Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Πεπραγμένα του Δήμου Θεσσαλονίκης



Παρακολούθηση των πεπραγμένων από τον τομέα ΟΤΑ του ΕΠΑΜ Τ.Ο. Θεσσαλονίκης: 

- Ορισμένες καίριες διαπιστώσεις από τα πεπραγμένα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η συνεδρίαση στις 28 Φεβρουαρίου 2017  Αλλαγές στον «Καλλικράτη», ΟΛΘ, Μητροπολιτική Διακυβέρνηση, «Συμμετοχική Διακυβέρνηση», εγκρίσεις δαπανών από το Δ.Σ., διαξιφισμοί στο Δ.Σ. για το δάνειο του δήμου από την ΕΤΕΠ.   
Η συνεδρίαση στις 13 Φεβρουαρίου 2017
  
ΟΛΘ, μνημόνιο συνεργασίας Δήμου και καλλιτεχνικών ΜΚΟ, καύση απορριμμάτων, εντυπώσεις δημάρχου από το Τελ Αβίβ, κακοδιαχείριση στην προμήθεια καυσίμων.  
Η συνεδρίαση στις 30 Ιανουαρίου 2017  Οι πυροσβέστες στο δημοτ. συμβούλιο, συνεργασία Δήμου με ΕΤΑΔ και ΤΑΙΠΕΔ, οι αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου, Horizon 2020, οικονομικός έλεγχος, «καινοτόμα» και «περίεργα» προγράμματα.
Η συνεδρίαση στις 16 Ιανουαρίου 2017  Το Συντονιστικό Θεσ/νίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς στο Δημοτ. Συμβούλιο, και πάλι ο ΟΑΣΘ, ο δήμαρχος ντρέπεται που είναι Έλληνας, προγράμματα Horizon 2020, ERASMUS και άλλοι προϋπολογισμοί.   
Η συνεδρίαση στις 19 Δεκεμβρίου 2016  Οικονομικός προϋπολογισμός και ΟΠΔ 2017, Καταψήφιση και κριτική από την αντιπολίτευση, Μουσείου Ολοκαυτώματος των Εβραίων και Εκπαιδευτικό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Η συνεδρίαση στις 12 Σεπτεμβρίου 2016  ΟΑΣΘ, υπόθεση Βόλβης, ορκωτοί στην TV100-FM100, Βρετανικό Συμβούλιο & μουσεία, δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα & ‘’100 ανθεκτικές πόλεις’’, διαμερίσματα για μετανάστες/πρόσφυγες, Γερμανική κυβέρνηση & Μουσείο Ολοκαυτώματος.
Η Συνεδρίαση στις 29 Αυγούστου 2016  Προγράμματα ‘’Ανθεκτικές Πόλεις‘’, Urbact iii- Arrival Cities, ‘’Γίνε τουρίστας στην πόλη σου ‘’, REACT και εξοπλισμός γραφείου της Υ.Α. του ΟΗΕ, δωρεάν εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας, χρέη του Δήμου σε ΙΚΑ και ΤΥΔΚΥ, Μπουτάρης και Σκόπια, ΟΑΣΘ.
Η Συνεδρίαση στις 11 Ιουλίου 2016  Συμπαραστάτης του Δημότη, τραπεζοκαθίσματα, έγκριση πρακτικών επιτροπών επίλυσης φορολογικών υποθέσεων, απολογισμός δράσεων και δηλώσεις του δημάρχου σχετικά με τους πρόσφυγες/μετανάστες.
Οι συνεδριάσεις στις 13 & 27 Ιουνίου 2016   Αναταράξεις στη δημοτική παράταξη Μπουτάρη, συνεργασία του Δήμου με το Ίδρυμα Μπλούμπεργκ, απλήρωτοι συμβασιούχοι του Δήμου, πρόστιμο της εφορίας στον Δήμο 7.500.000 ευρώ.
Η Συνεδρίαση στις 30 Μαϊου 2016  ‘’SLEEPOVER‘’ και με πρωτοβουλία του... Δήμου Θεσσαλονίκης, πρώτο μέλημα η συμμετοχή των πολιτών (αλλά σε ανοησίες, και με το... αζημίωτο!), ο δήμος αντιμέτωπος με τη χρεοκοπία, ξανά στο "τραπέζι" η Τράπεζα Γης. 
Η Συνεδρίαση στις 16 Μαϊου 2016  Διαμόρφωση σχολικών δακτυλίων, χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ, Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη», συνεργασία με «Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ» για ανακύκλωση απορριμμάτων, Νέο δάνειο ύψους 3,8 εκατομμυρίων € από την τράπεζα Πειραιώς.
Η Συνεδρίαση στις 4 Απριλίου 2016   Συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ και συμμετοχή στο πρόγραμμα της Ε.Ε. Balkan – Mediterranean, έγκριση ενίσχυσης της ΜΚΟ Αγιορείτικη Εστία, διακοπή της μελέτης εγκατάστασης τελεφερίκ στην πόλη.
Η Συνεδρίαση στις 21 Μαρτίου 2016  Νέα αυτοψία στις καταγγελίες για τις «εταιρείες-φαντάσματα», ληγμένες εγγυητικές επιστολές, δάνειο του Δήμου από το πρόγραμμα Jessica, νέα Πλατεία Χρηματιστηρίου, σχέσεις με Τούρκους επιχειρηματίες, η πώληση του ΟΛΘ.       
Η Συνεδρίαση στις 7 Μαρτίου 2016    Καταγγελίες «εταιρειών-φαντάσματα» συνεργαζομένων με τον Δήμο, έρευνα για καταγγελία συμβάσεων και εγγυητικών επιστολών, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών, ο δήμαρχος ως… άνδρας της χρονιάς, υπόθεση Βόλβης.   
Η Συνεδρίαση στις 22 Φεβρουαρίου 2016   Διαμαρτυρία εργαζομένων Δήμου, κομποστοποίηση απορριμμάτων στο ΑΠΘ, προσφυγικό, πρόσληψη συμβούλων από τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή, GREEN SPOTS.
Η Συνεδρίαση στις 8 Φεβρουαρίου 2016    Προσφυγικό, 7ώροφο πάρκινγκ παραλίας, Μουσείο Ολοκαυτώματος, καθυστέρηση αποτεφρωτηρίου, εργασίες νέας Πλατείας Χρηματιστηρίου, Μετρό, θεσμός διαμεσολάβησης.

Η παρακολούθηση των πεπραγμένων του Δήμου Θεσσαλονίκης διενεργείται από τον Τομέα ΟΤΑ του ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης, με συστηματική παρουσία στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από τις 8/2/2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου