Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Ανεύθυνη ενδοτική πολιτική της κυβέρνησης, στα αυξημένα ενδεχόμενα θερμών επεισοδίων



Ανακοίνωση

Η πολύμορφη κρίση που διέρχεται η Πατρίδα μας σε όλα τα επίπεδα, έχει πλέον οδηγηθεί στα άκρα με αυξημένα τα ενδεχόμενα θερμών επεισοδίων τόσο στη Νησιωτική όσο και στην Ηπειρωτική χώρα, με την ανεύθυνη και ενδοτική πολιτική που εφαρμόζεται από μια ανερμάτιστη κυβέρνηση, αλλά και με την ανοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μετά από τη συμφωνία/παρωδία Μέρκελ-Ερντογάν, την ερήμην αποδοχή της από τον υποτιθέμενο Έλληνα πρωθυπουργό και την παραχώρηση του επιχειρησιακού ελέγχου του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ, με την ελπίδα της μείωσης των προσφυγικών ροών από την Τουρκία, αλλά και την επιθετική προκλητικότητά της σε θάλασσα και αέρα εντός της Ελληνικής επικράτειας, η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες έχει βγει έξω από κάθε έλεγχο, με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε θέση απλού θεατή των γεγονότων.

Τα φολκλορικά τρυκ του ανεκδιήγητου υπουργού Εθνικής Άμυνας με τις στολές παραλλαγής, δήθεν για εκφοβισμό των Τούρκων αξιωματούχων και για την επίδειξη πυγμής και αποφασιστικότητας, μόνο γέλια μπορούν να προκαλούν σε «φίλους και συμμάχους», αλλά και στους στρατοκράτες γείτονές μας.

Από την άλλη πλευρά, η έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, φανερώνει την αμηχανία της κυβέρνησης, που το μόνο που της έχει απομείνει να κάνει, είναι να παραδώσει και την άμυνα της χώρας σε τρίτες δυνάμεις, όπως προδιαγράφεται από τις συνεχόμενες αεροναυτικές ασκήσεις συνεργασίας των τελευταίων ημερών με ΗΠΑ-Ισραήλ.

Όμως, η αντιμετώπιση της κρίσης που σιγοβράζει επικίνδυνα, τόσο στο Αιγαίο (αέρα και θάλασσα) όσο και στο εσωτερικό της χώρας, από τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συσσώρευση των προσφύγων - μεταναστών σε κρίσιμες περιοχές, δεν επιδέχονται και δεν επιλύονται ούτε με παραχωρήσεις της ευθύνης σε τρίτους, ούτε με δισταγμούς και παλινδρομήσεις, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Στα Μέσα εκπλήρωσης των συμφωνημένων στόχων εξαντλείται η δημοκρατία και η κυριαρχία για τον κ. Τσίπρα.



Ανακοίνωση

Σε μπαράζ νέας υποκρισίας, διανθισμένης με χυδαία επικοινωνιακή προπαγάνδα προς τον ελληνικό λαό επιδίδεται ο φερόμενος ως Έλληνας πρωθυπουργός και η, καταφανώς πλέον, προδοτική κυβέρνηση, στην προσπάθειά τους να περισώσουν ότι περισσότερο μπορούν από το δυσβάστακτο πολιτικό κόστος και την διαφαινόμενη νομοτελειακή τους κατάρρευση.

Το κυβερνητικό συνονθύλευμα, στο όνομα της δήθεν αξιολόγησης, και της ανεύρεσης του καλού και του κακού εταιρικού Θεσμού ανάμεσα στην ΕΕ και το ΔΝΤ, ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη, επιχειρεί να εμφανιστεί στους ιθαγενείς ως η κυβέρνηση που αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις των δανειστών, ενεργεί κυρίαρχα και δημοκρατικά, ενώ καταθέτει ληστρικά νομοσχέδια, κι ενώ η ίδια έχει παραδώσει με την υπογραφή του 3ου μνημονίου τα κλειδιά της χώρας στους ξένους επικυρίαρχους.

«Το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα Μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων, είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σούλτς.

