προέβλεπαν τη σύντομη διάλυσή του, ή ακόμα περισσότεροι επιδίωξαν τη μετατροπή του σε παρακολούθημα άλλων δυνάμεων. Σήμερα, παρά τις αντιξοότητες, τα προβλήματα, τις αδυ-ναμίες, την έλλειψη πόρων και τον ολοκλη-ρωτικό αποκλεισμό μας από όλες τις πλευρές, το Ε.ΠΑ.Μ. υπάρχει, δρα και προχωρά μέσα στην κοινωνία ανοίγοντας καινούργιους ορί-ζοντες, δίνοντας, με τις ρηξικέλευθες προτάσεις του, τα αδιαπραγμάτευτα προτάγματά του, την πίστη και την αγωνιστικότητα των μελών του, ελπίδα, κουράγιο και προοπτική σε ολοένα και περισσότερο κόσμο.

Αύριο Σάββατο 30 Αυγούστου 2014, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το Συνέδριο, συνέρχεται σε έκτακτη Σύνοδο το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο του Μετώπου, για να επικυρώσει την πρόταση του δημοκρατικού Κανονισμού διεξαγωγής τους Συνεδρίου προς όλες τις οργανώσεις και τα μέλη του πανελλαδικά, τα οποία και θα δώσουν την τελική τους έγκριση.

Το Ε.ΠΑ.Μ. στην πορεία προς το 3ο Συνέδριό του, στέλνει μήνυμα Δημοκρατίας, Ενότητας, Αγώνα και Ελπίδας προς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Οι Κύπριοι ξεσηκώνονται, εμείς;


του Όθωνα Κουμαρέλλα*

Χθες Τετάρτη 27 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, μεγάλη και μαζικότατη συγκέντρωση, με συμμετοχή χιλιάδων Κυπρίων πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης.

Την κινητοποίηση οργάνωσε η πλατφόρμα «Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί», η οποία αντιτίθεται στην ψήφιση του νομοσχεδίου για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πάσης φύσεως ακινήτων, όσων αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες, που η κυπριακή κυβέρνηση έχει υποβάλει στο κοινοβούλιο προς ψήφιση.

Στην πλατφόρμα «Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί» συμμετέχουν ενεργά οι ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, Κίνηση Κατά των Εκποιήσεων, ΠΟΑΣ, ΠΟΒΕΚ, ΕΚΑ, Νέα Αγρο-τική, ΠΟΠ, ΠΟΠΟ, ΠΟΦΕΝ, ΠΣΕΜ, ΕΚΥΣΥ, Κίνηση κατά των Ιδιωτικοποιήσεων, Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης και Κίνηση Πολιτισμού και άλλες πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις.
«Σαν Πλατφόρμα κοινωνικών κινημάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων υπερασπιζόμαστε δυναμικά και μαχητικά την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη των μισθοσυντήρητων, ανέργων, μικρομεσαίων βιοπαλαιστών και αγροτών μας», αναφέρει η σχετική διακήρυξη.

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Στην "δεξιά πολυκατοικία" το ΕΠΑΜ...



του Δημήτρη Καζάκη

Πρώτα ήταν ο κ. Πολύδωρας που οι δικοί του εξ Ιωαννίνων είχαν ανακοινώσει ότι το ΕΠΑΜ συμπεριλαμβάνεται στις διεργασίες της αντιμνημονιακής δεξιάς πολυκατοικίας. Τώρα ήρθε η σειρά του κ Μάκη Ανδρονόπουλου στο Κουτί της Πανδόρας. Ξέρετε του γνωστού δημοσιογράφου Βαξεβάνη.

Ο εν λόγω λακές της Κουμουνδούρου κ. Μ.Α., ανακάλυψε ότι το ΕΠΑΜ όχι μόνο ανήκει στη δεξιά πολυκατοικία -η οποία παρεμπιπτόντως τρίζει, σύμφωνα πάντα με τον καλό και απολύτως έντιμο δημοσιογράφο- αλλά κι εγώ ο ίδιος πασχίζω να προσκολληθώ σε κάποιον. Αλλά, ευτυχώς για μένα, δεν με θέλει κανείς, γιατί -λέει ο καλός μας δημοσιογράφος- κουβαλάω την μυρωδιά της δραχμής που δεν την θέλει κανείς.

Μην ρωτήσετε πού τα βρήκε όλα αυτά ο καλός δημοσιογράφος. Ούτε από πού προκύπτουν όλα αυτά. Στην Ελλάδα δημοσιογράφος δεν είναι εκείνος που παρατηρεί και αναλύει την πραγματικότητα, αλλά εκείνος που προσαρμόζει την πραγματικότητα στα μέτρα του, ή απλά εκτελεί εντολές. Όπως τον βολεύει κάθε φορά. Ανάλογα με τις ιδεοληψίες που τον διακατέχουν, ή την διατεταγμένη υπηρεσία στην οποία βρίσκεται.

Δεν γνωρίζω τι ισχύει για τον εν λόγω δημοσιογράφο του κ. Βαξεβάνη. Κι ούτε με ενδιαφέρει. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η ευκολία που ξεστομίζει τέτοια ψέματα. Πού τα στηρίζει όλα αυτά; Μα στο γνωστό γκεμπελικό: λέγε, λέγε, όλο και κάτι θα μείνει. Τώρα τι σχέση ο γκεμπελισμός με την δημοσιογραφία, είμαι σίγουρος ότι ο κ. Βαξεβάνης ως έμπειρος δημοσιογράφος θα ξέρει να μας απαντήσει.

Το γιατί το κάνει ο κ. Μ.Α., ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Απλά θεωρεί καθήκον του να περιγράφει την πολιτική κατάσταση σύμφωνα με τα συμφέροντα της Κουμουνδούρου. Βλέπετε οι ιδεολογικές, πολιτικές και ταξικές συγγένειες δεν κρύβονται. Πριν ήταν οι δημοσιογράφοι του Πολύδωρα, τώρα οι δημοσιογράφοι του Κουτιού της Πανδώρας. Κοινός στόχος; Το ΕΠΑΜ. Να αμαυρωθεί το Μέτωπο ως πολιτική πρόταση εθνικοαπελευθερωτικού χαρακτήρα, πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές αριστεράς και δεξιάς μέσα στο λαό.

Πάντως κάτι καλό πρέπει να κάνουμε εμείς εδώ στο ΕΠΑΜ. Για να πάρει τέτοια προαγωγή η χυδαία λασπολογία και από τους επαγγελματίες "ανώνυμους" του διαδικτύου να περάσει στους επώνυμους της δημοσιογραφίας, σημαίνει ότι τόσο ο γράφων, όσο και το ΕΠΑΜ ενοχλεί. Και ενοχλεί πολύ. Ιδίως όταν συνεχίζει να απευθύνεται στον απλό κόσμο και μάλιστα μακριά από τους εμφυλιοπολεμικούς διαχωρισμούς, πάνω στους οποίους έχει στηριχθεί το σημερινό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.

Πάντως, θα ήθελα να πληροφορήσω τον καλό δημοσιογράφο του κ. Βαξεβάνη κάτι που είμαι σίγουρος ότι το ξέρει πολύ καλά. Αν ήμουν της προσκολλήσεως, όπως τόσοι και τόσοι, θα είχα βάλει νερό στο κρασί μου, θα στρογγύλευα τόσο πολύ αυτά που λέω ώστε να το παίζω καμπόσος, αλλά να μην ενοχλώ τα ιερά και όσια του καθεστώτος κι έτσι όχι μόνο εκπομπή στο "κόκκινο" θα είχα, ή θα εμφανιζόμουν ως γιαλαντζί αντιμνημονιακός όπου αλλού ήθελα, αλλά θα πόζαρα και για βουλευτής. Ψάξτε αλλού κύριοι για προσκολλήσεις και συγκολλήσεις συμφέροντος και ξέρετε ότι θα βρείτε πάμπολλες όχι μόνο στη δεξιά πολυκατοικία, αλλά και στο οικείο σας πολιτικό περιβάλλον.

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ε.ΠΑ.Μ.: «Η ελληνική αγροτιά δεν έχει να περιμένει τίποτα απολύτως από την Ε.Ε.»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενα ακόμα βήμα προς την ολοκληρωτική καταστροφή του αγροτικού κόσμου της χώρας αποτελεί το ρωσικό εμπάργκο σε αγροτοδιατροφικά προϊόντα. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι παρά η απάντηση της Μόσχας στις επιλογές της Ε.Ε. και των Η.Π.Α. που συντάσσονται με το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου και υποδαυλίζουν τις θηριωδίες σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού.

Η ελληνική αγροτιά δεν έχει να περιμένει τίποτα απολύτως από την Ε.Ε., πολλώ δε μάλλον από τη συγκυβέρνηση των υποτελών, που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις επιλογές των Βρυξελλών. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί για την αντιμετώπιση κρίσεων στον τομέα της αγροτικής οικονομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανέρχεται μόλις και μετά βίας στα 400 εκατ. € και δεν μπορεί να καλύψει ούτε καν τις ζημιές των Ιταλών παραγωγών. Στην εσωτερική αγορά, οι ροδακινοπαραγωγοί δέχονται ισχυρές πιέσεις, αφού η πτώση των τιμών των προϊόντων τους τείνει να ξεπεράσει και το 50%!!!

Ομως η «ζημιά» δεν περιορίζεται μόνο στον αγροτικό τομέα της ελληνικής οικονομίας. Από το ρωσικό εμπάργκο θα επηρεαστούν και οι εξαγωγικοί κλάδοι προκαλώντας «ντόμινο» πολλαπλασιαστικών αρνητικών εξελίξεων στο σύνολο της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας της χώρας μας.

Αν δε προστεθούν και οι πολιτικές συνέπειες εξαιτίας των επιλογών της δωσιλογικής συγκυβέρνησης, τότε πλέον μπορούμε να διακρίνουμε ξεκάθαρα το μέγεθος μιας εθνικής τραγωδίας που προστίθεται και διογκώνει την ήδη υφιστάμενη!

Εν κατακλείδι, αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους είναι ότι όσο η χώρα μας συνεχίζει να πορεύεται προσδεμένη στο άρμα της ιδιότυπης ευρωπαϊκής δικτατορίας των τραπεζών, το μόνο που μπορεί να ...προσδοκά είναι η απόλυτη καταστροφή!

Μόνο η ρήξη με το κατοχικό καθεστώς των διεθνών δεσμεύσεων και των δανειακών συμβάσεων και η επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μπορούν να φέρουν ξανά την ελπίδα και την προοπτική.

Η αποδέσμευση από τα δεσμά της Ε.Ε. είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη. Οι αγρότες εξακολουθούν να παρασύρονται στην παγίδα του πρόσκαιρου συμφέροντος κάνοντας προτάσεις ανεδαφικές για το μέλλον τους, όπως είναι το θάψιμο και η αποζημίωση. Είναι βέβαιον όμως, ότι σύντομα θα τα βρουν και πάλι μπροστά τους.

Αθήνα 12 Αυγούστου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Η Αργεντινή μας δείχνει το δρόμο της λύτρωσης

Όμοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα. Αυτή την λαική παροιμία μου έφεραν στο νου οι εικόνες με τους τρυφερούς εναγκαλισμούς του Γιούνκερ με τον Σαμαρά. Παιδιά του ίδιου φυράματος. Όπως ο Σαμαράς, έτσι κι ο Γιούνκερ είναι γέννημα θρέμμα κομματόσκυλο από τα γεννοφάσκια του, εκ φύσεως φιλοχρήματος, αργόσχολος, άεργος κι επομένως ιδανικός ως πολιτικός καριέρας.

Ο πατέρας του Ζαν Κλοντ υπηρέτησε στα βάφεν ες-ες κατά την κατοχή και μάλιστα πολέμησε στο ρώσικο μέτωπο, αλλά δεν δικάστηκε ως δωσίλογος γιατί ισχυρίστηκε ότι τον στρατολόγησαν "με τη βία". Σαν παλιό στέλεχος του "κόμματος της δεξιάς" - όπως ονομαζόταν επίσημα το κόμμα αυτό όταν κατείχε την εξουσία πριν και κατά τη διάρκεια του πολέμου και το οποίο συνεργάστηκε με τους ναζί στην κατοχή - και οι διασυνδέσεις του στον πολιτικό υπόκοσμο της χώρας του, έκαναν τους συμμάχους να τον στρατολογήσουν με σκοπό το παλιό κόμμα του να συνεχίσει να κυβερνά υπό νέα ενδυμασία λιγότερο προκλητική, ως χριστιανοδημοκρατικό κόμμα.


Αυτός λοιπόν, ο γιος του ναζί, που χάρις στις κομματικές του διασυνδέσεις απέκτησε χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα τα απαραίτητα ακαδημαικά διπλώματα ώστε να φαντάζει ότι διαθέτει όλα τα τυπικά προσόντα, έφτασε να είναι πρωθυπουργός ενός κρατιδίου που φυσιολογικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Το δουκάτο του Λουξεμβούργου είναι ένα παρά φύση κράτος-υβρίδιο που συντηρείται από τις μεγάλες δυνάμεις για πάνω από ένα αιώνα, μόνο και μόνο ως καταφύγιο για τις βρωμοδουλιές τους. Κυρίως για την διαμετακομιδή κεφαλαίων, που συνήθως είναι λίγο ως πολύ ύποπτα. Από το εισόδημα που δημιουργεί αυτή η διαμετακομιδή και το ξέπλυμα χρήματος ζει το Λουξεμβούργο. Δεν διαθέτει ουσιαστικά καμιά άλλη πηγή εσόδων, ούτε και λόγο ύπαρξης.


Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Να πώς θα χάσετε ακόμη και την πρώτη σας κατοικία



του Δημήτρη Καζάκη

Θέλετε να μάθετε πώς θα χάσετε ότι ακίνητο διαθέτετε; Απλά ασχοληθείτε λίγο να καταλάβετε τι σημαίνει Ενιαίος Φόρος Ακινήτων (Εν.Φ.Α.). Ο συγκεκριμένος φόρος δεν επιβάλλεται στα ακίνητα, αλλά στο δικαίωμα ιδιοκτησίας. Ανεξάρτητα εισοδηματικής, ή άλλης κατάστασης που καθορίζει την φοροδοτική του ικανότητα. Όποιος διαθέτει "ακίνητο", το οποίο κατά τους κυβερνώντες είναι οτιδήποτε αφορά σε εμπράγματη ιδιοκτησία γης, όπως οικόπεδο, χωράφι, αγροκήπιο, κτίσμα, οίκημα, οικοδομή και γενικά οποιαδήποτε μετρήσιμη επιφάνεια σε τετραγωνικά, οφείλει να πληρώνει φόρο.

Δεν έχει καμιά σημασία πώς απέκτησες το ακίνητο. Δεν έχει σημασία αν σου αποδίδει ή όχι εισόδημα. Έτσι ή αλλιώς η κατοχή ακινήτου αποτελεί από μόνη της τεκμήριο εισοδήματος. Δεν έχει σημασία σε τι κατάσταση, ή ποια είναι η χρήση του ακινήτου. Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει ακίνητο - κατά τον προσδιορισμό των κυβερνώντων - υποχρεούσαι σε Εν.Φ.Α. Χώρια τα τεκμήρια και τα άλλα χαράτσια. Δηλαδή υποχρεούσαι να πληρώνεις στο κράτος προκειμένου να το έχεις. Κάθε χρόνο. Έχεις, δεν έχεις. 

Φανταστείτε μια οικογένεια από τις πολλές που έχει αγοράσει με δάνειο ένα σπίτι και το χρωστά ακόμη στην τράπεζα. Η οικογένεια αυτή υποχρεούται να πληρώσει και Εν.Φ.Α.. Κι αν η οικογένεια αυτή, όπως οι περισσότερες, μόλις και μετά βίας βγάζει τη δόση προς την τράπεζα, που θα βρει να πληρώσει τον φόρο; Θα κόψει το λαιμό της. Κι αν δεν έχει, τότε απλά οι κυβερνώντες θα βγάλουν το ακίνητο στον πλειστηριασμό. Αρκεί να υπάρχει οφειλή άνω των 500 ευρώ προς την εφορία.

ΕΝΦΙΑ: Ένας παράνομος φόρος που δεν πρέπει επ’ ουδενί να πληρωθεί (όπως και οι υπόλοιποι)



του Όθωνα Κουμαρέλλα*

Θα ήταν κοινοτυπία να επαναληφθεί κι εδώ, ότι ο νέος «φόρος» ακινήτων, ο επονομαζόμενος ΕΝΦΙΑ, ήλθε στη συνέχεια και για να καταστήσει μόνιμο και πιο ολοκληρωμένο το περίφημο χαράτσι της ΔΕΗ. Δηλαδή το ΕΕΤΗΔΕ που επεβλήθη το 2011 μέσω της ΔΕΗ, υποτίθεται ως προσωρινό και έκτακτο μέτρο. Αυτό ακριβώς που μετονομάσθηκε κατόπιν σε ΕΕΤΑ, προκειμένου να παρακαμφθούν οι δικαστικές αποφάσεις που τόνιζαν τόσο την παροδικότητα του μέτρου, όσο και την πολύπλευρη αντισυνταγματικότητά του. Ωστόσο η «κεραμίδα» που έπεσε, κατακαλόκαιρο, στο κεφάλι των περισσοτέρων είναι τέτοια, που είναι αδύνατο να αγνοηθεί το παλιό εκείνο γνωμικό που θέλει την επανάληψη ως μητέρα της γνώσης.

Θα ήταν χρήσιμο βέβαια να κάνουμε ταυτόχρονα μια ανακεφαλαίωση όλης της «σωτήριας» φορολόγησης που επιβλήθηκε επί δικαίων και αδίκων από το πραξικόπημα του Μαΐου του 2010 μέχρι σήμερα, παράλληλα με την καταβαράθρωση των εισοδημάτων, την τεράστια ανεργία και την εξαθλίωση ολοένα και μεγαλύτερων τμημάτων του πληθυσμού. Μια φορολογία...
παράλογη, χωρίς την παραμικρή ανταπόδοση. Ας μην μας παρασύρει η εικόνα της ευμάρειας που δείχνουν τα κανάλια στα μπίτς πάρτις της Μυκόνου και αλλού. Αφορά μια μικρή μειοψηφία περίπου του 20% του πληθυσμού, αυτό των κομματικών στρατών, των παραοικονομούντων και των παρασιτούντων, που ξεθάρρεψαν από την κινηματική αδράνεια των δύο τελευταίων χρόνων και πίστεψαν ότι «με εντολή Σαμαρά» (και Μέρκελ) μπορούν να ξεσαλώνουν πίνοντας στην «υγεία» των κορόιδων, που πολύ, μα πολύ νωρίς σκύψαν το κεφάλι και παραδόθηκαν στη μοίρα τους. Θα θύμιζα σε όλους αυτούς το «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά», αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα:

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, Πέμπτη 7/8, ώρα 20:00, άγαλμα Βενιζέλου



Συναγωνιστές και φίλοι
 
Στην χθεσινή συνάντηση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό για την Γάζα, αποφασίστηκε στο πλαίσιο κλιμάκωσης των εκδηλώσεων συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της συνεχιζόμενης γενοκτονίας του


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

την Πέμπτη 7- 8 - 2014 ώρα 8:00 μ.μ.

                  στο άγαλμα του Βενιζέλου (Εγνατία & Αριστοτέλους).

Είναι σημαντική η παρουσία όλων μας, γνωστών και φίλων, καθώς και η δημόσια προβολή της συγκέντρωσης με ότι μέσο διαθέτουμε.



Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Η Αργεντινή και εμείς, ή τι συμβαίνει όταν μια χώρα πτωχεύει...

Ουρές για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που σπανίζουν, λεηλασίες στα καταστήματα, οι τράπεζες κλειστές και εξαφανισμένες οι καταθέσεις, αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη κι άλλα πολλά. Τα θυμάστε όλα αυτά; Αυτά δεν μας έλεγαν ότι θα συμβούν έτσι και πτωχεύσει μια χώρα; Δηλαδή έτσι κι αρνηθεί μια χώρα να πληρώσει τους δανειστές της;


Πόσες και πόσες φορές δεν τα έχουν επαναλάβει οι κυβερνώντες από την εποχή του Παπανδρέου και του Παπαδήμου, έως τους σημερινούς κλεφτοδήμους της κυβέρνησης των τοκογλύφων; Πόσες και πόσες φορές δεν τα έχουμε δει να γράφονται και να λέγονται από "αναλυτές" των τραπεζών, σούργελα καθηγητές της οικονομίας και γνωστούς "κολοσσούς" της δημοσιογραφίας; Τα ίδια δεν παπαγαλίζουν και οι οικονομικοί εγκέφαλοι τύπου Μηλιού, Σταθάκη και Σία της ομάδας Τσίπρα;

Φυσικά κανένας τους και ποτέ δεν δέχτηκε την ανοιχτή και δημόσια αναμέτρηση επιχειρημάτων. Πού τέτοια κότσια. Απλά όλοι τους είχαν και έχουν ως κοινό σκοπό να τρομοκρατήσουν τον κακομοίρη Έλληνα ώστε να αποδεχθεί το ξεπούλημα το δικό του και της πατρίδας του, ως κάτι το μοιραίο και το αναπόφευκτο.

Δεν τα βάζεις με τις αγορές και τα επιτελεία των δανειστών, γιατί θα σε συντρίψουν. Επικαλείσαι την καλή τους θέληση και διαπραγματεύεσαι με σκοπό να τους πείσεις να σε λυπηθούν. Όσο πιο καλός δούλος αποδεικνύεσαι, πιστός σαν σκύλος και χαμερπής σαν σκουλήκι, τόσο περισσότερο μπορείς να ελπίζεις στην επιείκια του αφέντη. Αυτό μας λένε και μας ξαναλένε επί της ουσίας όλοι οι δελφίνοι της εξουσίας. Δεξιοί και αριστεροί. Ποτέ ξανά στην Ελλάδα η εθελοδουλεία δεν βρισκόταν σε τέτοιο απόγειο.

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΟΑΕΕ και ΕΟΠΥΥ!


Από την Ελπίδα Λέκκα*

Με την αρωγή και τον συντονισμό των συμμετεχόντων πολιτών από το ΙΝΚΑ και με τον κ. Ιωάννη Μυταλούλη δικηγόρο παρ΄ Αρείω Πάγω και μέλος της Νομικής Επιτροπής του ΕΠΑΜ, κατατέθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων συλλογική αγωγή κατά του ΟΑΕΕ και ΕΟΠΥΥ.

Στις 30 Ιουλίου 2014 συζητήθηκε η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων της σχετικής με την παραπάνω αγωγή που κατέθεσαν συμπολίτες μας ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι (πρώην ασφαλισμένοι) του κλάδου των ελεύθερων επαγγελματιών.

Η σημασία και η σπουδαιότητα της υπόθεσης αξίζει της προσοχής και στήριξης ΟΛΩΝ μας και αφορά όχι μόνο τους έχοντες σχέση με τον ΟΑΕΕ και τον ΕΟΠΥΥ αλλά θα μπορούσαμε να πούμε και ολόκληρο τον λαό μας .

Σπουδαίοι δικηγόροι που να έχουν το σθένος να πάνε κόντρα με το σύστημα σπανίζουν.

Ο κος Μυταλούλης είναι ένας από αυτούς τους λίγους, που όμως έχει και άλλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, όπως για παράδειγμα την αποσύνδεση του ΕΤΗΔΕ (χαράτσι) από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.


