Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας


Για δανειακές συμβάσεις και χρέος ουδέν νεότερον από το μέτωπο Σουλτς - Τσίπρα!


Με ύφος και... «ήθος» επικυρίαρχου που δικαιούται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές εξελίξεις μιας ξένης χώρας, εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα. Σε συνέντευξή του στον «Σκάι» δεν παρέλειψε να μας υπενθυμίσει ότι στην Ε.Ε. «δεν υπάρχει απόλυτη κυριαρχία». Κανείς, όμως δεν του αντέτεινε το πόσο... ατυχές είναι να προσομοιάζει την Ελλάδα με τα λοιπά κράτη μέλη της Ε.Ε., τη στιγμή κατά την οποία η χώρα μας -με τις ισχύουσες αποικιοκρατικού τύπου δανειακές συμβάσεις- έχει παραχωρήσει το σύνολο των κυριαρχικών της δικαιωμάτων « άνευ όρων και αμετάκλητα». Δηλαδή, έχει μετατραπεί σε δουλοπαροικία, εξαιτίας ενός εντελώς παράνομου χρέους, που δημιουργήθηκε ερήμην του λαού και με απώτερο στόχο τη δουλοποίησή του, όπως επίσης τον διαμελισμό και την εκποίηση της χώρας.

Παρεμπιπτόντως και για τα δυο αυτά -μείζονος και ζωτικής σημασίας- θέματα, επεκράτησε... «άκρα του τάφου σιωπή» καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης Σουλτς. Ο λαός και πάλι στο... σκοτάδι!

Εξ αφορμής της αρχικής στάσης που τήρησε η κυβέρνηση στο θέμα της επιβολής μέτρων κατά της Ρωσίας, ο πρόεδρος του Ε.Κ. εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και επεσήμανε την ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών-μελών. Σε ποια ακριβώς αλληλεγγύη αναφέρθηκε; Σ’ εκείνη του -τεχνηέντως- υπέρογκου δανεισμού με τοκογλυφικά επιτόκια, που γεμίζουν τα ταμεία των «εταίρων» μας και επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό επί γενεές γενεών; Ο Σουλτς γνωρίζει πολύ καλά ότι η δική του χώρα, η Γερμανία, έχει δανεοδοτήσει ως κράτος την Ελλάδα με 15,2 δις, αλλά έχει ήδη κερδίσει 75 δις € από τη διαφορά του επιτοκίου με το οποίο δανείζεται η ίδια. Δεν γνωρίζουμε αν η διαδικασία αυτή στη γερμανική γλώσσα αποδίδεται με τη λέξη «αλληλεγγύη»... Στην ελληνική, πάντως χρησιμοποιείται μια και μόνη: ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ!

Αφησε όμως και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα (υπό την προϋπόθεση ότι θα ερμηνευθεί δεόντως...). Εξέφρασε ευθέως την αντίθεσή του με την κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποκαλώντας την «κακή συμμαχία για την Ευρώπη». Είναι προφανές, ότι το ευρωπαϊκό διευθυντήριο τρέμει στην ιδέα οποιασδήποτε προσέγγισης - ακόμα και χωρίς προφανή πολιτική συμφωνία - που οιονεί ενισχύει στον λαό μας την διάθεση υπέρβασης των τεχνητών διαχωρισμών και των ιδεολογικών αγκυλώσεων αριστεράς – δεξιάς. Κι αν φοβάται και αποστρέφεται τόσο πολύ μια -επί της ουσίας ακίνδυνη για το ευρωσύστημα- σύμπραξη σε επίπεδο κομματικών ηγεσιών και κοινοβουλευτικής διαδικασίας, μπορεί εύκολα να υποθέσει κάποιος το μέγεθος του τρόμου, μπροστά στο ενδεχόμενο αυτή η προσέγγιση να μετατοπιστεί - ερήμην των ηγεσιών- σ’ ένα ρωμαλέο και αυθεντικό λαϊκό κίνημα, αποφασισμένο να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική ανατροπή και την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

Επομένως το δικό μας μέλημα δεν μπορεί παρά να είναι αυτό. ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ!

Η Πολιτική Γραμματεία

Αθήνα 30-1-2015

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Επιστροφή στην εξωτερική πολιτική της εθνικής υποτέλειας στους ισχυρούς



του Δημήτρη Καζάκη

Μεγάλη νίκη της εξωτερικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης πήρε τηλέφωνο τον πρωθυπουργό της Ελλάδας tie-less, δηλαδή αγραβάτωτος, για να αισθάνεται o Τσίπρας "ίσος" με τον Μπιλ Ντεμπλάζιο, της γνωστής φαμίλιας του κόσμου και υποκόσμου της Νέας Υόρκης. Μεγάλη αναβάθμιση της μπανανίας επ' ονόματι Ελλάδα. Ο δήμαρχος ισότιμος με τον πρωθυπουργό. Ποιός να τ' ακούσει και να μην κλάψει ψάλλοντας το God Bless America! Πάντα με το χέρι διαγωνίως στο στήθος στο μέρος της καρδιάς. Όπως όλοι οι πιστοί αμερικάνοι και αμερικανόδουλοι.

Το χρειαζόμασταν αυτό το χαρμόσυνο νέο, για να μην μείνουμε με την πικρή γεύση που άφησε η άτακτη υποχώρηση του Ν. Κοτζιά και της Αθήνας. Μετά τη θετική αντίδραση της Αθήνας στην κίνηση της ΕΕ να κλιμακώσει την αναμέτρηση με την Ρωσία με αφορμή την Ουκρανία, ο νέος ΥΠΕΞ φρόντισε να αποδεχθεί την επιθετική πολιτική των Βρυξελλών, χρησιμοποιώντας ως φύλλο συκής δικολαβίστικες παρεμβάσεις στο τελικό κείμενο.

Ποιό ήταν το διακύβευμα; Η διαδικασία που δεν τηρήθηκε με το δήθεν κοινό ανακοινωθέν των χωρών της ΕΕ; Ή η επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας παραβιάζοντας τον σκληρό πυρήνα του διεθνούς δικαίου; Η λογική απάντηση είναι και τα δυο. Όμως, ο νέος ΥΠΕΞ έδωσε απτό δείγμα της πολιτικής του παιδείας και της εξωτερικής πολιτικής που θα ακολουθήσει. Δεν τόλμησε όχι μόνο να θέσει βέτο εναντίον των κυρώσεων, αλλά ούτε καν "αστερίσκο", όπως έκανε συχνά ο Α. Παπανδρέου στη δεκαετία του '80, για να διαχωρίσει τη θέση της Ελλάδας στα συμβούλια του ΝΑΤΟ και της ΕΟΚ.

Δείτε τι είπε ο ίδιος ο Κοτζιάς: "Το κυριότερο που εμείς θέλαμε να αφαιρεθεί και για το οποίο δόθηκε δίωρη μάχη - το ήμισυ του χρονικού διαστήματος που ήμασταν στο Συμβούλιο αφορούσε αυτό το θέμα - ήταν η πρόταση για νέες κυρώσεις. Εκεί, ασφαλώς υπήρξε μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Ασυνήθιστο για Συμβούλιο Υπουργών, πολλοί Υπουργοί μίλησαν δυο, τρεις ή και τέσσερις φορές. Η φράση που προέβλεπε νέες κυρώσεις για τη Ρωσία αφαιρέθηκε. Εμείς εξηγήσαμε, με την παρέμβασή μου, ότι οι κυρώσεις δεν έχουν αποτελέσματα, καθώς οι κυρώσεις - όπως έχει φανεί σε μια σειρά από χώρες όπως το Ιράν, το Ιράκ, η Κούβα, καθώς και στην περίπτωση των πρόσφατων κυρώσεων κατά της Ρωσίας - δεν έχουν αποτρέψει αυτό που υποτίθεται ότι θέλουν να αποτρέψουν... Αυτό που προβλέπεται, είναι η επέκταση των κυρώσεων που έχουν ληφθεί στο παρελθόν, οι οποίες όμως, αντί να παραταθούν ως το τέλος του χρόνου, θα εξεταστούν το Σεπτέμβρη."

