Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Τρομοκρατίας το ανάγνωσμα, μέρος 2ο!



του Δημήτρη Καζάκη

Ομάδα τεσσάρων ατόμων άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ μπροστά από το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στην περιοχή του Χαλανδρίου. Το περιστατικό συνέβη στις 3.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανές, δεν έστρεψαν τα όπλα τους προς τη μεριά του αστυνομικού, αντίθετα πυροβόλησαν πολλές φορές προς την μεριά της κατοικίας και στον αέρα. 

Αμέσως τα γνωστά λαγωνικά του κ. Δένδια έσπευσαν επί τόπου και ανακάλυψαν πάνω από 50 κάλυκες από τα καλάσνικοφ. Την ίδια ώρα έτρεξαν να επικοινωνήσουν με τον Γερμανό πρέσβη Ντολτ ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Ντολτ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε αφενός μεν την απόλυτη καταδίκη του για το συμβάν, αφετέρου δε τα αισθήματα φιλίας και συμπαράστασης προς τον πρεσβευτή και την οικογένειά του. Όπως ανέφερε στον κ. Ντολτ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, η κυβέρνηση εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την απόλυτη καταδίκη «της σημερινής άνανδρης τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ».
«Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες σύντομα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης» σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πάμε στοίχημα ότι θα βρεθεί προκήρυξη ευθέτω χρόνο όπου θα αναλαμβάνει την ευθύνη η νεότευκτη τρομοκρατική οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες», η οποία ανέλαβε την ευθύνη και της διπλής δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο; Όσο αυτοί είναι παραδοσιακοί τρομοκράτες, τόσο εγώ είμαι ο Πάπας της Ρώμης, Ιννοκεντίος ο VI!

Ε, αφού κι ο Πισσαρίδης ανακάλυψε πόσο προβληματικό είναι το ευρώ, τότε ησυχάσαμε!



του Δημήτρη Καζάκη

 Σε μια ομιλία στο London School of Economics, η οποία εμφανίστηκε από τον βρετανικό Τύπο ως βαρυσήμαντη για την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κυπριακή καταγωγής νομπελίστας των οικονομικών επιστημών Χριστόφορος Πισσαρίδης εμφανίστηκε να αποκηρύσσει την Πέμπτη (13/12) το ενιαίο νόμισμα, λέγοντας ότι «δημιούργησε μια χαμένη γενιά άνεργων νέων».

Επισήμανε επίσης ότι «χρειάζεται δουλειά για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ευρώ στις διεθνείς αγορές και η εμπιστοσύνη που είχαν κάποτε μεταξύ τους τα κράτη της Ευρώπης». Ενώ για το κοινό νόμισμα είπε: «Το ευρώ θα πρέπει είτε να διαλυθεί με έναν ελεγχόμενο τρόπο ή τα κύρια μέλη του θα πρέπει να κάνουν τα αναγκαία το συντομότερο δυνατό, ώστε να το καταστήσουν φιλικό προς την ανάπτυξη και την απασχόληση. Δεν θα πάμε πουθενά εάν συνεχίσουμε με την τρέχουσα γραμμή μιας ad-hoc χάραξης πολιτικής και με ασυνεπείς πολιτικές ελάφρυνσης χρέους. Οι τακτικές που εφαρμόζονται τώρα για να σταθεροποιηθεί το ευρώ κοστίζουν στην Ευρώπη θέσεις εργασίας και δημιουργούν μια χαμένη γενιά μορφωμένων νέων ανθρώπων. Δεν είναι αυτό που μας υποσχέθηκαν οι ιδρυτικοί πατέρες».

Εγώ προσωπικά δεν θα χαιρόμουν με μια τέτοια τοποθέτηση. Ούτε θα βιαζόμουν να κατατάξω τον κ. Πισσαρίδη σ’ αυτούς που ανένηψαν, ή είδαν το φως το αληθινό. Το ζητούμενο για τον εν λόγω κύριο δεν είναι μια αντικειμενική εκτίμηση της κατάστασης του ευρώ και της ζώνης του. Όχι, το επίδικο ζήτημα είναι το πλεόνασμα της Γερμανίας. Οι ΗΠΑ με μοχλό το ΔΝΤ και ακαδημαϊκούς σαν τον Πισσαρίδη πιέζουν την κατάσταση προκειμένου να «βάλουν χέρι» στο εξαγωγικό πλεόνασμα της Γερμανίας. Κι έτσι εκβιάζουν. Ή το ευρώ, ή η Γερμανία θα εγκαταλείψει το εξαγωγικό της πλεόνασμα προκειμένου, δήθεν, να υπάρξει ανάταξη της ευρωζώνης και άνοδος της απασχόλησης.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Το χρέος αυξάνει και η καταστροφή επεκτείνεται. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς ως λαός;