Το ΕΠΑΜ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Παλαιστινιακό λαό.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014, ο Πρέσβης της Παλαιστίνης Maruan Tobassi έδωσε συνέντευξη στο e-roi.gr, όπου αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση της Γάζας μετά την εισβολή του Ισραήλ. Μετά τη συνέντευξη ο κος Tobassi συναντήθηκε και συνομίλησε για περίπου μισή ώρα με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη και με τον Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο, Πρέσβη ε.τ. και μέλος της Π.Γ. του Μετώπου.
Ο Δημήτρης Καζάκης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τα εγκλήματα που διαπράττονται αυτή τη στιγμή στην Γάζα από το Ισραήλ. Επίσης καταδίκασε στον συνομιλητή του την στρατιωτική συνεργασία που έχει αναπτύξει το καθεστώς των Αθηνών με το Ισραήλ, συνεργασία που επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί και τα Ελληνικά νησιά για την πραγματοποίηση ασκήσεων και υπογράμμισε ότι ο Ελληνικός λαός αντιτίθεται σε αυτή την πολιτική. Αναφέρθηκε επίσης στην ξένη κατοχή της Ελλάδας και στο πρόγραμμα διάλυσης της χώρας εάν συνεχιστεί η παρούσα πολιτική.

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης, εξέφρασε μεταξύ άλλων, την ευχαρίστησή του για τις θέσεις του ΕΠΑΜ ως προς την εισβολή στην Γάζα και διαπίστωσε ότι το αίσθημα του Ελληνικού λαού προς τον Παλαιστινιακό παραμένει αδελφικό και είναι αμοιβαίο.

Ήταν μια ιδιαιτέρως θερμή συνάντηση στην οποίαν θα υπάρξει συνέχεια μια και ο Παλαιστίνιος Πρέσβης μας κάλεσε να τον επισκεφθούμε στην Πρεσβεία. Ήταν επίσης η πρώτη επίσκεψη Πρέσβη στα γραφεία του ΕΠΑΜ.

Αθήνα 2 Αυγούστου 2014
Η Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ.

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Η Αργεντινή δεν σας μοιάζει !!!


Του Κώστα Γιαννιώτη

Οργιάζουν, κορυβαντιώντες, όλοι οι δουλοπρεπείς και υποταγμένοι εκπρόσωποι του δωσιλογισμού, στον τόπο μας.
Άρπαξαν τα μικρόφωνα και τους κονδυλοφόρους και διαλαλούν στα πέρατα του κόσμου την υποτέλειά τους το δωσιλογισμό τους και την ξεφτίλα τους, κουνώντας στη μούρη ενός λαού που εξαθλίωσαν, το ...«πάθημα» δήθεν της Αργεντινής.
Έκαναν το άσπρο μαύρο για να στηρίξουν την απόλαυση που αισθάνονται από το βιασμό που τους επιβάλλουν οι ξένοι και οι ντόπιοι επιβήτορες κατακτητές.
Τι έγινε στην Αργεντινή, που τους αφιόνισε σε τέτοιο βαθμό;

Συνέβη το απλό και ελπιδοφόρο για λαούς που υποφέρουν στα νύχια των διεθνών τυχοδιωκτών, κομπιναδόρων και τζογαδόρων. Του διεθνούς υποκόσμου !
Αρνήθηκε, η Αργεντινή, να αποπληρώσει σε τυχοδιώκτη ομόλογα, ονομαστικής αξίας 1,6 δις δολαρίων, τα οποία αγοράστηκαν απ` αυτόν στη δευτερογενή αγορά, και μάλιστα μετά την πτώχευσή της, με το ευτελές ποσό των 41 εκ. δολαρίων.
Αυτό το κοράκι, μετά την εκδίωξη του ΔΝΤ από την κυβέρνηση της Αργεντινής και την αλματώδη ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, απαίτησε από την Αργεντινή να του αποπληρώσει το ομόλογο στο άρτιο της πρότερης αξίας του. Απαίτησε, το ...παλικάρι, να εισπράξει 1,6 δις δολάρια, έναντι των 41 εκ. που έδωσε στη δευτερογενή (το υπογραμμίζω για δεύτερη φορά) αγορά, δηλαδή από ιδιώτες και όχι απ` ευθείας από το κράτος της Αργεντινής.
Την απαίτηση του τυχοδιώκτη αυτού την επικύρωσε «γνωστός» δικαστής αμερικανικού δικαστηρίου, παραβιάζοντας διεθνείς δικονομικούς κανόνες, μέχρι και αυτό ακόμα το αμερικανικό Σύνταγμα.