Το θέμα της δημοκρατίας και της κυριαρχίας για τον κ. Τσίπρα και τον υποτελή θίασό του, εξαντλείται στα μέσα εκπλήρωσης των συμφωνημένων στόχων. Δηλαδή, κυριαρχία δεν σημαίνει η εξ’ αρχής απόρριψη των στόχων και η κατοχύρωση ανεξάρτητης πολιτικής, αλλά η ελευθερία επιλογής του τρόπου επίτευξής τους. Δεν ενδιαφέρει αν οι στόχοι επιτυγχάνουν την εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την μετατροπή ολόκληρης της  χώρας σε οικόπεδο προς τεμαχισμό, διαμελισμό και υφαρπαγής του πλούτου του.

Το διπλό νομισματικό και οι επιπτώσεις του (επικαιροποιημένο)


του Όθωνα Κουμαρέλλα

Γράφαμε στις αρχές Ιουνίου πέρσι: «Μεσούσης της «σκληρής» διαπραγμάτευσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές ξαναήλθαν στο προσκήνιο παλιά σενάρια για την κυκλοφορία διπλού νομίσματος, είτε με καθαρή νομισματική μορφή π.χ. μαλακό ευρώ (Geuro), είτε με κάποια μορφή υποσχετικής (IOU), με την οποία θα πραγματοποιούνται οι εσωτερικές πληρωμές του κράτους προς τους πολίτες και όλες εν γένει οι εσωτερικές συναλλαγές».

Σήμερα ένα σχεδόν χρόνο μετά και αφού προηγήθηκαν σημαντικές εξελίξεις, όπως το δημοψήφισμα, η υπογραφή του 3ου μνημονίου, οι εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 και η επανεκλογή στη διακυβέρνηση της χώρας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την προσδοκία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης από τους «θεσμούς» και μιας ανάπτυξης που όλο έρχεται και ολοένα απομακρύνεται σε αποστάσεις ετών φωτός πια -από το να υπάρχουν ακόμα αφελείς που να την πιστεύουν. Αντίθετα η κρίση βάθυνε, ο αποπληθωρισμός και η ύφεση ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ενώ η χώρα μοιάζει κάτω από το βάρος του προσφυγικού ως ένα ακυβέρνητο καράβι σε μεγάλη τρικυμία, με τους υποτιθέμενους κυβερνήτες και θεσμούς «σωτήρες» να ανοίγουν μεγαλύτερες τρύπες στα ύφαλά του, προκειμένου να βουλιάξει πιο γρήγορα. Έτσι, η προοπτική ενός 4ου μνημονίου και η τελική επιλογή για τη χώρα της περίφημης λύσης Σόιμπλε, δηλαδή εκείνη του παράλληλου, ή διπλού νομίσματος είναι πιο κοντά από ποτέ, έτοιμη να μας «σερβιριστεί» ως η μοναδική πλέον επιλογή και «ευτυχή» κατάληξη του ελληνικού δράματος, με πρόθυμους κεκράχτες τόσο από την δήθεν «πατριωτική» δεξιά του Μπαλτάκου και του Καρατζαφέρη, όσο και από τους ορκισμένους «φεντεραλιστές» τύπου Βαρουφάκη, την προσπάθεια του οποίου για κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος ανέκοψε το λαϊκό «ΟΧΙ» στο περσινό δημοψήφισμα.

Η πρόταση αυτή έρχεται να επαναδιατυπωθεί ακριβώς τη στιγμή που γίνεται πλέον παραδεκτό από όλους, ότι το πρόγραμμα δεν «βγαίνει», η «αξιολόγηση» καρκινοβατεί παρά την υιοθέτηση των πιο σκληρών και απάνθρωπων μέτρων σε βάρος του ελληνικού λαού.

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η προσφυγική κρίση, o Σόρος και η περίπτωση του «Solidarity Nοw»



του Ηλία Σκυλάκου

Βρισκόμαστε μέσα στη δίνη της προσφυγικής κρίσης η οποία είναι αποτέλεσμα των πολέμων κυρίως στη Μέση Ανατολή.

Το προσφυγικό όμως αποτελεί ένα σύνθετο ζήτημα, διότι αυτές οι ροές φαίνεται να αξιοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών της κερδοφορίας των πολυεθνικών εταιρειών, μέσω της μετατροπής των κατατρεγμένων ανθρώπων σε φθηνή εργατική δύναμη, ενώ ταυτόχρονα στήνονται μεγάλες μπίζνες που έχουν την σφραγίδα, δουλεμπόρων, κρατικών μηχανισμών, αλλά και των γνωστών ΜΚΟ - ιδρυμάτων.

Τα ιδρύματα και οι ΜΚΟ ειδικά, φαίνεται να απολαμβάνουν όμως εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ και τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των δομών «στήριξης» των προσφύγων.

Η άμεση χρηματοδότηση των ΜΚΟ από τα κέντρα εξουσίας, τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά και άλλων σκοτεινών κύκλων που κατά καιρούς έχουν έρθει στην δημοσιότητα, επιβεβαιώνουν πως ο ρόλος των οργανώσεων αυτών συνδέεται άμεσα με τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

Στις δράσεις τους για παράδειγμα δεν θα διαπιστώσει κανείς να γίνεται κάποια αναφορά στα αίτια των πολέμων, ή στους υπευθύνους των επεμβάσεων όπως είναι η Ε.Ε και οι ΗΠΑ.

Συνεπώς η δράση των ΜΚΟ είναι εμφανές πως δεν έχει καμία σχέση με την προσφορά αλληλεγγύης. Αυτό που μόνο τελικά παράγουν είναι μια επίπλαστη φιλανθρωπία για τον έλεγχο των δομών αλληλεγγύης.

Ίδρυμα δίνει 14.000.000 εκατομμύρια δολάρια στις Ελληνικές ΜΚΟ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Eνημέρωση για τα "κόκκινα δάνεια" το Σάββατο 16/4


Το ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών της πόλης, διοργανώνει εκδήλωση πληροφόρησης για το θέμα των "κόκκινων δανείων" που ταλανίζει τους συμπολίτες μας και όλο τον ελληνικό λαό. Θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά και θα δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα όπως:
        - Στην υφιστάμενη νομοθεσία και τους τρόπους προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, των ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων.
       - Στην προστασία της πρώτης κατοικίας και τις πρόσφατες τροποποιήσεις του Ν.3869/2010 («Νόμος Κατσέλη») για τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.
       - Στον «κώδικα τραπεζικής δεοντολογίας», την ανάλυση των εννοιών του «συνεργάσιμου δανειολήπτη», των «εύλογων δαπανών διαβίωσης μιας οικογένειας» και της «διαδικασίας επίλυσης καθυστερήσεων».
       - Στο Ν.4307/2014 για τη ρύθμιση χρεών ελευθέρων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων, όπως και στο πρόβλημα των δανείων σε ελβετικό φράγκο μετά την αλλαγή της ισοτιμίας €- CHF.

Κεντρικός εισηγητής είναι ο κ. Κωνσταντίνος Βεληγιάντσος, Δικηγόρος (Μεταπτυχ. Αστ. Δικαίου ΕΚΠΑ) ο οποίος και θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51, 4ος όροφος), το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 18:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες:

 



Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Τα ερωτηματικά της δραχμής - Μια απάντηση στον κ. Βιλιάρδο




Σημείωση συντάκτη: Επειδή το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στο site του κ. Βιλιάρδου (analyst.gr), με απάλειψη κάθε παραπομπής (link) σε λεπτομερέστερη ανάλυση διαφόρων πλευρών του θέματος, καθώς και κάθε αναφοράς μου στον Δ. Καζάκη και στο ΕΠΑΜ, επισημαίνω ότι το αναρτημένο κείμενο εκεί είναι λογοκριμένο και ως τέτοιο δεν απηχεί στην πληρότητά τους τις απόψεις μου. -Απ' ό,τι πληροφορούμεθα το κείμενο αφαιρέθηκε εξ ολοκλήρου από το συγκεκριμένο site, όπως εξ άλλου ήταν αναμενόμενο.
 
