Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ε.Πα.Μ.: Απέναντι στο εκρηκτικό μείγμα ανεπάρκειας και ιδιοτέλειας, η απάντηση του λαού οφείλει να είναι καταλυτική


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Όλα έγιναν όπως τα είχαμε προβλέψει. Αντεγκλήσεις και χωρίς νόημα κοκορομαχίες, αλλά και πληθώρα ακατανόητων «νομοτεχνικών» βελτιώσεων, που προσθέτουν ξεπουλήματα, μέσα από αντιδημοκρατικές τακτικές που επινοήθηκαν για να περνάνε τα κρίσιμα και σημαντικά, χωρίς να καταλαβαίνει κανείς τι έγινε έως ότου να έχουν ψηφιστεί όλα. Έτσι, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, το πολυνομοσχέδιο λαιμητόμος - εντολή της τρόικα, που εισάγει τη χώρα στην εποχή του τρίτου μνημονίου, όπως ήταν, εξ άλλου, αναμενόμενο. Διασφαλίζεται όμως έτσι, πιστεύουν, η παράταση ζωής στο καθεστώς για να ολοκληρωθεί η καταστροφή. Μέσω της προσωρινής χρηματοδότησης από τους επικυρίαρχους, αφού πρώτα αυτοί εξασφάλισαν τα πάντα, στήνεται το προεκλογικό παιγνίδι των «success stories», του πρωτογενούς πλεονάσματος και της εξόδου στις «αγορές», που κραδαίνονται ως άλλες χάντρες και καθρεφτάκια στους «ιθαγενείς» και για να αποσπασθεί για μια ακόμα φορά η ψήφος των όποιων αφελών.

Ο Δημήτρης Καζάκης στις "Αντιθέσεις", ΚΡΗΤΗ TV, 28 Μαρτίου 2014

O γεν. γραμματέας του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης φιλοξενούμενος στο στούντιο του ΚΡΗΤΗ TV, σε συνέντευξη με το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη και την εκπομπη "ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ", στις 28 Μαρτίου 2014.

Το Ε.Πα.Μ. για το πολυνομοσχέδιο λαιμητόμο




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ψηφίζεται αύριο Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 το νέο πολυνομοσχέδιο - εντολή της τρόικα. Μετά από επτά μήνες δήθεν διαπραγμάτευσης και σθεναρής στάσης, ψηφίζεται από τη συμμορία των προθύμων στο ελληνικό κοινοβούλιο με τη γνωστή διαδικασία του κατεπείγοντος, το προοίμιο του νέου, τρίτου στη σειρά μνημονίου. Έτσι, από την Κυριακή το βράδυ και αφού έχουν προηγηθεί οι θεατρινισμοί των δήθεν διαφωνιών, από όλους αυτούς  που έχουν δώσει γη και ύδωρ στον κατακτητή, προκειμένου η χώρα να καταστεί χώρος ειδικής οικονομικής εκμετάλλευσης από τους ξένους δανειστές και τους εγχώριους ολιγάρχες, το τρίτο πακέτο κοινωνικής και οικονομικής απορρύθμισης της χώρας θα είναι πλέον νόμος του νεοαποικιακού μορφώματος που κάποιοι εξακολουθούν να το αποκαλούν «Ελληνικό Κράτος».

Το ζήτημα όμως δεν είναι τι κάνουν οι δωσίλογοι της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Αυτούς ο ελληνικός λαός τους γνωρίζει πολύ καλά και αισθάνεται ολοένα και πιο επώδυνα τις βαθιές πληγές που ανοίγουν στο σώμα της πατρίδας οι άφρονες πράξεις της προδοσίας τους. Το ζήτημα είναι τι κάνουν όλοι αυτοί που τους νομιμοποιούν με την παρουσία τους στο υποτιθέμενο κοινοβούλιο. Πρόκειται για τα κόμματα της δήθεν δημοκρατικής, υποτίθεται «αντιμνημονιακής» αντιπολίτευσης. Αντί να παραιτηθούν και να προστρέξουν να οργανώσουν την αντίσταση και την αντεπίθεση του λαού, με τη δημιουργία συνθηκών βαθιάς πολιτικής κρίσης και την εξάπλωση παλλαϊκής Γενικής Πολιτικής Απεργίας διαρκείας που θα οδηγήσει το καθεστώς σε κατάρρευση, παραμένουν στο κοινοβούλιο νομιμοποιώντας το καθεστώς κατοχής και την προδοσία των δωσιλόγων της συγκυβέρνησης.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, συνεπές στις διακηρύξεις του, δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει τον αγώνα της ενημέρωσης και της οργάνωσης του λαού για τη μεγάλη αντεπίθεση και την Ανατροπή. Καλούμε κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα δημοκράτη και πατριώτη να απομονώσει όλους αυτούς που με τις πράξεις, αλλά και τις παραλήψεις τους, σπέρνουν τη σύγχυση και την απογοήτευση στο κοινωνικό σώμα, καθώς και αυτούς που με «τουφεκιές στον αέρα» προσπαθούν να παραπλανήσουν και να δημιουργήσουν τα άλλοθι της δικής τους προδοσίας.

