Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Πλειστηριασμοί. Αγώνας που δεν τελειώνει! Ένα γράμμα στον Επαμίτη



της Χριστίνας Πολυχρονοπούλου

Καλημέρα σε όλους!

Αρκούσε μία Τετάρτη (13/7) στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, που το ΕΠΑΜ πρωταγωνίστησε στα τηλεοπτι-κά κανάλια της παραπληροφόρησης -έστω και με τον αρνητικό τρόπο που παρουσίασαν την αποτροπή των πλειστηριασμών που διενεργούμε- για να εμφανισθούν από το πουθενά όπου κρύ-βονταν, διάφοροι "επαναστάτες ειρηνοδικείων" όπως Ρουβίκωνες, Αντάρσυοι και τελευταία Σώρρες, για να διεκδικήσουν μερίδα δημοσιότητας ή να δυσφημίσουν τη δράση του ΕΠΑΜ.

Και το ερώτημα είναι σαφές: Πού ήταν τόσο καιρό όλοι αυτοί οι «επαναστάτες» και δεν τους είχαμε δει ποτέ;

Αντίθετα, είδαμε πομπώδεις συνελεύσεις του (άφαντου) ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ STOP στο κέντρο της Αθήνας, την Τετάρτη 20/7 κάτι Ρουβίκωνες τα έκαναν λίμπα με μπογιές στο Αθηνών, ΑΝΤΑΡΣΥΟΙ απέτρεψαν πλειστηριασμούς, που;

Και νασου τώρα ξαφνικά και οι Σώρρες, που άκουσον - άκουσον!! Συνέλαβαν λέει Δ/ντή Τράπεζας (!) και έτσι απέτρεψαν πλειστηριασμό οι άθλιοι!! Στον ύπνο τους βέβαια. Και έβγαλαν και φωτογραφία έξω από το Ειρηνοδικείο... Άιντε ρε …..

Μόνον όμως για το ΕΠΑΜ φρύαξαν τα κανάλια, παραποιώντας την πραγματικότητα, με μόνο σκοπό να γελοιοποιήσουν τη δράση μας και το ΕΠΑΜ γενικότερα. Αλλά που τέτοια χαρά; Αφού το ψέμα δεν μπορεί να κρυφτεί. Και έφτασαν μόνο δύο ανακοινώσεις του ΕΠΑΜ και αμέσως λούφαξαν. Δεν είχαν ούτε την τόλμη να βγουν να διαψεύσουν ή να δημοσιοποιήσουν την επιστολή που έλαβαν κάποιοι συγκεκριμένοι. Όμως έχει ο καιρός γυρίσματα. Στη γωνία είμαστε.
  
Δεν περιμέναμε βέβαια ποτέ από τα κανάλια να αναφέρουν κάτι το θετικό για το ΕΠΑΜ. Μόλις όμως το ΕΠΑΜ μπήκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών "φούντωσε"

Συναγωνιστές, πρέπει να καταλάβουμε τη δύναμή μας. Να ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή μας. Και να συνεχίσουμε δυναμικά τις δράσεις μας.

Γεγονός είναι ότι μας αντιγράφουν και μας μιμούνται. Εμάς δεν μας πειράζει αυτό, αρκεί όμως αυτό να το κάνουν σωστά και οι περισσότεροι δεν το κάνουν.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Το ΕΠΑΜ για την υπόθεση Siemens



Δελτίο Τύπου

Η υπόθεση Siemens αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, το οποίο έφερε στην επιφάνεια τον «υπόγειο» τρόπο που λειτουργούσε στη χώρα μας η Γερμανική εταιρία για αρκετά χρόνια. Η Siemens δωροδοκούσε Έλληνες αξιωματούχους προκειμένου να αναλαμβάνει δημόσια έργα, μάλιστα υπερκοστολογημένα, με αποτέλεσμα η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου να ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρεται στο σχετικό πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη Siemens που εκδόθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2011.

Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2012, η δωσίλογη «Ελληνική» Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήρθε σε «λεόντειο» εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens με πρωτοβουλία της τότε κυβέρνησης Σαμαρά δια του τότε ΥΠΟΙΚ και νυν διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα. Η Siemens εμφανιζόταν ουσιαστικά να «ξεμπερδεύει» με υποχρεώσεις που δεν ξεπερνούσαν τα 270 εκατομμύρια ευρώ, όταν η «Ελληνική» πλευρά παραιτούνταν από αξιώσεις τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια ευρώ!!

Κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα υποσχόταν εξεταστικές επιτροπές γι’ αυτήν την μεγάλη ληστεία κατά του Ελληνικού Λαού, τελικά παρείχε προστασία στην Siemens “ξεπλένοντας» τον Γ. Στουρνάρα με τη συνδρομή μάλιστα και του ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του οποίου Θ Παφίλης δήλωσε: «Τα σοβαρά πολιτικά ζητήματα δεν λύνονται με νομικίστικα κόλπα. Ο κ. Στουρνάρας ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει και όσα λέγονται δεν ευσταθούν».

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ο πολίτης και η περιουσία του έρμαιο της οργανωμένης μνημονιακής μαφίας



του Δημήτρη Καζάκη

Κάθε Τετάρτη αυτή την εποχή στα ειρηνοδικεία της χώρας έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου. Αλλάζει ιδιοκτησία η χώρα. Οι τράπεζες βγάζουν, με την κάλυψη του μνημονιακού καθεστώτος, κάθε λογής ακίνητη περιουσία στο σφυρί. Ένα ολόκληρο κύκλωμα κορακιών οργανώνεται για να επωφεληθεί. Ειδικά μετά το φθινόπωρο, όταν η αξιολόγηση και η νέα δόση για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος θα έχουν ως προϋπόθεση να βγει μαζικά η ιδιωτική περιουσία όσων χρωστούν στις τράπεζες, τις εφορίες και τα ταμεία στον πλειστηριασμό.

Το κύκλωμα των κορακιών δείχνει ήδη τις διαθέσεις του και φυσικά τα δόντια του. Και σ' αυτό μετέχουν πολλοί. Θα αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να αντιληφθούμε όλοι τι γίνεται και κυρίως τι πρόκειται να γίνει στο εγγύς μέλλον.

Στις 13 Ιουλίου 2016 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, υπήρχαν εγγεγραμμένοι στο πινάκιο 28 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 15 αφορούσαν πλειστηριασμούς από τραπεζικά ιδρύματα ενάντια σε ιδιώτες, στοχεύοντας κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις.

Το ΕΠΑΜ πράττοντας αυτό που πράττει εδώ και 3 χρόνια, απέτρεψε τους εν λόγω πλειστηριασμούς. Ο λόγος είναι απλός. Η αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας υπό συνθήκες δημευτικής φορολογίας και άγριας περικοπής εισοδήματος, υπό καθεστώς μνημονιακής κατοχής της χώρας, δεν συνιστά μόνο παραβίαση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος (όπως το άρθρο 17), αλλά προσβάλλει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, μαζί και τα αποκαλούμενα "χρηστά ήθη" που θέλουν πρωτίστως να προέχει το συμφέρον του αδύναμου. Τα οποία φυσικά οφείλει να προστατεύει η δικαιοσύνη και το κράτος. Με άλλα λόγια, είναι αδιανόητο να διασπαθίζεται η ιδιωτική περιουσία επειδή η πλειοψηφία ενός λαού οδηγείται -χωρίς δική της ευθύνη- σε βιοτικό αδιέξοδο.

Θυμίζουμε ότι το ίδιο έγινε και την περίοδο της παλιάς ναζιστικής κατοχής. Μετά την απελευθέρωση υπήρξε έντονο και παλλαϊκό το αίτημα της αποκατάστασης των αδικιών με την επιστροφή των ιδιοκτησιών, που άρπαξαν κοράκια και μαυραγορίτες, στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Στη δεκαετία του '50 οι μετεμφυλιακές κυβερνήσεις ενέδωσαν στην πίεση και με νόμους επέστρεψαν κάποια ακίνητα. Ένα μικρό ποσοστό απ' αυτά που χάθηκαν κατά την κατοχή. Ο λόγος είναι απλός. Τα παλιά κοράκια, οι μαυραγορίτες και οι οικονομικοί δοσίλογοι της κατοχής, είχαν την εξουσία στην μετεμφυλιακή Ελλάδα κι έτσι καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να τους ενοχλήσει.

