Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Τετάρτη 5/10/2016: Η καταστολή δεν σταματάει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών!




Πολύ περισσότερος από κάθε άλλη φορά ήταν ο κόσμος που μαζεύτηκε την Τετάρτη 5/10/16 στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης για να σταματήσει τους πλειστηριασμούς. Αυτή τη φορά τα ΜΑΤ ήταν παραταγμένα από νωρίς στην πόρτα και δεν επέτρεπαν την είσοδο σε κανένα, παρά μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας. Αυτό δεν πτόησε τους συγκεντρωμένους που μπήκαν και πλημμύρισαν την αίθουσα και τους διαδρόμους του κτιρίου. Η αυθαιρεσία και η προκλητικότητα των δυνάμεων καταστολής, συνάντησαν την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων. Κάποιοι από αυτούς επεχείρησαν να σπάσουν την αλυσίδα των ΜΑΤ και δημιουργήθηκαν συμπλοκές, ενώ έγινε και μία προσαγωγή.

Είναι φανερό ότι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη τη χώρα, παίρνει νέες διαστάσεις, με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων πολιτών αλλά και οργανώσεων. Από την άλλη μεριά οι συνεργάτες του συστήματος, σίγουρα παρακαλάνε να αρχίσουν το συντομότερο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, για να κάνουν με την ησυχία τους τη «δουλειά» τους.

Από δω και πέρα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οργανωμένη πάλη του λαού για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα μέλη του ΕΠΑΜ που πρωτοστάτησαν στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στις πλάτες τους συλλήψεις και εκκρεμούσες δικογραφίες ήδη από το 2014, ήταν εκεί όπως είναι σταθερά κάθε βδομάδα. Την άλλη Τετάρτη θα είμαστε και πάλι εκεί, ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιο δυναμικοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου