Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Η πτώση της κατοχικής κυβέρνησης είναι αναγκαία συνθήκη. Είναι όμως και ικανή;


του Σταύρου Κατσούλη

Μια και υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές στο προηγούμενο άρθρο «Τι θα συμβεί εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί ως κορμός μιας κυβέρνησης;» ΕΔΩ, είναι μάλλον καλό να υπάρξουν και κάποιες διευκρινήσεις.


Η κοινή λογική προφανώς υπαγορεύει ότι η σημερινή ευρω-κατοχική κυβέρνηση - κατάλοιπο της σάπιας μεταπολίτευσης, πρέπει να αποσυρθεί άμεσα. Θα πρέπει οι ένοχοι εσχάτης προδοσίας να δικαστούν με με βάση τον ποινικό κώδικα και το υπάρχον σύνταγμα που παραβίασαν κατάφωρα, καθώς και με βάση όλες τις διεθνείς συνθήκες ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επίσης παραβίασαν. Γι αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Αν και πρέπει να πούμε εδώ ότι όσον αφορά την τιμωρία και δίκη των ενόχων, η πιθανή νέα κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν έχει κάτι τέτοιο ως στόχο της, μια και ούτε το υποσχέθηκε στον Λαό μας, και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μιλά για την συνέχεια του κράτους. Αλλά προς αποφυγήν περαιτέρω δυσκολιών, αυτό το θέμα θα το βάλουμε στην άκρη.

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Τι θα συμβεί εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί ως κορμός μιας κυβέρνησης;


του Σταύρου Κατσούλη


Το πιο πιθανό σενάριο.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι σήμερα είναι εύκολο να υποκύψει κανείς, να λάβει μια παθητική στάση και να πείσει τον εαυτό του ότι φτάνει και περισσεύει απλά να πέσει η κυβέρνηση της Ευρώ-χουντό-κατοχής του Σαμαρά Βενιζέλου. Όλοι μας έχουμε ακούσει τα γνωστά επιχειρήματα όλων αυτών που έχουν αναθέσει όλες τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ: Ότι αυτούς δεν τους έχουμε δοκιμάσει ακόμη, ότι μάλλον έχουν κάποιον «άσο» στα χέρια τους που δεν αποκαλύπτουν ακόμη, ότι θα αλλάξουν την Ε.Ε. με τις νέες συμμαχίες που θα σχηματιστούν, ότι «δεν μπορεί, προοδευτικοί είναι, κάτι θα κάνουν καλύτερα» κλπ. κλπ.

Αλλά αυτά είναι ελπίδες χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα στην καλύτερη των περιπτώσεων. Γιατί στην χειρότερη, αποδεικνύεται ότι μάλλον δεν πρόκειται να αλλάξει και τίποτα το σημαντικό, όπως βλέπουμε εδώ και μερικούς μήνες στην Περιφέρεια Αττικής όπου θεωρητικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το πάνω χέρι, αλλά από «προοδευτική» έκφραση αυτής της εξουσίας, δεν είδαμε και τίποτα το σημαντικό...

Η δικαιολογία για την ουσιαστικά ανύπαρκτη αλλαγή στην Περιφέρεια Αττικής, είναι ήδη γνωστή: Ότι χωρίς συνολική αλλαγή του καθεστώτος σε ολόκληρη την χώρα, είναι δύσκολο να γίνουν επί μέρους αλλαγές στην συγκεκριμένη περιφέρεια. Αυτήν την δικαιολογία κρατήστε την για αργότερα, γιατί είναι εξαιρετικά πιθανό να την ακούσουμε ξανά... Όλα αυτά βέβαια, θα έπρεπε να ήταν προβλέψιμα γιατί πολύ απλά, ο ΣΥΡΙΖΑ ως συλλογικό κόμμα δεν έχει εκφράσει καμιά από τις ελπίδες που έχει η συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών που θέλουν να τον ψηφίσουν. Ούτε κι εκεί που χρειάζεται, έχει αποδείξει ή τεκμηριώσει το πως ακριβώς θα γίνουν αυτά που όντως υποσχέθηκε. Δεν χρειάστηκε ποτέ άλλωστε, να αποδείξει τέτοια πράγματα. Αρκεί η ελπίδα του κόσμου, που πιστεύει ότι αρκεί να πέσει η σημερινή χούντα...

Αλλά για φανταστείτε το λίγο πιο διεξοδικά. Αντί να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο στην βάση ατεκμηρίωτων υποσχέσεων και φρούδων ελπίδων, ας τα βάλουμε κάτω λίγο πιο πρακτικά. Φανταστείτε λοιπόν, ότι σπάει ο Διάολος το ποδάρι του, και η σημερινή κυβέρνηση δωσιλόγων αποφασίζει να πέσει και οδηγηθούμε σε εκλογές. Είναι προφανές, ότι ο τότε ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την πλειοψηφία και είτε θα γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε θα σχηματίσει κάποιας μορφής κυβέρνηση συνεργασίας. Είναι όντως πολύ πιθανό, αν και ποτέ δεν πρέπει να ξεχνούμε για ποιους ακριβώς ανθρώπους μιλάμε, όταν μιλάμε για τους κυβερνώντες.

Ημερίδα για το χρέος και το εθνικό νόμισμα


Ημερίδα για το χρέος και το εθνικό νόμισμα


Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Η προοπτική και η στρατηγική για μια νέα Οικονομία στέρεη στο βάθος του χρόνου (εισαγωγή)


Του Όθωνα Κουμαρέλλα

Η χώρα μας, παρά και ενάντια στην αντίληψη, που για χρόνια καλλιεργούν οι άρχουσες ελίτ και οι υποταγμένες σ’ αυτές κυβερνήσεις και που την θέλουν φτωχή και αδύναμη και γι’ αυτό πάντα υποτελή σε ξένους προστάτες, είναι μια προικισμένη χώρα. Παρά τη λογική της «ψωροκώσταινας» διαθέτει πλούσιους τους φυσικούς της πόρους, είτε αυτοί αφορούν το περιβάλλον, το κλίμα, την ιστορικότητα του εθνικού χώρου, είτε αφορούν τον ορυκτό πλούτο, τις πολυποίκιλες και πολύμορφες ενεργειακές πηγές, ή τη δυνατότητα του εδάφους της να θρέψει με αυτάρκεια τον πληθυσμό, είτε και κυρίως το ανθρώπινό της δυναμικό. Διαθέτει φυσικούς πόρους και δυναμικό τέτοιο που μπορεί να εξασφαλίσει στο διηνεκές υψηλό βιοτικό επίπεδο και ανεπανάληπτη ποιότητα ζωής για το λαό μας.