του Δημήτρη Καζάκη

Δεν υπάρχει περίπτωση που να μην με ξαφνιάσει το θράσος και η κοροϊδία που εμπεριέχουν οι επίσημες δηλώσεις και εκθέσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ειλικρινά τα έχω χαμένα. Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν δεν μπορώ να καταλάβω. Ή τελικά τα έχουν τόσο πολύ χαμένα που τελικά πιστεύουν στα παραμύθια που οι ίδιοι πλάθουν. Όπως και να έχει είναι σαν να μιλάνε για άλλη χώρα όταν τους ακούς να διαπιστώνουν πώς όλα βαίνουν καλώς.


Το χρέος προς την εφορία αυξάνει με σκοπό την δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση των οικονομικών δεδομένων, αρκεί να αναφέρουμε ότι τον Οκτώβριο φέτος οι συνολικές οφειλές των φορολογουμένων προς το ελληνικό δημόσιο έφτασαν αισίως τα 60,6 δις ευρώ συνολικά. Αν αφαιρέσουμε από αυτά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από πτωχευμένες επιχειρήσεις παλαιότερων ετών που ανέρχεται στα 9 δις ευρώ, μένουν 40,5 δις ευρώ οφειλές φορολογουμένων που διαμορφώθηκαν κυρίως από το 2010 και μετά. Τα χρόνια δηλαδή της άγριας φοροεπιδρομής.

Μέσα στο δεκάμηνο του 2013 προστέθηκαν άλλα 7,3 δις ευρώ νέες οφειλές των φορολογουμένων προς το δημόσιο ταμείο κι έτσι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών έφτασαν τα 47,8 δις ευρώ. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι φορολογικές δηλώσεις ανέρχονται περίπου στις 5,7 εκατομμύρια, τότε οι τρέχουσες ληξιπρόθεσμες οφειλές ανά φορολογική δήλωση ανέρχονται σε πάνω από 8,3 χιλιάδες ευρώ. Με άλλα λόγια μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 σε κάθε φορολογούμενο αντιστοιχεί ληξιπρόθεσμη οφειλή κατά μέσο όρο 8.300 ευρώ.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ο Δημήτρης Καζάκης και η Νομική Αλληλεγγύη του ΕΠαΜ με τους (μικρο)Ομολογιούχους στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)


Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, ο Δημήτρης Καζάκης μίλησε στους (μικρο)Ομολογιούχους του Ελληνικού Δημοσίου που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους κατά το περσινό PSI.

Η αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ήταν κατάμεστη από τους ενδιαφερόμενους ομολογιούχους που εξέφραζαν τις αγωνίες τους, στη συντριπτική τους πλειονότητα αποταμιευτές και όχι «επενδυτές» όπως συνηθίζουν να τους αποκαλούν τα καθεστωτικά και κατοχικά ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης). Άνθρωποι δηλ. που είτε έπεσαν θύματα των υποσχέσεων και της δολιότητας των τραπεζών, είτε ενέταξαν με το έτσι θέλω οι κυβερνώντες τις συνταξιοδοτικές τους απαιτήσεις σε  ομόλογα.  




Στη συζήτηση που ακολούθησε, εκτός από τον Δημήτρη Καζάκη, απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων  και κλιμάκιο της Επιτροπής Νομικής Αλληλεγγύης του Ε.Πα.Μ. (ο κ. Ιωάννης Μυταλούλης, η κα Ευαγγελία Χαραλάμπους καθώς και ο κ. Γιώργος Κόκκας του Δημοβουλίου Πολιτών) που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη γι αυτό το σκοπό.
Στην εκδήλωση  παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος  του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο β’ αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος, ο οποίος και συμμετείχε στη συζήτηση που ακολούθησε. 
Αξίζει να σημειώσουμε πως η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αλεξάνδρας Γεροντάκη (μέλος ομάδας ομολογιούχων). Στην πρωτοβουλία αυτή ανταποκρίθηκαν ο Δημήτρης Καζάκης, η Επιτροπή Νομικής Αλληλεγγύης του Ε.Πα.Μ. και ο τομέας  Ε.Πα.Μ. Θεσσαλονίκης.

Καλό ταξίδι Συναγωνίστρια....

Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) Έβρου.

Σχόλιο: Ο χρόνος κύλισε τόσο γρήγορα από την ημέρα που με χαρά και αισιοδοξία όλοι μαζί τρέχαμε όλο τον Εβρο σε μια περιοδεία του Ε.Πα.Μ. και η Ντίνα από κοντά παντού. Και στο 2ο Συνέδριο αψήφισε ανάγκες, σπίτι, χρήματα για να βρεθεί κοντά μας! Καλό σου ταξίδι Ντίνα............
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ! 
ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ...

Το Ε.Πα.Μ. Αλεξανδρούπολης πενθεί την πολυαγαπημένη Συναγωνίστρια Ντίνα 


Γούλα που έφυγε σήμερα από κοντά μας τόσο πρόωρα. ΝΤΙΝΑ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ 

Η Συντονιστική Ομάδα ΕΠΑΜ Αλεξανρούπολης
Η αγαπημένη μας συναγωνίστρια Ντίνα Γούλα σε δράσεις του


Φωτογραφία: Η αγαπημένη μας συναγωνίστρια Ντίνα Γούλα σε δράσεις του ΕΠΑΜ




Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Το ξεπούλημα της επαναδιαπραγμάτευσης…



του Δημήτρη Καζάκη

 Στις 18 του μηνός στο ξενοδοχείο Stanley σε μια εκδήλωση μνήμης για τον εκλιπόντα Νίκο Μπουζάνη που διοργάνωσε το ΔΗΚΚΙ δόθηκε μια ακόμη ευκαιρία να αντιπαρατεθούν δυο ριζικά διαφορετικές λογικές, θα έλεγα δυο ριζικά διαφορετικοί κόσμοι που δεν άπτονται πουθενά. Από την μια ο κόσμος της δουλειάς, του μεροκάματου και της αγωνίας ενός ολόκληρου λαού για το παρών και το μέλλον το δικό του και της πατρίδας του. Από την άλλη ο κόσμος μιας αριστεράς της πολιτικής κωλοτούμπας, της τρισάθλιας κινδυνολογίας, της ταξικής συνθηκολόγησης.

Από την μια η κραυγή, άλλοτε υπόκωφη κι άλλοτε βοερή, ενός ολόκληρου λαού για μια νέα εθνική ενότητα στη βάση του πατριωτικού καθήκοντος για την απελευθέρωση της χώρας από τον πιο αδίστακτο αποικιοκρατικό ζυγό που της έχει επιβληθεί ποτέ. Από την άλλη μια επίσημη αριστερά που δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία της να καταλάβει κυβερνητικούς θώκους, να γευτεί κι αυτή τη νομή της εξουσίας, ποδοπατώντας αρχές και λαϊκά συμφέροντα. 

Όταν υπερτερεί η κομματική σκοπιμότητα

Τον χορό της πολιτικής κωλοτούμπας άνοιξε ο Αλέξης Μητρόπουλος, καθηγητής του Εργατικού Δικαίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Άδικα περίμενε κανείς να ακούσει την δική του ανάλυση περί «ρήτρας αποικίας», που έχει ενσωματωθεί στη τελευταία δανειακή σύμβαση σε βάρος της Ελλάδας και κάνει αδύνατη την επαναδιαπραγμάτευσή της. Ο ίδιος το ισχυριζόταν αυτό μέχρι πριν λίγες εβδομάδες. Πάει αυτή, την έφαγε η πολιτική μαρμάγκα. Ήταν προφανές ότι ο κ. Μητρόπουλος συνεμορφώθην προς τας άνωθεν υποδείξεις. Κι ο λόγος είναι απλός. Πώς θα μπορούσε να μιλήσει για την «ρήτρα αποικίας» και μετά να υποστηρίξει την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, όπως έκανε στην συγκεκριμένη εκδήλωση;

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

2ήμερο εκδηλώσεων του ΕΠΑΜ στη Θεσσαλονίκη (20 & 21 Δεκεμβρίου)


Αναλυτικά για το διήμερο (Παρασκευή 20 & Σάββατο 21/12) πατήστε στους πιο κάτω συνδέσμους:

Ομιλία Δ. Καζάκη για τους μικροομολογιούχους, Θεσσαλονίκη 20/12

Δύο διαλέξεις του Δημήτρη Καζάκη, Θεσσαλονίκη 21/12

ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ 17 Δεκεμβρίου 2013

Η εκπομπή ΑΕ
(17/12/13) 

με την Γεωργία Μπάστα 
και τον Δημήτρη Καζάκη


Δημήτρης Καζάκης: "Η δημοκρατία έχει ιθαγένεια"!...



Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013:

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης, τοποθετείται με μια συγκλονιστική ομιλία στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Η πορεία της ΕΕ και το Ελληνικό Πείραμα».

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του γραμματέα του πολιτικού συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ Νίκου Μπουζάνη.