Εμπρός Όλοι στον Αγώνα:
        για την Ελλάδα της Ελευθερίας
                για την Ελλάδα της Δημοκρατίας
                     για την Ελλάδα της προκοπής & της δημιουργίας
                                  για την Ελλάδα της Ευημερίας


Αθήνα 29 Μαρτίου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Οι αγωνιστές της Χαλκιδικής σε εκδήλωση του ΕΠΑΜ Ιωνίας



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ


Αγωνιστές από την Χαλκιδική και Μέλη του Συντονιστικού Ιερισσού, ενημέρωσαν την τοπική κοινωνία των Διαβατών σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΠΑΜ Ιωνίας και η Πρωτοβουλία Νέων Ιωνίας.

Η εκδήλωση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Δημαρχείου Ιωνίας.

Το συντονισμό της παρουσίασης είχε ο Ανδρέας Καϊτζής, μέλος του πυρήνα Ιωνίας του ΕΠΑΜ.


Ομιλητές από το Συντονιστικό Αγώνα ήταν
  • η Λόλα Χρυσούλη
  • και ο Τόλης Παπαγεωργίου.
  • Την ενημέρωση των πολιτών ολοκλήρωσε ο νομικός της επιτροπής αγώνα, δικηγόρος κ. Κυρίτσης.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ο Γ.Γ. του Ε.Πα.Μ. Δ. Καζάκης στο Ηράκλειο Κρήτης

Ολόκληρη η εκδήλωση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2014 στο Ηράκλειο της Κρήτης με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Πα.Μ. Δημήτρη Καζάκη, στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να παρουσιαστεί η πολιτικά και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση του Ε.Πα.Μ., για το πώς θα περάσουμε σε εθνικό νόμισμα ως μέσο ανάκτησης της Εθνικής Κυριαρχίας.

Όταν η υποτέλεια παρουσιάζεται ως αντίδοτο στην υποτέλεια...


του Σταύρου Κατσούλη

Αυτήν την φορά είναι σίγουρο ότι δεν ξαφνιάστηκε κανείς πια. Εντάξει, το 70% του υπόλοιπου Λαού έχουν καταλάβει εδώ και καιρό. Αλλά εδώ, δεν υπάρχει περίπτωση - ούτε μια στο εκατομμύριο - να μην έχουν καταλάβει ούτε καν οι πιο πωρωμένοι οπαδοί του. Ο λόγος για το νέο αναδυόμενο συντηρητικό κόμμα της χώρας, τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής από την Κομοτηνή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας δήλωσε το εξής:

«Θα ξεπληρώσουμε το χρέος μας στο λαό και μετά θα ασχοληθούμε με το χρέος. Το οποίο δε θα αγνοήσουμε. Γιατί εμείς δεν είμαστε μπαταχτσήδες σαν τους φίλους μας τους Γερμανούς που 70 χρόνια μετά ακόμα να ξεπληρώσουν το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις»


Σαν να μην ήταν αρκετό αυτό, φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλθεί να το κάνει απολύτως σίγουρο ότι οι νεοφιλελεύθερες θέσεις του, θα γίνουν κατανοητές ακριβώς εκεί απ όπου πηγάζουν οι αποφάσεις σήμερα. Την ίδια περίπου στιγμή λοιπόν, ενώπιον Γερμανών βουλευτών, μελών της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Βουλής με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Γκίντερ Κρίχμπαουμ, αλλά και Ελλήνων συναδέλφων τους, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και εξέχον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αναγνωρισμένος βεβαίως κομμουνιστής πρώην Μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Γιάννης Δραγασάκης, επέλεξε να τους διαβεβαιώσει ξεκάθαρα και απερίφραστα τα εξής:

«Εάν ο ελληνικός λαός αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα ήθελα να διαβεβαιώσετε τον γερμανικό λαό ότι θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης».