Η πηγή του κακού

Οι εθελόδουλες όμως κυβερνήσεις με τις πολιτικές υποτέλειας και αφαίμαξης αυτών των πόρων, όχι μόνον δεν αξιοποίησαν ποτέ τις δυνατότητες, αλλά κατασπαταλώντας κάθε ικμάδα και κάθε προοπτική σε εφήμερα κέρδη των ίδιων και των πατρώνων τους, οδήγησαν τον τόπο στον μαρασμό, στη βαθιά οικονομική κρίση και τελικά στη χρεοκοπία.
H οικονομική ανάπτυξη καθορίστηκε εν πολλοίς από τα παρασιτικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ντόπιου κοτζαμπασιδισμού και του ξένου μεγάλου κεφαλαίου, που έτσι βρήκε πρόσφορο έδαφος για την ολοκληρωτική επικράτησή του σε βάρος και ενάντια στα συμφέροντα του Λαού, τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, την αξιοπρέπεια του ατόμου.

Η ποσοτική αύξηση των μεγεθών και των οικονομικών δεικτών της «ισχυρής» Ελλάδας προ της κρίσης, υπέκρυπτε με μαεστρία το σαράκι που κατέτρωγε το κοινωνικό σώμα και την οικονομία, αποπροσανατολίζοντας και εκμαυλίζοντας ταυτόχρονα τον λαό. Μέχρι που η χρεοκοπία το 2010 ήλθε σαν αναπότρεπτη φυσική συνέπεια αυτής της φθοροποιού διαδικασίας.

Τα έντονα χαρακτηριστικά μιας ψευδεπίγραφης ανάπτυξης, στηριγμένης στα πήλινα πόδια ενός παρασιτικού μοντέλου εξαρτημένου από ξένα κέντρα και με σκοπό την απομύζηση κάθε πόρου με σκοπό το υπερκέρδος και κάθε είδους «αρπαχτή», αποτυπώνεται έντονα στον τόπο σε κάθε «μεγάλο» έργο σε κάθε «μεγάλη» επένδυση με κορύφωση τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα αντίστοιχα έργα. Η πατρωνία και η διαπλοκή ήταν ορατή πολύ πριν το ξέσπασμα της κρίσης.

Τι είναι και πώς γίνεται η πολιτική εξαγορά;


Του Δημήτρη Καζάκη

Ότι κι αν έχει συμβεί στ' αλήθεια με τις καταγγελίες Χαϊκάλη, ένα είναι απολύτως σίγουρο. Η πολιτική εξαγορά είναι ένα ενδοοικογενειακό άθλημα. Αφορά και συνηθίζεται σε κομματικούς σχηματισμούς που αναπαράγονται ως τυπικοί μηχανισμοί και εξαρτούν την πολιτική τους επιβίωση από τις θέσεις που κερδίζουν στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Η παρουσία τους στη βουλή είναι το άπαν, το υπέρτατο νόημα της ύπαρξής τους. Μακριά από την κοινωνία, ακόμη και την ίδια την εκλογική τους βάση.

Η πολιτική εξαγορά είναι συνυφασμένη με τον κοινοβουλευτισμό. Ο ίδιος ο κοινοβουλευτισμός επινοήθηκε ιστορικά προκειμένου να κάνει ακίνδυνες και προσχηματικές τις εκλογές μέσα από την εξαγορά των εκλεγμένων αντιπροσώπων.
Πώς ξεκινά η πολιτική εξαγορά; Με το δέλεαρ της κοινοβουλευτικής έδρας. Η ανάδειξη στο κοινοβούλιο γίνεται το πρωτεύων και όχι οι θέσεις και τα προγράμματα για τον κόσμο.

Δείτε τι συμβαίνει με τα επίσημα κόμματα του κοινοβουλίου. Κανένα δεν θέλει την ισότιμη συνεργασία. Μόνο προσλήψεις υποψηφίων βουλευτών κάνουν. Έρχονται και σου λένε: δεν έχει σημασία τι πιστεύεις, ποιες είναι οι θέσεις και οι αρχές σου, μπορείς κάλλιστα να μπεις στο ψηφοδέλτιό του κόμματός μου για να διεκδικήσεις μια έδρα στο κοινοβούλιο. Αυτό δεν είναι μια τυπική προσφορά πολιτικής εξαγοράς; Μια εξαγορά στην οποία έχουμε εθιστεί τόσο πολύ που ούτε μας κάνει εντύπωση.

Αυτός που δέχεται να ενταχθεί σ' ένα κομματικό ψηφοδέλτιο για να διεκδικήσει μια έδρα στο κοινοβούλιο, ανεξάρτητα πολιτικής συμφωνίας και θέσεων, δεν εξαγοράζεται; Και γιατί από την στιγμή που το κάνει, να μην κάνει και το επόμενο βήμα; Δηλαδή να μην τα αρπάξει στην κατάλληλη ευκαιρία; Ή να μην γοητευτεί από τη νομή της εξουσίας;

Ποιος επέλεξε και για ποιον λόγο τους Ιατρίδη, Νταβρή, Κουράκο, Μελά, Γιοβανόπουλο, όταν εκλέχθηκαν με τους ΑΝΕΛ; Για ποιον λόγο επελέγη ο Μαρκόπουλος; Για να γυρίσει στη ΝΔ; Ή για ποιον λόγο επελέγη ο Καπερνάρος; Για να προσχωρήσει στο νεοφασιστικό μόρφωμα του Μπαλτάκου, δεξί χέρι του Σαμαρά; Γιατί κανείς δεν λογοδοτεί γι' αυτές τις επιλογές; Ή μήπως όλοι αυτοί ήταν γνήσια "αντιμνημονιακοί" πρώτα και ύστερα χάλασαν.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Μόνη Εγγύηση ο ίδιος ο Λαός


Του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου

Ζόφο και δυσωδία αποπνέει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.

Από τότε, τον Μάιο του 2010 που εκχωρήθηκε η ασυλία άνευ όρων και αμετάκλητα λόγω άσκησης εθνικής κυριαρχίας, και άρχισε η μεθοδευμένη και σκόπιμη εκποίηση ολόκληρης της χώρας και η εξαθλίωση του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού, είμαστε μάρτυρες του θεάτρου του παραλόγου στο πιο απονομιμοποιημένο κοινοβούλιο που υπήρξε τουλάχιστον στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Ποτέ άλλοτε δεν έχουμε παρακολουθήσει τόσα πολλά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα σε περίοδο που τη νομιμότητα επικαλούνται κυβερνήτες και αντιπολιτευόμενοι στο όνομα της Δημοκρατίας.
Ποτέ άλλοτε δεν λεηλατήθηκε τόσο απροκάλυπτα κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, κάθε θεμελιώδης νόμος στην προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, και ποτέ δεν ασκήθηκε τόση απροκάλυπτη υποκρισία σε βάρος της κοινωνίας από το κομματικό σύστημα στην Ελλάδα δεξιό και αριστερό. Πρόκειται για τον ορισμό της διαρκούς εκτροπής από κάθε έννοια δημοκρατίας.

Σε μία έκθεση κόλαφο η Διεθνής Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (FIDΗ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αναφέρει για την κρίση στην Ελλάδα:

«Η συζήτηση για την κρίση στην Ελλάδα γίνεται ολοένα και πιο παρωχημένη. Η κατάσταση με την οποία είμαστε αντιμέτωποι σήμερα δεν αποτελεί πλέον «εκτροπή» ή και στιγμιαίο, μια κατάσταση «κρίσης» με την ακριβή σημασία του όρου. Αντιθέτως, γινόμαστε μάρτυρες μιας μετάβασης –σχεδόν ολοκληρωτικής στην Ελλάδα- προς μια νέα κατάσταση πραγμάτων στην οποία οι συνήθεις κανόνες, ιδιαίτερα αυτοί που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, αμφισβητήθηκαν, υποβαθμίστηκαν και ενδεχομένως σχετικοποιήθηκαν. Επίσης, μια ακόμα μεταβολή μπορεί να παρατηρηθεί στον τρόπο λήψης αποφάσεων για ζητήματα τα οποία υπό κανονικές συνθήκες, εμπίπτουν στην εθνική κυριαρχία. Εδώ ένα νέο πολιτικοοικονομικό μοντέλο υπό το οποίο η de facto εξουσία ασκείται όλο και περισσότερο από υπερεθνικές δυνάμεις φαίνεται να έχει προοδευτικά υποκαταστήσει τον ρόλο των εθνών – κρατών. Αυτή η μετατόπιση υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια που έχουν θέσει κράτη όσον αφορά τη νόμιμη και οικειοθελή παραχώρηση της κυριαρχίας τους στους διεθνείς οργανισμούς, και πρωτίστως στην Ευρωπαϊκή Ένωση στους οποίους ανήκουν». [1]

Κάπως περίεργη η όλη υπόθεση Χαϊκάλη


Του Δημήτρη Καζάκη

Ο κ. Χαϊκάλης κατήγγειλε ότι έγινε προσπάθεια χρηματισμού του ώστε να ψηφίσει για Πρόεδρο. Την προσπάθεια την έκανε κάποιος Αποστολόπουλος. Ο εν λόγω κύριος εμφανιζόταν για αρκετό μεγάλο χρονικό διάστημα ως "ειδικός σύμβουλος" στο πλευρό του κ Καμμένου. Πολύ περίεργα δεν είναι όλα αυτά;

Το ότι Έλληνες βουλευτές χρηματίζονται είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μιχελάκης, ο οποίος φέρεται να χρηματίστηκε από γνωστό επιχειρηματία για να περάσει τροπολογία υπέρ του. Η δικογραφία εναντίον του κ. Μιχελάκη παραμένει στα αζήτητα σε κάποια συρτάρια του κοινοβουλίου. Κανένας δεν νοιάστηκε να φέρει την υπόθεση στη δημοσιότητα και στη δικαιοσύνη.

Αντίθετα με την υπόθεση Χαϊκάλη γίνεται κακός χαμός. Γιατί; Το πρώτο και βασικό ερώτημα που τίθεται είναι το εξής απλό.
Τι σόι κόμμα είναι αυτό που μπορεί να βρεθεί στην ηγεσία του, δίπλα στον αρχηγό του, ένας τόσο τυχάρπαστος τύπος, σαν τον Αποστολόπουλο, που αποδεικνύεται τουλάχιστον ως ύποπτο στοιχείο; Πώς γίνεται κάτι τέτοιο; Πώς αναριχάται και σε μηδέν χρόνο βρίσκεται στην ηγεσία ενός κόμματος ένας που στην καλύτερη περίπτωση κάνει διευκολύνσεις με τράπεζες και χρήμα;

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Προετοιμάζουν το άλλοθι της «καμένης γης»


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Όσο περνούν οι ώρες προς την επόμενη φάση της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, τόσο περισσότερη δυσοσμία αναδύεται από τα… άδυτα του πολιτικού συστήματος της κομματοκρατίας. Μετά την ακατάσχετη προεδρολογία, την κινδυνολογία, την τρομολαγνεία και την αμετροέπεια -ελλείψει φερέγγυου πολιτικού λόγου- μας προέκυψε και η σκανδαλολογία. Έτσι, ξεκίνησε -και εξελίσσεται- ένας νέος γύρος «αντιπαράθεσης» περί χρηματισμού βουλευτών, που η κάθε… ομάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί δεόντως. Επενδύοντας, προφανώς, στην «κοντή» μνήμη των ελλήνων πολιτών, που ξεχνούν ότι ανέκαθεν το κοινοβουλευτικό σύστημα στηριζόταν στη διαπλοκή και την εξαγορά!

Όμως, η ουσία βρίσκεται αλλού. Στις δεκάδες των τροπολογιών που περνούν, με φρενήρεις ρυθμούς, από το κατοχικό κοινοβούλιο, σφίγγοντας ολοένα και περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της χώρας και του λαού. Εκτελούν, χωρίς δεύτερη σκέψη, τις εντολές των δανειστών και τοκογλύφων, προετοιμάζοντας με σχολαστικότητα το άλλοθι της «καμένης γης», που θα επικαλεσθεί ο επόμενος διαχειριστής του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος!

Μπροστά σ’ αυτή την ανελέητη επίθεση του κατοχικού καθεστώτος, ως μόνη διέξοδος προβάλλει η δημιουργία ενός δημοκρατικού, πατριωτικού πόλου, προς την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση. Είναι η μοναδική ελπίδα για τη χώρα και τον λαό!