Τώρα που όλα αμφισβητούνται ήλθε η ώρα της ανατροπής!



του Δημήτρη Κυπριώτη

Οι σύγχρονες λογικές που θέλουν να επιβάλουν την άποψη ότι η νέα τάξη πραγμάτων είναι αναμφισβήτητη και ότι αυτό που έχουν να κάνουν οι λαοί είναι να αποδεχθούν αυτήν την κατάσταση, φαίνεται ότι όχι μόνο δεν μπορεί να πείσει, αλλά φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

Οι λαοί αντιστέκονται, παλεύουν, προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν αυτές τις λογικές και αμφισβητούν τη δυνατότητα στους «από πάνω» να τους κυβερνήσουν, ενώ οι κυβερνώντες, έχουν αισθανθεί για τα καλά την αντίσταση των «από κάτω», που δεν θέλουν να κυβερνηθούν.

Στο ευρωπαϊκό επίπεδο αυτές οι λογικές της παγκοσμιοποίησης, βρίσκουν διέξοδο στην έννοια της ευρωπαϊκής ενοποίησης, με πρώτο και κυρίαρχο αντίπαλό τους που σθεναρά αντιστέκεται, το Έθνος-Κράτος, επειδή η εθνική κυριαρχία βρίσκεται στο DNA του, ως μία έννοια αλλά και ως μία πραγματικότητα που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από τη λογική της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

 Όλα αυτά, οι λαοί τα βλέπουν να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους τον τελευταίο καιρό. Όπως πχ, στον αγώνα της διεκδίκησης της προεδρίας των ΗΠΑ από τους δύο μονομάχους, στο Brexit της Βρετανίας, που έφερε τα πάνω κάτω στους συσχετισμούς που τείνουν να διαμορφωθούν στην ΕΕ. Επίσης στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και στο νέο πραξικόπημα Ερντογάν που έβαλε τη χώρα του στο γύψο, αλλά και  στις συνεχόμενες ύποπτες τρομοκρατικές επιθέσεις και στα μέτρα έκτακτης ανάγκης που λαμβάνονται εξ αιτίας αυτών, είτε στην Τουρκία του δικτάτορα Ερντογάν, είτε στη δημοκρατική Γαλλία του σοσιαλιστή Ολάντ, είτε τώρα στη Γερμανία της Κεντροδεξιάς Μέρκελ, αφού όλα έχουν ένα σαφή και βαθύτατα αντιλαϊκό προσανατολισμό, που φέρνει περιστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ελευθεριών και ταυτόχρονα  παράλληλη δράση των κατασταλτικών κρατικών μηχανισμών του κράτους.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Η Τουρκία σε καθεστώς διαρκούς πραξικοπήματος



Ανακοίνωση

Πέντε ημέρες μετά την εκδήλωση του στρα-τιωτικού πραξικοπήματος που εξελίχθηκε σε κακόγουστη οπερέτα στην Τουρκία, παρακο-λουθούμε ένα καινούργιο πραξικόπημα να εκδηλώνεται από άκρη σε άκρη σε όλη την γειτονική χώρα, αυτή την φορά από το ίδιο το καθεστώς που διατείνεται πως κινδύνεψε να καταλυθεί και φυσικά στο όνομα της δημοκρατίας. Κυριολεκτικά εν μία νυκτί, το θύμα μετατράπηκε σε θύτη.

Η τρίμηνη επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος της Τουρκίας που συνέταξε ο δικτάτορας Εβρέν για να νομιμοποιήσει το δικό του πραξικόπημα το 1980 και χρησιμοποιεί σήμερα ο Ερντογκάν έπειτα από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στην Άγκυρα, κατοχυρώνει θεσμικά ένα νέο πραξικόπημα, αφού έτσι θεμελιώνεται η κατάσταση πολιορκίας στην χώρα, προσφέροντας τη νομιμοποίηση και τον απαραίτητο χρόνο στο απολυταρχικό καθεστώς να προχωρήσει σε ευρείες εκκαθαρίσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της κρατικής δομής της Τουρκίας.

Ο Ερντογκάν προχωρά πλέον απρόσκοπτα στην κατάλυση κάθε έννοιας συνταγματικής τάξης, διαλύοντας επί της ουσίας το δικαστικό σύστημα, ενώ προετοιμάζει την επαναφορά της θανατικής ποινής και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, στοχεύοντας στην κατάκτηση της απόλυτης εξουσίας στην Τουρκία. Ήδη, απομακρύνθηκαν, απολύθηκαν ή συνελήφθησαν, σύμφωνα με τις επίσημες πηγές του τουρκικού καθεστώτος, χιλιάδες εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, δικαστές, εκατοντάδες κληρικοί, αλλά και συνεργάτες του πρωθυπουργικού γραφείου, στρατηγοί και ναύαρχοι, μαζί με απλούς πολίτες, οι οποίοι είναι προφανές ότι βρέθηκαν σε λίστες προγραφών που ήταν έτοιμες από πολύ καιρό. Ενώ οι μαρτυρίες για μαζικές σφαγές και "αγνοούμενους" πληθαίνουν.

Η Τουρκία και Τούρκικος λαός, φαίνεται πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι καταδικασμένοι να ζήσουν την περαιτέρω εξάπλωση και ενίσχυση μιας στυγνής δικτατορίας, κατάλυσης κάθε έννοιας ελευθερίας και εθνικής αυτοδιάθεσης, που με στρατιωτικό τρόπο ή κοινοβουλευτικό μανδύα επιχειρεί πλέον απροκάλυπτα να εγκαθιδρυθεί στην γείτονα.

Το ΕΠΑΜ, διαμηνύει στην φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση, ότι η εμπλοκή της χώρας μας στη νομιμοποίηση του νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία, αντιτίθεται στα συμφέροντα τόσο του Ελληνικού, όσο και του Τούρκικου λαού, ενώ ταυτόχρονα αποθρασύνει την επιθετικότητα της Άγκυρας. Έτσι το ζήτημα του αιτήματος πολιτικού ασύλου από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια, καθίσταται κρισιμότατο θέμα που ανάγεται στην σφαίρα του Διεθνούς και Εθνικού Δικαίου και της κατά γράμμα τήρησής τους. Σε καμμιά περίπτωση η Ελλάδα δεν μπορεί να επιτρέψει προκλητικές νουθεσίες και απειλές του καθεστώτος Ερντογκάν, δεχόμενη αβασάνιστα μαθήματα καλής διαγωγής και τυφλής υποταγής από δικτάτορες.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Πλειστηριασμοί 20/7/2016: Αυθαιρεσίες, παρατυπίες και παρανομίες στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης



20/7/2016: Αυθαιρεσίες, παρατυπίες και παρανομίες στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης

Στο χώρο του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης (το οποίο στεγάζεται στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσ/νίκης) συγκεντρώθηκε σήμερα, στις 20/7/2016, σημαντικός αριθμός πολιτών, μέλη του ΕΠΑΜ και συλλογικοτήτων της πόλης, οι οποίοι εδώ και 3 χρόνια δραστηριοποιούνται για την αποτροπή των πλειστηριασμών της περιουσίας των πολιτών. Οι συγκεντρωμένοι καλούσαν τους «λειτουργούς της Δικαιοσύνης» να ταχθούν στο πλάι του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού και να σταματήσουν να βγάζουν «στο σφυρί» περιουσιακά στοιχεία πολιτών, προς όφελος των τραπεζών.

Αρκεί μια απλή καταγραφή των όσων ακολούθησαν, για να διαπιστώσει κανείς τη σωρεία παραβάσεων και παρανομιών που διεπράχθησαν σήμερα από τους συμβολαιογράφους, αλλά και από τους αστυνομικούς.  
-       Με «εντολή» της συμβολαιογράφου, κ. Ι. Μπιλίση – Χρουσαλά, στην αίθουσα εισήλθε δύναμη των ΜΑΤ, οι οποίοι με βίαιο τρόπο απομάκρυναν από την αίθουσα το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών που διαμαρτύρονταν ειρηνικά.

-       Μετά την (παράνομη) εκκένωση της αίθουσας, στο χώρο παρέμεινε μικρός αριθμός διαμαρτυρόμενων πολιτών, μεταξύ των οποίων και αρκετά μέλη και φίλοι του ΕΠΑΜ. Οι «εντολές» των αστυνομικών να αποχωρήσουν από την αίθουσα, αντιμετώπισαν τη σθεναρή άρνησή τους, καθώς δεν έχουν κανένα δικαίωμα να απομακρύνουν πολίτες από μια ανοιχτή, δημόσια διαδικασία, όπως (πρέπει να) είναι αυτή των πλειστηριασμών.

-       Η διαδικασία συνεχίστηκε «κεκλεισμένων των θυρών» και με τα ΜΑΤ παραταγμένα στην πόρτα, εντός και εκτός της αίθουσας.

-       Οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί φορούσαν στολές χωρίς διακριτικά και χωρίς το ταμπελάκι με τον αριθμό τους. Σε επανειλημμένες ερωτήσεις μας, αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους.

-       Μετά τη λήξη του χρόνου κατά τον οποίο πρέπει να γίνονται οι πλειστηριασμοί (17:00 – βάσει Νόμου) η κ. Μπιλίση ξεκίνησε να τον εκπλειστηριασμό ακινήτου, το οποίο κατακυρώθηκε στο μοναδικό πλειοδότη, την Τράπεζα Πειραιώς (που ήταν και ο επισπεύδων!). Η κ. Μπιλίση ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη διαδικασία, μεταξύ 17:01 και 17:07 και εν μέσω έντονων διαμαρτυριών των μελών του ΕΠΑΜ, που είχαν παραμείνει στην αίθουσα και της επεσήμαναν ότι αυτό που κάνει είναι παράνομο.

-    Στην αίθουσα βρισκόταν και ο ιδιοκτήτης του εν λόγω ακινήτου, ο οποίος, όταν άρχισε να διαμαρτύρεται (έντονα, αλλά μόνο λεκτικά) και, ειδικά όταν προσπάθησε να βγάλει φωτογραφίες με το κινητό του, ακινητοποιήθηκε βίαια από τα ΜΑΤ και τους αστυνομικούς και συνελήφθη. Κανείς από τους αστυνομικούς δεν θεώρησε σκόπιμο να μας απαντήσει τι το παράνομο διέπραξε και ποιος ήταν ο λόγος της σύλληψής του.

-       Σε επανειλημμένα αιτήματά μας να έρθει στο χώρο ο εισαγγελέας υπηρεσίας (ο οποίος οφείλει να βρίσκεται εντός του Δικαστικού Μεγάρου) οι απαντήσεις που παίρναμε από τα «όργανα της τάξης» ήταν τέτοιες που μόνο ως υπεκφυγές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Τα όσα συνέβησαν σήμερα, 20/7 στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, απογυμνώνουν τη διαδικασία πλειστηριασμών ακινήτων ακόμα και από το τελευταίο πέπλο της (έστω προσχηματικής) νομιμότητας, αποκαλύπτοντας ότι αυτό που κινεί αυτές τις διαδικασίες δεν είναι ούτε το δημόσιο συμφέρον, ούτε η υπηρέτηση του Νόμου, αλλά μόνο η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων, των Τραπεζών και των συνεργατών τους.

Τα μέλη του ΕΠΑΜ δηλώνουμε ότι δεν μας κάμπτουν οι προσπάθειες καταστολής των λαϊκών κινημάτων. Αντιθέτως, δυναμώνουν τον αγώνα μας, καθώς μας φανερώνουν το τρομαγμένο πρόσωπο ενός συστήματος που καταρρέει.
Κάθε Τετάρτη θα βρισκόμαστε στα Ειρηνοδικεία και δεν θα επιτρέψουμε να περάσει κανένα περιουσιακό στοιχείο Έλληνα πολίτη στα χέρια τοκογλύφων και καρχαριών.

20/7/2016
Τ.Ο. Θεσσαλονίκης
ΕΠΑΜ - Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο


Ποιος τελικά οργάνωσε το πραξικόπημα στην Τουρκία;



του Δημήτρη Καζάκη

Καθώς περνούν τα εικοσιτετράωρα όλο και περισσότερο ξεκαθαρίζει ότι το αληθινό πραξικόπημα δεν ήταν των ασύντακτων και ασυντόνιστων μονάδων που βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, αλλά του ίδιου του Ερντογκάν και του βαθέως κράτους που ο ίδιος έχει συγκροτήσει τόσα χρόνια. Άλλωστε το βαθύ κράτος στην Τουρκία ζει και βασιλεύει δεκαετίες με τη μορφή των γκρίζων λύκων και ποικίλων παραστρατιωτικών και άλλων οργανώσεων με οργανική διασύνδεση με την ΜΙΤ και γενικά τις μυστικές υπηρεσίες.

Που είναι τα πεδία μάχης νομοταγών και πραξικοπηματιών που στοίχησαν -σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες- εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες; Ούτε μία φωτογραφία δεν υπάρχει, η οποία να παρουσιάζει έστω τις ζημιές που δείχνουν την σκληρότητα των μαχών. Που είναι τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα που υποτίθεται ότι καταρρίφθηκαν; Πουθενά.

Οι κηδείες των «μαρτύρων» σκηνοθετημένες μέχρις αηδίας. Ειδικά εκείνη όπου παρευρέθη ο ίδιος ο Ερντογκάν με κροκοδείλιο δάκρυ κορόμηλο για τον στενό του κομματικό συνεργάτη, ο οποίος υποτίθεται ότι έπεσε «υπέρ πίστεως και πατρίδος».

Την ίδια ώρα οι συλλήψεις ανέρχονται σε χιλιάδες. Ορισμένες πληροφορίες μιλούν για δεκάδες χιλιάδες που αφορούν όχι μόνο σε στρατιωτικούς και κρατικούς αξιωματούχους, αλλά και σε συνδικαλιστές, μέλη αριστερών οργανώσεων, ακτιβιστές κάθε λογής κοκ. Η έκταση που έχουν πάρει οι συλλήψεις, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί από τους συλληφθέντες εξαφανίζονται χωρίς ίχνη, χωρίς να γνωρίζουν οι δικοί τους τι έχουν απογίνει, δείχνει επιχείρηση ευρύτατης εκκαθάρισης στο κράτος, τις ένοπλες δυνάμεις και την κοινωνία. Μια επιχείρηση που θα ήταν φυσιολογικό επακόλουθο ενός αληθινού πραξικοπήματος.

Από τη μεριά του ο Ερντογκάν έχει ξεσαλώσει. Η εξουσία του τείνει να γίνει απόλυτη. Δεν γνωρίζει πλέον κανένα περιορισμό από κοινοβούλιο, συνταγματική, ή έννομη τάξη οποιασδήποτε μορφής. Η Τουρκία βυθίζεται σε καθεστώς επίσημης απολυταρχίας, ή ακόμη και ανοιχτής δικτατορίας.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ε.ΠΑ.Μ. - Ο Δ. Καζάκης στην εκπομπή "Πολιτικοί Διάλογοι" στην ERTOpen



Ο οικονομολόγος και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης, στην εκπομπή "Πολιτικοί Διάλογοι", με τον Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του Ε.ΠΑ.Μ. Θέμη Συμβουλόπουλο και το μέλος της Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ., Όθωνα Κουμαρέλλα, σχολιάζουν την τρέχουσα επικαιρότητα σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στην Νίκαια της Γαλλίας και τις εξελίξεις στο θέμα της απόπειρας του πραξικοπήματος στην Τουρκία. Δευτέρα, ‎18 ‎Ιουλίου ‎2016.