Με άλλα λόγια, το πρόβλημα του Κοτζιά και της Αθήνας δεν είναι οι κυρώσεις αυτές καθαυτές εναντίον της Ρωσίας, αλλά

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από το κέντρο της Αθήνας


Ανακοίνωση
της Πολιτικής Γραμματείας

H απαλλαγή από την φασιστική συγκυβέρνηση, μετά την έκφραση της λαϊκής βούλησης, στις 25 Ιανουαρίου, σημαίνει ότι οι δυνάμεις καταστολής που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να αποσυρθούν άμεσα και να επιστραφεί η πρωτεύουσα στους πολίτες της. Για τέσσερα χρόνια η πρωτεύουσα της Ελλάδος έμοιαζε με πόλη σε κατάσταση πολιορκίας και κατοχής.

Στη συνέχεια της απομάκρυνσης των κιγκλιδωμάτων από τη Βουλή, το ΕΠΑΜ ζητά από την κυβέρνηση και τον νέο υπουργό, την άμεση απόσυρση των εν λόγω δυνάμεων ( ΜΑΤ), ώστε οι Έλληνες να κυκλοφορούν άφοβα πλέον στην πρωτεύουσα τους.

28/01/2015

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δελτίο Τύπου Πανελλήνιου Συλλόγου ΕΛΣΤΑΤ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου, συνεχίζοντας τις προκλήσεις, κάλεσε σε απολογία τον συνάδελφο κ. Νικόλαο ΣΤΡΟΜΠΛΟ, Προϊστάμενο της Δ/νσης Στατιστικής Στερεάς Ελλάδος και Νήσων Αιγαίου και μέλος του Συμβουλίου του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος. Ο λόγος για τον οποίο καλείται σε απολογία είναι ότι, ο κ. Στρόμπλος προέβη σε κοινοποίηση σε όλες τις ηλεκτρονικές δ/νσεις της Υπηρεσίας συνδέσμου, ο οποίος παραπέμπει σε ενυπόγραφο άρθρο που σε κάποιο σημείο χαρακτηρίζει απρεπώς τον κ. Γεωργίου.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Στρόμπλος είναι πρώην Προϊστάμενος της Δ/νσης Εθνικών Λογαριασμών και βασικός μάρτυρας στην εν εξελίξει δικαστική διαδικασία σε βάρος του κ. Γεωργίου για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη γενικευμένη αποστολή έγινε εκ παραδρομής, πράγμα που ήδη ο κ. Στρόμπλος έκανε γνωστό στους συναδέλφους. Ο κ. Στρόμπλος είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Συμβούλιο του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος και ανταλλάσσει συχνά μηνύματα με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου στα πλαίσια της συνεργασίας για την άσκηση των καθηκόντων του. Μάλιστα ο κ. Στρόμπλος, σε ανακοίνωσή του προς τους συναδέλφους, αφού εξήγησε ότι η αποστολή του συνδέσμου έγινε εκ παραδρομής, κράτησε σαφείς αποστάσεις από τους χαρακτηρισμούς που περιέχονται στο δημοσίευμα. Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ε.ΠΑ.Μ.: Ο λαός σε εγρήγορση και επαγρύπνηση



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έδωσε ένα μεγάλο χτύπημα στις επιλογές της μνημονιακής πολιτικής της απελθούσας κυβέρνησης και των αφεντικών της. Αν και οι εκλογές δεν ήταν προϊόν της κινητοποίησης της κοινωνίας, στοιχείο που θα δέσμευε με αποφασιστικό τρόπο την νέα κυβέρνηση να υλοποιήσει τις απαιτήσεις της, το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα απεγκλωβισμού από την υπάρχουσα κατάσταση.

Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει την νίκη του ελληνικού λαού απέναντι στην διεθνή και ντόπια ολιγαρχία ως το πρώτο βήμα για την πλήρη απεξαρτοποίησή του από τα δεσμά της δουλοπαροικίας του χρέους. Μια νίκη που πρέπει να ενσωματώσει εκ νέου την εγρήγορση την επαγρύπνησή και την κινητοποίησή του ίδιου του λαού, για να αποτραπεί κάθε ψευδεπίγραφη διαπραγμάτευση που θα επιχειρηθεί χωρίς την ενεργή καταλυτική παρέμβαση και συμμετοχή του.

Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει να εργάζεται μέσα στον λαό, αποκλειστικά σε αυτή την κατεύθυνση μέχρι την τελική δικαίωση.

Από το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ
27/01/2015


Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές 2015: Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα!




Ενα πολύ σημαντικό μήνυμα που πρέπει να το ακούσουν όλοι, όποια και αν είναι τα αποτελέσματα των Εκλογών 2015…

Ποιoν εξυπηρετούν, όσοι θριαμβολογούν για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας;



Ανακοίνωση

Την έναρξη του προγράμματος Ποσοτικής Χαλάρωσης (Quantitative Easing) ανακοίνωσε χθες 22 Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η απόφαση αυτή της ΕΚΤ και του κ.Ντράγκι να εκδόσει με λογιστική εγγραφή φρέσκο χρήμα, αφορά συνδυασμένες αγορές δημόσιου και ιδιωτικού χρέους από ομόλογα που ήδη έχουν στα χέρια τους οι συστημικές τράπεζες. Δεν έχει σε καμμία περίπτωση στόχο την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, των κρατών μελών της ευρωζώνης. Αντίθετα, εγγυάται τα κέρδη των κερδοσκόπων, με κρατικά και εταιρικά ομόλογα.

Ποιοί είναι οι κερδοσκόποι; Οι αποκαλούμενες συστημικές τράπεζες και τα επενδυτικά κεφάλαια υψηλού ρίσκου. Κοινώς οι «γύπες». Στόχος είναι να δοθεί διέξοδος στα κερδοσκοπικά κεφάλαια που βρίσκονται σε στασιμότητα, που λιμνάζουν, έτσι ώστε να τοποθετηθούν σε προβληματικά χαρτιά – ομόλογα με την εγγύηση της ΕΚΤ.

Η πολιτική αυτή εφαρμόζεται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED), την Τράπεζα της Αγγλίας και την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας. H FED από την αρχή της παγκόσμιας κρίσης το 2008 έχει διαθέσει το εξωφρενικό ποσό των 4.5 τρις δολλαρίων. Ποιό ήταν το αποτέλεσμα;
1. Εκτίναξη των κρατικών χρεών.
2. Ενίσχυση της ροής κεφαλαίων από την πραγματική οικονομία στην πλασματική και την περαιτέρω διόγκωση του άρρωστου χρημοτοπιστωτικού τομέα.
3. Αύξηση της κερδοσκοπίας με προβληματικούς τίτλους – ομόλογα.
4. Τρομακτικό άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις πολύ μεγάλες περιουσίες και το πραγματικό εισόδημα των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Το 1,1 τρις ευρώ που ανακοίνωσε η ΕΚΤ μέχρι το 2016 μέσω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης θα χρειαστεί να εξισορροπηθεί στη νομισματική κυκλοφορία με προσθήκη λιτότητας, νέες οριζόντιες περικοπές και νέα συμπίεση της ζωντανής εργασίας. Ταυτόχρονα, η κίνηση αυτή της ΕΚΤ, αντίθετα με τους ισχυρισμούς του εχγώριου κατοχικού καθεστώτος, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Ευρωζώνη στο σύνολό της βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Τέλος, όσο τα κέρδη θα πληθωρίζονται στις αγορές κεφαλαίου, τόσο θα ενισχύεται η τάση παρασιτικής κατανάλωσης, πρωτίστως μέσω του επεκτατισμού και του πολέμου.

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν αμείλικτα, είναι: Ποιό είναι το θετικό αντίκτυπο της Ποσοτικής Χαλάρωσης από τη σκοπιά των εργαζομένων και του λαού;

Καταλαβαίνουμε απόλυτα τον διακαή πόθο της ακροδεξιάς κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, να οδηγήσει την Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση μετά και τον όρο της ΕΚΤ για αξιολόγηση του υπάρχοντος προγράμματος. Αυτό που δεν κατανοούμε όμως, είναι η θριαμβολογία της επίδοξης κυβέρνησης της αντιπολίτευσης, να θεωρεί ως διαπραγματευτικό ατού τις αποφάσεις της ΕΚΤ, στην επικείμενη διαπραγμάτευση.

Πώς είναι δυνατόν να μπαίνεις σε διαπραγμάτευση με στόχο να κουρέψεις χρέος, τη στιγμή που ενισχύεται η δανειακή σου εξάρτηση από την ΕΚΤ;
Πώς είναι δυνατόν «αριστερή» κυβέρνηση να υιοθετεί τις ακραίες εκφάνσεις της μονεταριστικής πολιτικής, σε βάρος του λαού και της χώρας;
Τελικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί; Των αγορών και των διεθνών τοκογλύφων τύπου Σόρος και της παρέας του  ή του λαού και της χώρας;

Το ΕΠΑΜ για πολλοστή φορά, υπογραμμίζει την απόλυτη ανάγκη για μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους. Κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με διαπραγματεύσεις και προγράμματα τύπου ποσοτικής χαλάρωσης, παρά μόνο με μονομερείς ενέργειες που δηλώνουν πράξεις κυριαρχίας ενός λαού που θέτει την επιβίωση της χώρας του πέρα και πάνω από όποιον την επιβουλεύεται.

Γι’αυτό καλεί τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε εγρήγορση, επαγρύπνηση, και σε συνεχή κινητοποίηση έτσι ώστε να μην επιτρέψει σε κανένα να τον ρίξει στη νέα παγίδα που του στήνουν!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ - ΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
Αθήνα 23/01/2015

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Με βαριά καρδιά!


του Γιώργου Χαλιμούρδα*

 Με βαριά καρδιά θα πάνε να ψηφίσουν πολλοί συμπολίτες μας στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Με βαριά ψυχή, χωρίς προσδοκίες, σε πλήρη αβεβαιότητα, βρισκόμενοι σε σύγχυση. Με βαριά καρδιά θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Με έντονα τα σημάδια του συνδρόμου της Στοκχόλμης και του αισθήματος υποτακτικότητας βγαλμένο από ιστορικούς καιρούς αυτού του τόπου που δεν θέλουμε να θυμόμαστε, θα ψηφίσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και όλα τα συμπαρομαρτούντα κυβερνητικά κόμματα της λεηλασίας και της ντροπής. Με αίσθημα ενοχής και διάθεση κρυψίνοιας θα ψηφίσουν ΧΑ, με αίσθημα άκρατης φαυλότητας βγαλμένο από τα κατάβαθα της κρυφής γοητείας της μπουρζουαζίας θα ψηφίσουν Ποτάμι. Με έντονα τα σημάδια της θεολογικής αντίληψης των πραγμάτων θα ψηφίσουν ΚΚΕ, προσευχόμενοι στην κατάρρευση του καπιταλισμού ώστε να γεννηθεί ο κουμμουνισμός μέσα από τις στάχτες και τα αποκαΐδια της καμένης Πατρίδας μας σαν το Φοίνικα.

 Σε αυτές τις εκλογές σίγουρα δεν υπάρχει ελπίδα και φυσικά κανείς δε σου δίνει την ... αίσθηση της σιγουριάς. Μια παράδοση, κυρίως ψυχική, μια παράδοση συναισθηματική, πολλά τίποτα με μπόλικο καμπόσο. Σίγουρα δεν είμαι ο πιο ειδικός για να κάνω το ψυχογράφημα του μέσου Έλληνα ψηφοφόρου. Αλλά είναι πασιφανές ότι ο Έλληνας ξέρει ότι λείπει η σπίθα, λείπει η φλόγα, λείπει η προοπτική, λείπει η ποιότητα, το κάτι άλλο και πάνω από όλα λείπει το όραμα, κι αυτό φαίνεται στα μάτια του, δεν μπορεί να κρυφτεί. Η αγάπη για το αύριο, η αγάπη για το μέλλον, στερεωμένη στην πολιτική οντότητα του σήμερα, στην ιστορική γνώση, στη γνώση των νομοτελειακών κινητήριων δυνάμεων που διατρέχουν την ανθρωπότητα, αυτά λείπουν. Τα μάτια του σημερινού ψηφοφόρου είναι ο καθρέπτης της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας στην Πατρίδα μας.

 Και σε αυτή την κατάσταση ρόλο έχουν παίξει οι πρωταγωνιστές αυτών των εκλογών, όλοι τους ανεξαιρέτως, λίγο ή πολύ.