Αθήνα 21/12/2014
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Κοινό κείμενο ΣΧΕΔΙΟΥ Β, ΕΠΑΜ, ΔΡΑΧΜΗΣ - Λευτεριά από Χρέος, Χρέη, Ευρώ και Ε.Ε.



Η διαδικασία της Ευρωπαϊκής «ενοποίησης», στην πραγματικότητα της «υπερπαγκοσμοιοποίησης», που λαμβάνει χώρα στην Ε.Ε., με σκληρό της πυρήνα την ζώνη του ευρώ, έχει αποδείξει μέχρι στιγμής, τα εξής :

Πρώτον: Η Ε.Ε. σε πολιτικό επίπεδο, αναδεικνύεται σε κατεξοχήν ολοκληρωτικό μόρφωμα. Μέσω της επερχόμενης ομοσπονδιοποίησης καταργείται κάθε έννοια δημοκρατίας, λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας. Οι λαοί που με τους αγώνες τους, μπορούσαν να επηρεάσουν τα εθνικά τους κοινοβούλια, να ανατρέψουν πολιτικές και κυβερνήσεις, σήμερα βρίσκονται με την πλάτη στο τοίχο, θεατές της ίδιας τους της ζωής. Η φωνή τους «δεν ακούγεται» από την ελεγχόμενη (από τις πολυεθνικές, το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, την Γερμανία) διορισμένη γραφειοκρατία των Βρυξελών. Το πεδίο της Ε.Ε., πολύ περισσότερο της ζώνης του ευρώ, αποτελεί αρνητικό πεδίο πάλης για τους λαούς και ευνοϊκό για το μεγάλο κεφάλαιο και τα ισχυρά κράτη. Η διάλυση της Ε.Ε., η επιστροφή των αγώνων για δημοκρατία και κοινωνικά δικαιώματα, σε εθνικό επίπεδο, θα ανατρέψει τον σημερινό συσχετισμό. Η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, αποτελεί μονόδρομο για τις ζωντανές λαϊκές δυνάμεις, κύρια σε περιφερειακές χώρες όπως η πατρίδα μας. Θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα της γερμανόδουλης, παρασιτικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ που για να έχει τις «πλάτες» του ξένου παράγοντα, απέναντι στον ελληνικό λαό, παρέδωσε την πατρίδα, άνευ όρων.

Ο Δ. Καζάκης στο e-roi.gr — 18 Δεκεμβρίου 2014


Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ο λαός θα θυμάται τα ονόματά τους !


Του Κώστα Γιαννιώτη

 Η τρομολαγνεία και η καταστροφολογία έγιναν στις μέρες μας τα κυρίαρχα εργαλεία άσκησης πολιτικής, από πλευράς κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, μπροστά στο ενδεχόμενο να πει την άποψή του ο ελληνικός λαός μέσα από την επερχόμενη ( και μάλλον αναπόφευκτη γι` αυτούς) εκλογική αναμέτρηση και εκλογική συντριβή.
 Κατά την άποψή τους, αυτός ο λαός δεν έχει το δικαίωμα όχι μόνο άμεσης παρέμβασης στην ασκούμενη για λογαριασμό του πολιτική, αλλά ούτε καν νεύμα να κάνει για το αν συμφωνεί ή όχι για την κατακρεούργησή του.
 Γι` αυτό παλεύουν να τον τρομοκρατήσουν με κάθε τρόπο, μηνύοντάς του, μέσω του Στουρνάρα (εισαγγελέας δεν υπάρχει;) ότι η νεκρή, ήδη, οικονομία …. «θα υποστεί ανήκεστο βλάβη από την αστάθεια μιας εκλογικής περιπέτειας». Παλεύουν να τον πείσουν να παραιτηθεί ακόμα κι απ` αυτό το κολοβό δικαίωμά του να εκφράσει την άποψή του, έστω και μέσω της δικής τους κάλπης, έστω και μέσω αντιπροσώπευσης.
 Είναι η δημοκρατία τους, για την οποία κόπτονται και την οποία θέλουν να περισώσουν οι Σαμαροβενιζέλοι, μαζί με τον εσμό των εξεχουσών προσωπικοτήτων τύπου Γεωργιάδη, Πλεύρη, Βούλτεψη, Βορίδη, Μπαλτάκου.

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ο Δημήτρης Καζάκης και ο Θέμις Συμβουλόπουλος, Α' συντονιστής της Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ

Ο 


Δημήτρης Καζάκης, οικονομολόγος και ιδρυτικό μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. και ο Θέμις Συμβουλόπουλος, Α' συντονιστής της Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ., φιλοξενούμενοι στην εκπομπή "Πολιτικοί διάλογοι" της "Θεσσαλίας τηλεόρασης" με το Γιάννη Κολλάτο την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014  [ απόσπασμα ]

 Η Ελλάδα είναι το εξιλαστήριο θύμα και το άλλοθι για τα αδιέξοδα της ευρωζώνης και αυτή η κρίση με τους δανειστές είναι μεθοδευμένη από τη Γερμανία, η οποία πλέον περνά και η ίδια σε ύφεση. O κ. Καζάκης παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία παρουσίασε με μελανά σημεία την κατάσταση της οικονομίας της χώρας, τα αδιέξοδα του ασφαλιστικού , αλλά και την δυσχερή θέση όλης της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι μετά το μεσογειακό νότο η Γερμανική οικονομία πλέον επιχειρεί να κανιβαλίσει και με τη Γαλλία!

 Οι κυβερνώντες, συνέχισε ο κ. Καζάκης, ετοιμάζουν μία "ηρωική έξοδο", αφού η ελληνική οικονομία πάει κατά διαόλου στην κυριολεξία και όλο αυτό το δήθεν success story προκειμένου να μην καταρρεύσει πάνω τους, το παραδίδουν ως νάρκη στο ΣΥΡΙΖΑ. Τιμωρείται για μία ακόμη φορά δηλαδή η Ελλάδα,προκειμένου να καλυφθούν τα αδιέξοδα της ίδιας της ακολουθούμενης πολιτικής στην Ευρώπη. Ενδεικτικό της άσχημης κατάστασης της οικονομίας,είναι το γεγονός ότι η ΕΚΤ εξακολουθεί να μη δέχεται τα "μαγειρεμένα στοιχεία" της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat για τα τελευταία τρίμηνα σε ότι αφορά ελλείμματα και πρωτογενή πλεονάσματα παρά μόνο αυτού΄του πρώτου τριμήνου του 2024, θεωρώντας τα τελευταία αναξιόπιστα...

 Από κοινού με τον  Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλο, παρουσίασαν τις βασικές γραμμές του εθνικού σχεδίου σωτηρίας της χώρας από το Ε.ΠΑ.Μ., ενώ σημείωσαν πως ήδη ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται μπροστά στα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Θεώρησαν πως δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα της βιωσιμότητας της ελληνικής οικονομίας, ούτε ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μπορεί να υποχωρήσει ατάκτως και να μην εφαρμόσει ούτε αυτά τα περί αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που εξαγγέλλει και τα οποία είναι μία φιλανθρωπία από ότι αφήνουν να περισσέψει οι δανειστές.

 Τέλος έκρουσε και αυτός τον κώδωνα του κινδύνου για "θερμό επεισόδιο" που μπορεί να "γκριζάρει" εθνικό χώρο. Με μία μάλιστα αριστερή κυβέρνηση στην εξουσία αυτό θα ισοδυναμεί με βούτυρο στο ψωμί ακροδεξιών εθνικιστών, οι οποίοι θα βγουν στους δρόμους και θα μιλάνε για προδοσίες της Αριστεράς.... Για τη δε ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά επισήμανε πως του θυμίζει η κατάσταση την διαδοχή από τον Κώστα Σημίτη στον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς το σκηνικό της διαδοχής με τον Καραμανλή έχει στηθεί...

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Η ευρωζώνη ετοιμάζεται για επιβολή κουρέματος στις καταθέσεις προς όφελος των τραπεζών.

Δημ.Καζάκης

Οι ελλείψεις του τραπεζικού κεφαλαίου στην ευρωζώνη συνολικού ύψους σχεδόν € 25 δισεκατομμυρίων, όπως προσδιορίστηκαν από τα τεστ αντοχής της ΕΕ, είναι «μόνο η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε την Τετάρτη o Ignazio Angeloni, μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ. Μιλώντας στη Ρώμη, o Angeloni δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει σύντομα εκτιμήσεις για τη συνολική κερδοφορία των ευρωπαϊκών τραπεζών.

 Ο ένας μετά τον άλλο παραδέχονται ότι η κατάσταση των συστημικών τραπεζών στην ευρωζώνη είναι σε άθλια χάλια. Με πρώτες βεβαίως εκείνες της Ελλάδας. Ξέρετε εκεινες που επισήμως οι Σαμαροβειζέλοι και ο Τσίπρας μας διαβεβαιώνουν ότι "πέρασαν" τα τεστ αντοχής, αλλά η αλήθεια είναι ότι απέτυχαν 3 από τις 4.

 Η δραματική επιδείνωση της ευρωπαικής οικονομίας, αλλά και της δημοσιοομικής κατάστασης του ευρώ, κάνει την εκ νέου διάσωση των τραπεζών με απευθείας κρατικό χρήμα δύσκολη υπόθεση. Έτσι τα επιτελεία της ευρωζώνης οργανώνουν το σύστημα επιβολής σχεδίων Bail-in εκεί όπου απαιτείται μέσα στο 2015.

Η τρομοκρατία του Αν


του Γιάννη Λαζάρου


Κι αν βγει πρόεδρος Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας; Κι αν πάμε σε εκλογές; Κι αν βγει κυβέρνηση ο Σύριζα; Κι αν πρώτο κόμμα βγει η ΝΔ; Κι αν συνασπιστούν Σύριζα-ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-ΑΝΕΛ; Τι θα αλλάξει στην χώρα όσα ΑΝ και να πραγματοποιηθούν;
 Η συνταγή ίδια και απαράλλαχτη με εκείνη που σχεδίασαν οι εταίροι και οι αγορές με τον Γιώργο Παπανδρέου που ξαφνικά ως επιφώτιση του ήρθε να κάνει δημοψήφισμα. Από το 2012 που οι μνημονιακές συμφωνίες γίνονται νόμοι του Κράτους το ίδιο παιχνίδι στήνουν. Πέφτουν οι δείκτες του χρηματιστηρίου, κάνει τον σκληρό η Γερμανία, πετάγεται η ευρωπαϊκή αριστερά σαν πορδή και απειλεί με επαναδιαπραγματεύσεις, στέλνουν τον λαό στην κάλπη να νομίζει ότι θα κάνει την αλλαγή μέσω ψήφου και στο τέλος οι πιέσεις της πραγματικότητας κάνουν τους εκλεγμένους σωτήρες να «αναγκάζονται» να επιβάλλουν νέα μέτρα και νέες συμφωνίες δανεισμού. Βέβαια, αυτή την φορά είχαν τόσο χεσμένο τον λαό κυβερνώντες και εταίροι που ούτε καν ξαφνιάστηκαν για την «απόφαση» της κυβέρνησης για επίσπευση εκλογής προέδρου.
 Βέβαια, δεν ήταν για ξάφνιασμα η κατάσταση όταν ο ίδιος ο Σύριζα στο City του Λονδίνου έδωσε ως ημερομηνία εκλογών την 22α Μαρτίου και σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας τον συνασπισμό του με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ούτε για ξάφνιασμα ήταν ότι πήρε τον κατήφορο το Χρηματιστήριο με τον φόβο ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ και θα χρεοκοπήσει αν μια «αριστερή» κυβέρνηση βγει στην εξουσία. Πώς είναι δυνατόν να φοβούνται οι αγορές τον Σύριζα στην εξουσία από την στιγμή που η Γερμανία μετά από 2 χρόνια σταμάτα από την 1η Ιανουαρίου την κρατική ασφαλιστική κάλυψη για τις εξαγωγές της στην Ελλάδα; Δεν φοβούνται πλέον οι Γερμανοί ότι δεν θα πάρουν τα λεφτά τους από την ελληνική αγορά. Αυτό συνάμα με τα εύσημα του Σόιμπλε στον Σαμαρά για την επιλογή του να κάνει την κίνηση για πρόεδρο της Δημοκρατίας τώρα, σημαίνει ότι έχουν στημένη την κατάσταση τόσο καλά που είτε γίνουν εκλογές, είτε ο Θεός να κατέβει στην Ελλάδα και να κάνει επανάσταση, οι δανειστές δεν το κουνάνε από εδώ.