του Όθωνα Κουμαρέλλα*

Σε άρθρο του ο γνωστός οικονομολόγος κ. Βιλιάρδος, θέτει ορισμένα ερωτηματικά σε σχέση με τη μετάβαση σε νέο εθνικό νόμισμα. Τα ερωτηματικά αυτά βεβαίως απευθύνονται εμμέσως στον Γ.Γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη με αφορμή ραδιοφωνική συνέντευξη του τελευταίου. Αποτελεί ακράδαντη πεποίθησή μου η επαρκέστατη απάντησή τους από τον έμμεσο αποδέκτη των ερωτημάτων -εάν φυσικά ο ίδιος κρίνει ότι πρέπει να απαντήσει. Επειδή όμως εδώ και πολλά χρόνια αρθρογραφώ συστηματικά υπέρ του εθνικού νομίσματος και έχω συγγράψει σχετικό βιβλίο (Ευρώ ή Εθνικό Νόμισμα; - Χίλια ψέματα και μια αλήθεια), αισθάνομαι όχι απλά, ότι έχω το δικαίωμα να τοποθετηθώ παρεμβαίνοντας, αλλά την υποχρέωση να το κάνω, ξεκαθαρίζοντας από την πλευρά μου όλα τα θέματα, που θίγονται στο εν λόγω άρθρο του κ. Βιλιάρδου.

Κατ’ αρχήν φαντάζομαι, ότι ο κ. Βιλιάρδος θα συμφωνήσει στη φύση των θεμάτων που πραγματεύεται στο άρθρο του. Ότι, δηλαδή, τόσο το χρέος και η διαγραφή του, όσο και η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα δεν είναι ζητήματα τεχνοκρατικής υφής, αλλά καθαρά πολιτικά θέματα εθνικού μάλιστα χαρακτήρα και σημασίας, που επηρέασαν, επηρεάζουν και θα επηρεάζουν αποφασιστικά για ολόκληρες δεκαετίες τις ζωές όλων μας, τα οποία πρώτα και κύρια οφείλουν να αντιμετωπισθούν ως τέτοια.

Πράγματι, όλα τα ερωτήματα προκύπτουν, όχι τόσο από τις τεχνικές δυσκολίες στην εφαρμογή μιας διαφορετικής και στον αντίποδα της ακολουθούμενης καταστροφικής πολιτικής εσωτερικής υποτίμησης, αλλά από τον τρόπο και τη δυνατότητα να ληφθούν οι κατάλληλες πολιτικές αποφάσεις προς την υλοποίηση μιας τέτοιας αντίστροφης πολιτικής. Πολιτικές αποφάσεις που θα έλθουν να απαντήσουν και στα τεχνικά ζητήματα που ενδεχομένως προκύψουν.

Το χρέος και η διαγραφή του

Οι λαγοί του εναλλακτικού νομίσματος, ή ποιοι προετοιμάζουν την επιβολή του σχεδίου Σόιμπλε



του Δημήτρη Καζάκη

Το πρόγραμμα του 3ου μνημονίου δεν προχωράει. Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας χειρότερη από αισχρή. Η ρευστότητα στην αγορά ανύπαρκτη με τις τράπεζες και τα ιδιωτικά χρέη να "ρουφάνε" ότι ικμάδα έχει απομείνει στην οικονομία. Η ελληνική κοινωνία διαλυμένη έχει επιστρέψει πολιτικά και κοινωνικά στην κατάσταση πριν το 1909. Η ελληνική πολιτεία πλέον δεν υφίσταται. Έχει υποβαθμιστεί σε οικόπεδο της Γερμανίας.

Πολύ γρήγορα οι ίδιοι οι "θεσμοί" θα μας πουν για μια ακόμη φορά, ότι δεν πετύχαμε του στόχους του μνημονίου. Λες και μπορούσαν να επιτευχθούν. Θα χρεώσουν για μια ακόμη φορά την ευθύνη στον ελληνικό λαό και στη συνέπεια της εφαρμογής του προγράμματος. Κι έτσι ο Σόιμπλε θα ξαναβάλει στο τραπέζι το σχέδιο του. Εικονική μείωση ασήμαντου μέρους του χρέους. Ακόμη πιο άγρια λιτότητα και ξεπούλημα των πάντων. Εναλλακτικό ή παράλληλο νόμισμα δίπλα στο ευρώ ώστε να επιταχυνθεί η υποτίμηση όλων των περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Ειδικό καθεστώς για την Ελλάδα εντός της ΕΕ, ώστε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας να έχει δικαίωμα ζωής ή θανάτου πάνω στη χώρα.

Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζονται επειγόντως λαγοί. Ένας από δαύτους είναι ο γνωστός μας Βαρουφάκης, που σαν υπουργός οικονομικών προσπάθησε να επιβάλλει το διπλό παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα προς δόξα των μεγάλων κερδοσκόπων τύπου Σόρος. Τώρα μας το παίζει "ήρωας" του αντιμνημονίου, περιμένοντας να τελειώσει αυτό που άρχισε. Να στείλει μια και καλή στα θυμαράκια την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Πάλι προς δόξα των μεγαλύτερων αρπακτικών της χρηματαγοράς και της Ενωμένης Ευρώπης.

Τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες: Όχι, κύριε πρωθυπουργέ!



του Michel Collon*

Την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες πέρασα κάποιες ώρες προσπαθώντας να δω πού βρίσκονταν οι δικοί μου. Ποιος κακότυχος μπορεί να είχε βρεθεί σ’ αυτό το καταραμένο μετρό που παίρνω κι εγώ όταν πηγαίνω στα γραφεία του Investig’Action; Ποιος κακότυχος μπορεί να είχε βρεθεί κοντά στo Starbucks του αεροδρομίου, όπου κι εγώ παίρνω συχνά ένα τσάι περιμένοντας το αεροπλάνο; Εναγώνιες ώρες, καθότι όλα τα δίκτυα ήταν παραφορτωμένα.

Τέλος πάντων, όπως τόσοι άλλοι κάτοικοι των Βρυξελλών, έζησα για μια μέρα ό,τι ζουν εδώ και τόσα χρόνια οι Ιρακινοί, οι Λίβυοι, οι Σύριοι και, πριν από αυτούς, οι Αλγερινοί. Επειδή τυχαίνει να έχω βρεθεί πολλές φορές σε μέρη που έχουν βομβαρδίσει οι Δυτικοί, ξέρω με τι μοιάζουν αυτά τα κομματιασμένα σώματα που κανείς ποτέ πια δεν θα μπορέσει να ξαναγκαλιάσει. Έχω δει με τα μάτια μου τον πόνο εκείνων που τους έχουν στερήσει για πάντα το σύζυγο, την γυναίκα ή το παιδί τους.

Όπως τόσοι άλλοι κάτοικοι των Βρυξελλών, έκλαψα κι ένιωσα ότι ήθελα να δείρω αυτούς τους εγκληματίες που σκοτώνουν αθώους ανθρώπους. Όμως εγκληματίας δεν γεννιέται κανείς, γίνεται. Και το πιο κρίσιμο ερώτημα είναι: πώς φτάνει κανείς εκεί; Στην άρνηση της αξίας της ζωής τόσων αθώων! Στο να τους βασανίζουν και να τους τρομοκρατούν αντί να αγωνίζονται κι αυτοί μαζί τους, μαζί με αυτούς τους αθώους, ενάντια στην αδικία που μας χτυπάει όλους; Ποιος δηλητηριάζει το μυαλό των νέων, ποιος τους δίνει το παράδειγμα της βίας; Ποιος τους βυθίζει στην απελπισία και κυρίως ποιος τους δίνει τα όπλα; Εγκληματίες, ναι, αλλά συγχρόνως και θύματα, κι ας μη σας σοκάρει μια τέτοια σκέψη.

Γιατί ο περισσότερος κόσμος προτιμά να ψηφίζει τους δημίους του;



του Δημήτρη Καζάκη

Το ερώτημα δεν είναι καινούργιο. Ούτε αφορά μόνο στην Ελλάδα του σήμερα. Ίσως το "γιατί" μπορεί να το φωτίσει μια ιστορία από τις Δουλειές του Κυρίου Ιουλίου Καίσαρος του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Το έργο αυτό του Μπρεχτ είναι ελάχιστα γνωστό και προσπαθεί μέσα από μια πιστή και συνεπή ιστορική αναφορά στη δημοκρατία της αρχαίας Ρώμης να εξηγήσει πολλά από τα φαινόμενα της εποχής του. Πολλά από τα φαινόμενα και της δικής μας εποχής.

Ένα από τα πιο ζωτικά προβλήματα της ολιγαρχικής δημοκρατίας στην αρχαία Ρώμη είναι το γιατί οι τεράστιες μάζες των προλεταρίων, δηλαδή των άνεργων ακτημόνων Ρωμαίων πολιτών, δεν μπορούσαν δια των εκλογών να επιβάλλουν τη θέλησή τους. Παρά το γεγονός ότι συνιστούσαν τη μεγάλη πλειοψηφία των Ρωμαίων πολιτών. Γιατί προτιμούσαν να σέρνονται πίσω από τους πιο πλούσιους πατρικίους για να τους πουλήσουν την ψήφο τους με αντάλλαγμα λίγο σικελικό σιτάρι και μερικά χάλκινα νομίσματα, αντί να επιβάλλουν την αναδιανομή της γης υπέρ τους.

Ο διάλογος που ακολουθεί από το έργο του Μπρεχτ δίνει μια απάντηση, που όσοι από εμάς έχουν ασχοληθεί με τη Ρώμη αυτής της εποχής την έχουν διαβάσει σ' όλους σχεδόν τους σημαντικούς ιστορικούς της περιόδου. Ο διάλογος είναι ανάμεσα στον αφηγητή και τον Αλέξανδρο, Έλληνα δούλο και βιβλιοθηκάριο του Ρωμαίου κροίσου Κράσσου, ο οποίος θεωρούνταν τότε στη Ρώμη ως ο πιο διαβασμένος και τιμιότερος άνθρωπος στην πόλη.

Η συζήτηση αφορούσε στον Κατιλίνα, ένα από τα πιο σεβαστά πρόσωπα στο λαό της Ρώμης, υπερασπιστής των κατατρεγμένων και κυρίως των ακτημόνων ανέργων, δηλαδή των προλεταρίων.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Για την απεργία της 7ης Απριλίου



Ανακοίνωση

Ο Συνδικαλιστικός Τομέας του ΕΠΑΜ δημοσίευσε πρόσφατα, κείμενο διαλόγου με τίτλο: «Τι εμποδίζει την από τα κάτω συγκρότηση μαζικού εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος;»

Κείμενο προσέγγισης στον εργαζόμενο πολίτη, στον άνεργο, στη νεολαία, στον ελεύθερο επαγγελματία, κείμενο που στην ουσία αφορά όλους τους πληττόμενους πολίτες από την λαίλαπα των μνημονίων, και που καταλήγει στο αυτονόητο συμπέρασμα :

«Η επιβίωση της χώρας και του λαού της, εξαρτάται πλέον στον μέγιστο βαθμό, από το πόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι και νεολαία υιοθετούν εθνικοαπελευθερωτικά χαρακτηριστικά στις διεκδικήσεις τους. Από το πόσο θα καταστούν ικανοί να υψώσουν τείχη θωράκισης κι αντίστασης στα σχέδια αποικιοποίησης και ακρωτηριασμού της ίδιας τους της χώρας. Από το πόσο είμαστε ικανοί συγκροτώντας ως συλλογικό υποκείμενο τον λαό, να αναδείξουμε σε ηγέτιδα δύναμη του έθνους τον κόσμο της εργασίας, αυτούς που αποκτούν κοινά συμφέροντα και πανεθνικούς δεσμούς κάτω από την διεκδίκηση και την κατάκτηση των βασικών δικαιωμάτων τους, την διεκδίκηση και την κατάκτηση της Δημοκρατίας».

Στην αυριανή απεργία, οι σημερινοί εκπρόσωποι του γραφειοκρατικού - κυβερνητικού συνδικαλιστικού κινήματος, καλούν για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους να βαρέσουν μια ακόμα τουφεκιά στον αέρα. Μια απεργία που δεν είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδιασμού, ούτε οργανωμένου σχεδίου κλιμάκωσης και με την έτερη μεγάλη ομοσπονδία εργαζομένων, την ΓΣΕΕ, να μην συμμετέχει.

Καλούν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Αλήθεια από ποιόν ακριβώς ζητάνε να πάρει πίσω το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, όταν η ίδια η κυβέρνηση έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές της;

Μιλούν για κλιμάκωση και παλλαϊκό ξεσηκωμό. Αλλά απέχουν απροκάλυπτα πλέον, από τα βασικά διαχρονικά και αναπαλλοτρίωτα αιτήματα που μπορούν να ξεσηκώσουν τον λαό μας. Αιτήματα, που η ιστορική εμπειρία αποδείχνει πως είναι τα μόνα ικανά να οικοδομήσουν ένα πραγματικά ρωμαλέο εργατικό παλλαϊκό κίνημα, ενάντια στις πολιτικές εξανδραποδισμού, βαρβαρότητας και αποδόμησης όχι μόνο του κόσμου της εργασίας, αλλά της νέας γενιάς, της νεολαίας και των γενιών που ακόμη δεν γεννήθηκαν.

Αιτήματα που διεκδικούν και απαιτούν, όχι μόνο την Κοινωνική Ασφάλιση και την δίκαιη φορολογία, αλλά την ακεραιότητα και ύπαρξη της χώρας, απέναντι στην παράδοσή της στις ορέξεις των σύγχρονων αποικιοκρατών. Αιτήματα που διεκδικούν να πάρουν πίσω τη νομική υπόσταση της χώρας, που κατοχυρώνει και θεμελιώνει με κυρίαρχο τρόπο, όλα τα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και που παραδόθηκε με τη νέα δανειακή σύμβαση και το 3ο μνημόνιο στους επικυρίαρχους. Αιτήματα εθνικοαπελευθερωτικά, πατριωτικά και δημοκρατικά, ικανά και αναγκαία για να οικοδομήσουν παλλαϊκή ενότητα στην βάση των εργαζομένων και του λαού μας.

Το ΕΠΑΜ στο παραπάνω πλαίσιο, καλεί κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο, συνταξιούχο, ελεύθερο επαγγελματία, τα μέλη και τους φίλους του, να ξεπεράσουν τα πλαστά αποπροσανατολιστικά και διχαστικά διλήμματα που ενεσιβάλλονται από τους εργατοπατέρες και το πολιτικό σύστημα, και να συμμετέχουν μαζικά στην Γενική Απεργία της 7ης Απριλίου, πλαισιώνοντας τα εργατικά πρωτοβάθμια σωματεία τους.

Δεν είναι χάρη στους εργατοπατέρες η συμμετοχή. Είναι πατριωτικό καθήκον, υποχρέωση στα ίδια τα παιδιά μας και τους νέους η συμμετοχή μας σε κάθε κινητοποίηση στον απελευθερωτικό αγώνα για την πατρίδα μας.

ΟΧΙ στην ΚΑΤΑΛΥΣΗ της Κοινωνικής Ασφάλισης και την Φοροκαταιγίδα.

ΟΧΙ στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του Δημόσιου και Εθνικού πλούτου της χώρας.

ΟΧΙ στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ

ΟΧΙ στον ΠΟΛΕΜΟ της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΦΙΑΣ της ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΝΑΙ στην ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αθήνα 6 Απριλίου 2016
Ο Συνδικαλιστικός Τομέας του ΕΠΑΜ