Οι… «εμμονές» του κ. Π. Καμένου υποδηλώνουν έλλειψη ψυχραιμίας


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

 Μετά από τρεις ξεκάθαρες γραπτές ανακοινώσεις και δελτία τύπου του Ε.ΠΑ.Μ., καθώς επίσης και ανάλογες διαψεύσεις από την εκπομπή του Δημήτρη Καζάκη στον διαδικτυακό ραδιοσταθμό “e-roi.gr”, οι νέες δηλώσεις του κ. Καμένου στην διακαναλική συνέντευξη, περί «στήριξης των ΑΝΕΛ από το Ε.ΠΑ.Μ.», το μόνο που υποδηλώνουν είναι έλλειψη ψυχραιμίας και απώλεια επαφής με την πραγματικότητα.
 Το Ε.ΠΑ.Μ. ουδέποτε έδωσε τη στήριξή του σε οποιονδήποτε πολιτικό φορέα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 και έχει διατυπώσει ξεκάθαρα, με ανακοίνωση της Π.Γ. (9/1/2015), ότι :

 «Τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. καλούνται για τις εκλογές να ψηφίσουν κατά συνείδηση,αφού είναι αυτονόητο ότι θα ψηφίσουν αντιμνημονιακά και δεν θα επιτρέψουν την σημερινή συμμορία να συνεχίσει να κυβερνά.
 Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τον Ελληνικό λαό να «μαυρίσει» τους ΣαμαροΒενιζέλους και τα αναχώματά τους, Χρυσή Αυγή, Ρίζες, Ποτάμια, ΔΗΜΑΡ, Παπανδρέου. Να ανατρέψει την δωσίλογη κυβέρνηση»

 . Πέραν τούτου, ουδέν!

 Το Γραφείο Τύπου Αθήνα 21/01/2015

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ο Δημήτρης Καζάκης στο e-roi (20/1/15)


Ακούστε τον Δημήτρη Καζάκη στο e-roi (20/1/15):
- Τι ακριβώς είναι η λεγόμενη "ποσοτική χαλάρωση"; Οι καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχει τυχόν απόφαση περί ποσοτικής χαλάρωσης από τον Ντράγκι και την ΕΚΤ, για την οποία απόφαση μάλιστα διάκειται ευμενώς και ο ΣΥΡΙΖΑ.
- Καταιγιστική και κόλαφος η κριτική του Καζάκη για τη στάση του ΚΚΕ και για τον κ. Κουτσούμπα (συνιστάται στους φανατικούς οπαδούς του ΚΚΕ να αποφύγουν να την ακούσουν)…
- Καυστική κριτική που σπάει κόκαλα στις προτάσεις του κ. Βαρουφάκη για τη μείωση του χρέους, με πολύ και ανεξάντλητο χιούμορ.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ο Δ.Καζάκης στο Ρέθυμνο


Ο τομέας Ε.ΠΑ.Μ. Κρήτης, διοργάνωσε ανοιχτή Παγκρήτια εκδήλωση την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 6:00 μ.μ., στο «Σπίτι του Πολιτισμού», στο Ρέθυμνο, με ομιλητή τον κ.Δημήτρη Καζάκη.
 Τίτλος εκδήλωσης: »Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ»


Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Αδιαπραγμάτευτος στόχος η συντριβή των εκφραστών του δωσιλογισμού!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η απόφαση του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, καταδεικνύει την αδυναμία του να συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα, τουλάχιστον με τους ίδιους όρους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απώλεσε και τις τελευταίες εφεδρείες κοινωνικής νομιμοποίησης. Υπό τις παρούσες συνθήκες πλήρους κατάρρευσης της οικονομίας, είναι πλέον εντελώς αδύνατο να συντηρήσει τεχνητά κάποιες κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θα «απορροφούν» τους κραδασμούς που θα προκαλούν οι συνέπειες των ακραίων πολιτικών επιλογών.
Διαπιστώνοντας αυτή την αδυναμία αποφάσισε να παραδώσει τη διακυβέρνηση της χώρας -διατηρώντας βεβαίως την εξουσία- σε κάποιες «ενδιάμεσες» πολιτικές δυνάμεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο και δεδομένης της αδυναμίας αυτών των πολιτικών δυνάμεων ακόμα και να διαχειριστούν τη βαθύτατη δομική κρίση τερματικού χαρακτήρα που βιώνουμε, η χώρα εισέρχεται σε μια μεταβατική περίοδο κοινωνικοπολιτικής αστάθειας. Η εξέλιξη αυτή μόνο ως εξαιρετικά θετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, διότι θα οδηγήσει στην τελική αναμέτρηση του καθεστώτος με τις λαϊκές δυνάμεις. Επί της ουσίας, πρόκειται για μια «χρυσή» ευκαιρία που έχει ο ελληνικός λαός να απαλλαγεί οριστικά από τον βρόχο της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επέβαλαν δανειστές και τοκογλύφοι και να πάρει ο ίδιος τη ζωή του στα χέρια του.
Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, μπορεί κάλλιστα να γίνει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, μ’ ένα ανελέητο και συντριπτικό πλήγμα στα κόμματα της δωσιλογικής συγκυβέρνησης και των... παραφυάδων τους!
Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν στην τελική λύση. Διότι οι διεκδικητές της διακυβέρνησης -με βάση τα λεγόμενα των ίδιων των στελεχών τους- δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε ευθεία ρήξη με το κατοχικό καθεστώς των διεθνών δεσμεύσεων και των δανειακών συμβάσεων. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η διάσωση της χώρας μας μπορεί να επέλθει εφόσον επανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπειά μας. Κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, παρά μόνο με μονομερείς ενέργειες!
Ωστόσο, αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να «ξεφορτωθούμε» αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και εγκαθίδρυσαν ένα νεοαποικιοκρατικό μοντέλο οικειοθελούς κατοχής.
Το Ε.ΠΑ.Μ. αταλάντευτα προσηλωμένο στις διακηρύξεις και τους στόχους που έθεσε εν τη γενέσει του, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συγκρότηση μιας κοινωνικοπολιτικής συμπαράταξης που θα αντιπροσώπευε την ενότητα του λαού, πάνω και πέρα από τεχνητούς διαχωρισμούς. Μια ευρύτατη συμμαχία όμορων δυνάμεων που θα έθετε υπεράνω όλων τη διάσωση της χώρας και την οριστική συντριβή των δυνάμεων κατοχής και δωσιλογισμού. Για μια Ελλάδα εθνικά κυρίαρχη, αυτοδιάθετη και απαλλαγμένη από τη θηλειά του παράνομου χρέους και των δανειακών συμβάσεων, που επέβαλαν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Για μια Ελλάδα της δημοκρατίας και της προκοπής. Παρ’ ότι δεν προέκυψε ένας εκλογικός σχηματισμός, η συγκεκριμένη προσπάθεια συνεχίζεται και κυοφορεί τη δημιουργία ενός δημοκρατικού-πατριωτικού πόλου που θα εκφράσει και θα συσπειρώσει τις λαϊκές δυνάμεις.
Τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. στο εσωτερικό δημοψήφισμα για τη συμμετοχή η όχι στις επερχόμενες εκλογές τοποθετήθηκαν -κατά συντριπτική πλειοψηφία- αρνητικά. Κι αυτό συνέβη, επειδή συνειδητοποίησαν ότι σ΄ αυτές τις εκλογές κανένα κίνημα βάσης δεν μπορεί να επιβάλει ή τουλάχιστον να δράσει σε κάποιο βαθμό με τους δικούς του όρους. Δηλαδή, την κινητοποίηση της κοινωνίας, του ίδιου λαού, στην κατεύθυνση της ανατροπής του υπάρχοντος συστήματος.
Το Ε.ΠΑ.Μ. δεν θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά με την εμφανή κοινωνική βούληση, για συντριβή των πολιτικών δυνάμεων που οδήγησαν τη χώρα στην κατάρρευση και τη χρεοκοπία!
Και καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμβάλουν αποφασιστικά σ’ αυτό.
Και φυσικά, θα τοποθετηθεί στην πρώτη γραμμή της σκληρής μάχης που θα αρχίσει την επόμενη των εκλογών. Για τη συγκρότηση ενός ρωμαλέου και αυθεντικού λαϊκού κινήματος, που θα εγγυηθεί την οριστική νίκη και την απελευθέρωση. Μιας πηγαίας λαϊκής δύναμης που θα αποτινάξει από το σώμα της Πατρίδας τα τελευταία περιτρίμματα του κατοχικού καθεστώτος, αλλά και οποιονδήποτε διανοηθεί να φαλκιδεύσει -με όποιον τρόπο- τη μεγαλειώδη πορεία προς την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Χειραφέτηση.
ΕΝΟΤΗΤΑ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΡΑΣΗ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
Αθήνα 17-1-2015