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Οι σημερινοί απολογητές του Γ Ράιχ


του Δημήτρη Καζάκη


 Η αναγόρευση του Γερμανού ιστορικού Χάινζ Ρίχτερ σε επίτημο διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Κρήτης, έγινε αφορμή για να αναμοχλεύσουμε την ιστορία μας. Να θυμηθούμε επιτέλους τους αδικαίωτους αγώνες του ελληνικού λαού. Όχι μόνο το αίμα των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της ναζιστικής κατοχής, που από τότε περιμένουν ακόμη τη δικαίωσή τους, αλλά και τα παλλαϊκά αιτήματα της απελευθέρωσης για εθνική ανεξαρτησία και λαοκρατική αναγέννηση της Ελλάδας, που ενέπνευσαν την αντίσταση του ελληνικού λαού και παραμένουν έως σήμερα ανεκπλήρωτα.

 Σε μια εποχή όπου η ιστορία των αγώνων και της αντίστασης του ελληνικού λαού, βιάζεται με τον πιο κατάφορο τρόπο, τόσο από τα δεξιά, όσο και από τα αριστερά, προκειμένου να σβήσουν οι συλλογικές μνήμες από τα ιστορικά αιτήματα της εθνικής αξιοπρέπειας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, η κοινή γνώμη επέδειξε μια αξιοθαύμαστη ευαισθησία. Βλέπετε ο λαός μας προορίζεται για δουλοπάροικος νέων καταχτητών και δεν μπορεί να ζει με «μύθους», δηλαδή με ηρωικές παραδόσεις και μνήμες αγώνων για την ελεθερία.

 Ένας ακόμη απολογητής των ναζί

 Η φασαρία που ξεσηκώθηκε είχε σαν θρυαλλίδα το βιβλίο του κ. Ρίχτερ με τίτλο, Operation Merkur: Die Eroberung Der Insel Kreta Im Mai 1941 (Επιχείρηση Ερμής: Η κατάκτηση του νησιού της Κρήτης το Μάιο του 1941). Στο βιβλίο αυτό ο κ. Ρίχτερ χαρακτηρίζει την Μάχη της Κρήτης ως «στρατιωτικό μύθο». Παράλληλα υιοθετεί την άποψη ότι «οι άτακτοι Κρήτες, που έλαβαν όπλα κατά των μονάδων εισβολής (αλεξιπτωτιστές, ορεινοί κυνηγοί), μεταχειρίστηκαν «βάναυσες» και «βάρβαρες πρακτικές σε βάρος των Γερμανών τραυματιών, αιχμαλώτων, ή και νεκρών, παραβιάζοντας το Δίκαιο του Πολέμου». Ως απόδειξη χρησιμοποιεί αναφορές και μαρτυρίες των καταχτητών ναζί, χωρίς να κάνει τον κόπο να τις ερευνήσει επί τόπου, ή να τις αντιπαραβάλει έστω με άλλες μαρτυρίες και αναφορές από συμμαχικά και ελληνικά αρχεία.

 Ο κ. Ρίχτερ με το βιβλίο του αυτό φανερώνεται όχι ως αντικειμενικός ιστορικός, στο μέτρο πάντα του δυνατού, αλλά ως χυδαίος απολογητής της επίσημης Γερμανίας. Υιοθετεί όλα τα τετριμένα μυθεύματα της επίσημης Γερμανίας, που χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα ώστε το Βερολίνο να μην αναγνωρίσει και να αποζημιώσει τα θύματα της θηριωδίας των δυνάμεων κατοχής στην Ελλάδα. Η κυριότερη απ” όλες τις μυθοπλασίες απολογητικής που χρησιμοποιεί είναι η επινόηση ότι το δίκαιο του πολέμου εκείνη την εποχή δεν επέτρεπε, ούτε προέβλεπε τη συμμετοχή πολιτών στις μάχες.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Προς την κορύφωση του δράματος!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο χειρότερο σημείο από την αρχή της κρίσης βρίσκεται σήμερα η χώρα μας.

Η κυβερνώσα συμμορία κατάφερε να οδηγήσει την Ελλάδα σ’ ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο. Oλα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα έχουν καταλυθεί, ενώ ολόκληρη η επικράτεια σε εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο καταστρέφεται ολοκληρωτικά.

Η αποικία Ελλάδα προορίζεται να διαμελιστεί και να μετατραπεί σε οικόπεδο, για να μοιραστεί στη συνέχεια σε όσους ξένους και ντόπιους γύπες ορέγονται την προνομιακή της θέση, τον πλούτο της, την δημόσια και ιδιωτική περιουσία όσων την πότισαν και την ποτίζουν με τον ιδρώτα τους.

Η σκόπιμη θεσμική και οικονομική κατάρρευση, η αποδόμηση του πολιτειακού, η δικαιοσύνη ως τιμωρός του λαού και προστάτης των ισχυρών και των τραπεζών, ο εκφασισμός του σκληρού πυρήνα των δομών του κράτους και ο εθνικός ενδοτισμός, αποτελούν την εκρηκτική ύλη στα χέρια του μαύρου μετώπου. Πειθαρχώντας στις εντολές των ξένων επικυρίαρχων, είναι έτοιμοι να την πυροδοτήσουν, διαμορφώνοντας τις συνθήκες για την τελική αναμέτρηση με τον λαό μας.

Η Σιωπή είναι φόνος


Του Γιάννη Αθανασιάδη

Όταν η σφαίρα διαπέρασε το παιδικό κορμί του Αλέξη από το όπλο του εκκολαπτόμενου εκφασισμού της κοινωνίας, οι νεανικές ψυχές που ακόμα δεν είχαν μολυνθεί από την αλητεία της σιωπής, ξεχύθηκαν στους δρόμους.
Για λίγες μέρες ο χρόνος και η κοινωνία πάγωσε. Οι νοικοκυραίοι έσπευσαν να συμμαζέψουν τους κανακάρηδες τους και να τους κρύψουν μέσα στη θαλπωρή του καλοζεσταμένου σαλονιού τους, ενώ το κράτος με τη σειρά του, βοηθούσε στο γκρέμισμα του υγιούς νεανικού αυθορμητισμού οδηγώντας το (ξέρει τον τρόπο) σε ένα αποπροσανατολισμένο μπάχαλο.

Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έρχεται κάθε τόσο από τα βάθη της κοιμισμένης συνείδησης του μέσου Έλληνα, σαν μια προφητική κραυγή γι αυτά που συμβαίνουν σήμερα.

Όσο κι αν κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο, το πιστόλι έχει οπλίσει και μας σημαδεύει ίσια στην ψυχή. Ο εκφασισμός στις κρατικές δομές και στους λειτουργούς του κράτους έχει ολοκληρωθεί και διαχέεται σε μια απαθή και υποταγμένη κοινωνία που χωρίς αιδώ ψιθυρίζει, «πήγαινε γυρεύοντας».

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας μας να αντιδράσει ενωμένος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως «εξαιρετικά ελπιδοφόρο» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του πανελλαδικού δημοψηφίσματος των δικηγόρων, για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο Γ΄Συντονιστής της Πολιτικής Γραμματείας και μέλος της Επιτροπής Νομικής Αλληλεγγύης του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.), δικηγόρος κ. Αναστάσιος Κώνστας.

Σε δήλωσή του, ανέφερε ότι «οι προτεινόμενες αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αποτελούν ένα αντιδημοκρατικό αυταρχικό έκτρωμα, το οποίο όλοι –νομικοί και πολίτες– έχουμε υποχρέωση να μην αφήσουμε να εφαρμοστεί». Ως εκ τούτου , το γεγονός ότι οι δικηγόροι «αρνήθηκαν τις προτάσεις των εντολέων των δανειστών για τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο».

Ο κ. Κώνστας υποστήριξε επίσης ότι «δεν πρόκειται για απόπειρα τροποποίησης ενός ακόμα νόμου, αλλά για συνειδητή προσπάθεια έμπρακτου περιορισμού του δικαιώματος προσφυγής στη δικαιοσύνη, προσπάθεια που καταφανώς ευνοεί τις τράπεζες και τη δυνατότητα συντομότερης και ευκολότερης εκποίησης της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, εξαιτίας των τραγικών αλλαγών που επιχειρούνται στη διαδικασία των πλειστηριασμών».

Ως προς την απόφαση των δικηγόρων για αποχή διαρκείας από τη Δευτέρα τόνισε ότι “είναι εξαιρετικής σημασίας και σηματοδοτεί έναν σημαντικό ανένδοτο αγώνα, διότι ελήφθη σε περίοδο μεγάλης οικονομικής ένδειας των περισσοτέρων δικηγόρων και με κύριο στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών και του γενικού συμφέροντος”.

Καταλήγοντας στη δήλωσή του, ο Γ’ Συντονιστής του Ε.ΠΑ.Μ. τόνισε ότι «το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί το σύνολο του νομικού κόσμου να αντιδράσει ενωμένος εναντίον τέτοιων μεθοδεύσεων και να δείξει τον δρόμο της αντίστασης, εμπνέοντας και παροτρύνοντας τον λαό να υπερασπιστεί τα συνταγματικά δικαιώματά του έναντι ενός κρατικού μηχανισμού που έχει υποδουλωθεί σε ξένους δανειστές και απλά εκτελεί τις εντολές που του δίνουν».

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 5/12/2014

Προσοχή: Σε αφορά άμεσα!!!


Οι κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα με την συμμετοχή όλο και περισσότερων Κινημάτων, Συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών Πολιτών! Η Αλληλεγγύη, η Ενότητα χωρίς ιδεολογικές αποχρώσεις και κομματικές κηδεμονίες, η Αγωνιστικότητα και η δυναμική μαζικών και αποτελεσματικών παρεμβάσεων, γίνονται πράξη.
Η επιμέλεια του βίντεο: «ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ» έγινε με πρωτοβουλία μελών του Ε.ΠΑ.Μ. Πάτρας.

Δείτε το video:

Ανοιχτή συνέλευση κατά των πλειστηριασμών, Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 8/12, ώρα 18:00, ΕΔΟΘ



 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ 
ΣΕ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Συμπολίτες, συμπολίτισσες

Την Τετάρτη 3/12/14 πλήθος συμπολιτών μας, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία ‘’Πολίτες Κατά των Πλειστηριασμών’’, κατέκλυσε για δεύτερη φορά το Δικαστικό Μέγαρο ακυρώνοντας τον πλειστηριασμό κατοικιών συμπολιτών μας.

Η ξενόδουλη κυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζέλων, έντρομη από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών που διογκώνετε δυναμικά σε όλη τη χώρα, μετά από αίτημα  της συμβολαιογράφου κυρίας Μπιλίση, πρόεδρο των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, γέμισε ασφυκτικά το Δικαστικό Μέγαρο από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Η ειρηνική διαμαρτυρία μας τελείωσε και ο κόσμος αποχώρησε  από το Δικαστικό Μέγαρο. Μια μικρή ομάδα συμπολιτών μας που αποχωρούσε συζητώντας περικυκλώθηκε στο πεζοδρόμιο από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίες και τους συνέλαβαν.

Καταγγέλλουμε την παράνομη προσαγωγή και σύλληψη 17 συμπολιτών μας, στους 8 από τους οποίους ασκήθηκε δίωξη με την ανυπόστατη κατηγορία της παράνομης βίας. Η εμφανέστατη μεθόδευση στησίματος ανύπαρκτου κατηγορητηρίου εντάσσεται στη  προσπάθεια τρομοκράτησης όσων τολμούν να σηκώσουν κεφάλι απέναντι στην κυβερνώσα ληστοσυμμορία των “δανειστών”.Η έμπρακτη υπεράσπιση της περιουσίας του Ελληνικού λαού, ιδιωτικής και δημόσιας, απαιτεί σήμερα όσο ποτέ την μεγαλύτερη δυνατή Παλλαϊκή συσπείρωση.

Καλούμε τους πολιτικούς φορείς, τις Δημοτικές αρχές και παρατάξεις, τον Δικηγορικό Σύλλογο, συλλογικότητες πολιτών , κάθε Δημοκράτη, σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση.

Δευτέρα 8 Δεκέμβρη, 6:00 μ.μ.

Στην ΕΔΟΘ – Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος

Να συναποφασίσουμε την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα μας

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

katatonplistiriasmon@gmail.com            Θεσσαλονίκη 4 Δεκέμβρη 2014

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Προσαγωγές και συλλήψεις μελών του Ε.ΠΑ.Μ. για συμμετοχή στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στον «πανικό που διακατέχει τη φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση, εξαιτίας του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που ενετείνεται με ραγδαίο ρυθμό» απέδωσε ο Α΄συντονιστής του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος, τις προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν χθες Τετάρτη 3/12/2014 στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των πλειστηριασμών -παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων- 17 πολίτες, μεταξύ των οποίων μέλη και φίλοι των πυρήνων του Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλονίκης, προσήχθησαν στο Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας. Εν τέλει σε οκτώ εκ των προσαχθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Στους κατηγορούμενους συμπεριλαμβάνεται και ο Γιάννης Τσακμάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Μετώπου.

Σε δήλωσή του ο Α΄συντονιστής του Ε.ΠΑ.Μ. υπογράμμισε ότι «η δυναμική που εμφανίζει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, το οποίο αναπτύσσεται σε ενωτικό κλίμα χωρίς ιδεολογικές αποχρώσεις και κομματικές κηδεμονίες, αποτελεί σαφή απειλή για το κατοχικό καθεστώς, τις τράπεζες και τα «κοράκια», που απεργάζονται την ολοκληρωτική υφαρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας των ελλήνων πολιτών».

Ο Θ. Συμβουλόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι «το Ε.ΠΑ.Μ. στηρίζει ανεπιφύλακτα την οργανωμένη αντίσταση του λαού κατά των πλειστηριασμών και καλεί τους συμπολίτες να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά στις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται και αναπτύσσονται σ΄ολόκληρη τη χώρα».

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 4/12/2014

Το ΕΠΑΜ για την 3η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας – Τουρκίας στην Αθήνα



Δελτίο Τύπου


Το ΕΠΑΜ αντιτίθεται στην σύγκληση της 3ης Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας ( 5-6 Δεκεμβρίου) στην Αθήνα σε αυτή την πολιτική συγκυρία, τη στιγμή που η Άγκυρα απειλεί την Κύπρο με την θρασύτατη παραβίαση της εθνικής της επικράτειας στην ΑΟΖ .

Με την σύγκληση της συνόδου η Ελλάδα στέλνει λάθος μήνυμα στην Τουρκία. Είναι ένα μήνυμα αδυναμίας και υποτέλειας της δωσίλογης κυβέρνησης των Αθηνών, το οποίο η Άγκυρα έσπευσε να εκμεταλλευτεί ζητώντας να επισκεφτούν τη Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, ο Τούρκος Πρωθυπουργός με το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το ΕΠΑΜ ζητά να μην επιτραπεί η υλοποίηση αυτής της επίσκεψης, γιατί εκτός των άλλων υπονομεύει την ενότητα της Ελλάδας, ιδίως μετά από δηλώσεις που έκαναν πρόσφατα Τούρκοι Υπουργοί στην Κομοτηνή που ούτε λίγο ούτε πολύ άφησαν να εννοήσουν ότι η Θράκη είναι Τουρκική.

Ζητάμε από τον λαό να είναι σε εγρήγορση.
Το ξεπούλημα της πατρίδας από τους μειοδότες που μας κυβερνούν οδηγεί την χώρα το έθνος και το λαό σε ιστορικό αφανισμό.

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
01/12/2014

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ <ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ>"ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ" του e-roi


"ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ" του e-roi ο Βασίλης Σαμπράκος και οι ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του Ε.ΠΑ.Μ. Τάσος Κώνστας και Ευαγγελία Χαραλάμπους σε μία ενημέρωση – συζήτηση για το ν/σ του Υπουργείου Δικαιοσύνης περί ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Μια εκπομπή που πρέπει να ακούσουν όλοι!!!

Πολιτική εισήγηση της Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. στη 2η Σύνοδο του ΕΣΣ (30-11-2014)


Προς το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο του ΕΠΑΜ.

Εισήγηση - Πολιτική Ανάλυση - Αναφορά πεπραγμένων της πορείας του Μετώπου και των Δράσεων της Πολιτικής Γραμματείας, από το 3ο Συνέδριο μέχρι σήμερα.

Πρόλογος

Συναγωνίστριες, συναγωνιστές του ΕΣΣ,

Η 2η Σύνοδος του κεντρικού οργάνου του ΕΠΑΜ μετά το 3ο Συνέδριο, έρχεται σε μια περίοδο δραματικών πολιτικών εξελίξεων και μεθοδεύσεων, στο πολιτικό και οικονομικό πεδίο. Το ΕΠΑΜ τηρώντας την καταστατική του δέσμευση και δίνοντας πραγματική αξία στο «Η Δημοκρατία στην Πράξη» ανανέωσε στο μεγαλύτερο ποσοστό τα κεντρικά του όργανα, ενώ παράλληλα προχώρησε και στην αλλαγή της δομής της οργανωτικής του λειτουργίας, στην προσπάθειά του να κατοχυρώσει θεσμικά και ουσιαστικά, την ενεργότερη συμμετοχή της βάσης του, με την διαμόρφωση ενεργών τομέων και την εκλογή συντονιστών, ούτως ώστε να επιτευχθεί η ενεργότερη και ευρύτερη χάραξη πολιτικής τακτικής. Μαζί με τα νέα όργανα, στόχος είναι η μεγαλύτερη ευελιξία, η ενεργή και υπεύθυνη συμμετοχή στις αποφάσεις του Μετώπου, με άξονα πάντα την πορεία για την απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά που της έχουν επιβληθεί.

Η σπουδαία αυτή ανανεωτική πραγματικότητα στο ΕΠΑΜ, αφ’ ενός έχει προκαλέσει την έκπληξη και τον θαυμασμό σε άλλους πολιτικούς φορείς και κινήματα και ιδίως σε απλούς πολίτες, αφ’ ετέρου έχει να αντιμετωπίσει την προσπάθεια σύσσωμου του κοινοβουλευτικού πολιτικού συστήματος στην χώρα μας να παρατείνει την παρουσία του εντός του καταρρέοντος «συνταγματικού τόξου», να διατηρήσει την Ελλάδα εντός ευρωζώνης, αδιαφορώντας για την ολοένα και μεγαλύτερη εξαθλίωση και καταστροφή που προκαλεί η επιλογή αυτή στον λαό και τον τόπο. Μέσα σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση όπου όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Juri Katainen, δεν ισχύει ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων για χώρες που υπάγονται σε προγράμματα προσαρμογής, ενώ καταλύονται πλέον έθνη, κράτη και λαοί.