Ας βάλουμε στην άκρη το εύλογο ερώτημα στην δήλωση του Τσίπρα, πως ακριβώς θα ξεπληρώσουν το χρέος στον Λαό, αλλά την ίδια στιγμή θα τον βάλουν να ξεπληρώσει το χρέος προς τους τραπεζίτες. Ας βάλουμε επίσης στην άκρη για τώρα, το εύλογο ερώτημα, του πως ένας εκπρόσωπος κόμματος της Ελλάδας, τολμά να κάνει υποσχέσεις τέτοιου μεγέθους, αγνοώντας επιδεικτικότατα την γνώμη του Λαού τον οποίο υποτίθεται ότι θέλει να υπηρετήσει. Ας βάλουν τέλος και οι πιο καχύποπτοι στην άκρη (για όλα υπάρχει η σωστή στιγμή), τους ορισμούς λεξικού για το τι σημαίνει ο όρος "δωσιλογισμός" και ας δούμε καλύτερα κάποιες λεπτομέρειες στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην σημερινή Ελλάδα του χρέους.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Εκδήλωση με θέμα "Όχι στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική" απο το ΕΠαΜ Ιωνίας



Το ΕΠαΜ

και η Πρωτοβουλία Νέων Ιωνίας

οργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση

για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική

Αγωνιστές από τη Χαλκιδική θα εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει στον πανέμορφο τόπο τους, τις περιβαλλοντολογικές συνέπειες, τις νομικές και ποινικές διώξεις που τους έχουν επιβληθεί και την πορεία του αγώνα του μετώπου.

Έλληνες, Ελληνίδες, … σας κλέβουν την ιστορία σας…



του Γιώργου Χαραλαμπίδη*


Στην γήινη βιόσφαιρα, μόνο ένα είδος έχει το προνόμιο να έχει ιστορία! Ο άνθρωπος!

Φτιαχτή ή όχι, αληθινή ή ψεύτικη, ο άνθρωπος και η ιστορία του είναι ένα και το αυτό.



Η ιστορία είναι δυνατότητα, των τριών τουλάχιστον ατόμων.

Δύο που θα γεννήσουν το τρίτο και θα του κληρονομήσουν την ιστορία τους. Έτσι φτιάχνεται η ανθρώπινη συνέχεια, έτσι φτιάχνεται η ανθρώπινη ομάδα με την ιστορία της.

Η βάση λοιπόν της ιστορίας, είναι οι γονείς με το παιδί. Επειδή όμως αυτή είναι μια απλουστευμένη εικόνα, η ιστορία σαν πληροφορία που είναι, χρειάζεται ένα μέσον. Ο λόγος είναι το προφανές μέσον. Και μία προφανή ιδιότητα, αν θεωρηθεί δεδομένη η αγάπη των γονιών προς τα παιδιά τους. Η αλήθεια!

Τώρα το πώς μας προέκυψε, μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια η ιστορία να είναι θέμα «επικοινωνιολόγων» είναι θέμα σοβαρής μελέτης.
Πάντως, γίνεται προφανές ότι ιστορία, είναι κάτι που δεν μπορεί ν’ αφήσει έξω την όποια ανθρώπινη δραστηριότητα, εμφανή ή πνευματική.
Και είναι εξίσου προφανές ότι η εξουσία έχει κάθε λόγο να ελέγξει και να καθοδηγήσει την ανθρώπινη ιστορία.
«Όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον. Όποιος ελέγχει το παρόν, ελέγχει το παρελθόν.» (Τζόρτζ Όργουελ «1984»).

Για την σαφήνεια των νοημάτων, υπάρχει ανάγκη διευκρίνισης των λέξεων:

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

1821: Το ξημέρωμα της εθνικής μας ανεξαρτησίας


Περιοδεία Στελεχών του Ε.Πα.Μ. στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.Πα.Μ.)  Δημήτρης Κυπριώτης και ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος πραγματοποιούν από τις 20 Μαρτίου περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στο πλαίσιο της ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τις λύσεις που προτείνει το Ε.Πα.Μ. για την έξοδο από την κρίση και εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Η Κραυγή της Ελλάδας



Έτος 2014. Η Ελλάδα βιώνει έναν ζωντανό Εφιάλτη που έχει μασκαρευτεί σε παραμύθι για μικρά παιδιά:

"Τα φάγατε και τα χρωστάτε, αλλά εμείς σας σώζουμε!", "Ζήτω! Καταφέραμε να παραμείνουμε στο ευρώ πάση θυσία!", "Οι εταίροι μας λένε ΜΠΡΑΒΟ για τις θυσίες!", "Εντάξει, γίνονται και
κάποια τραγικά λάθη, αλλά έρχεται η Ανάπτυξη!", "Σας ευχαριστούμε που σας αρέσουν τα παραμύθια!".

Κι ενώ ο κλοιός της τραγωδίας στενεύει όλο και περισσότερο γύρω μας, οι επόμενες γενιές μας κοιτάζουν μπερδεμένες, μη ξέροντας τι να κάνουν και τι τις περιμένει....



Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Τίποτε πια δεν πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο



του Δημήτρη Καζάκη

Όποιος δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι η πυριτιδαποθήκη που με τόση ευκολία προσπαθούν να πυροδοτήσουν οι δυνάμεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα, τότε είναι καταδικασμένος να καεί στην φωτιά της. Ίσως να ζούμε την χειρότερη και την πιο μοιραία απ’ όλες τις αυταπάτες μας. «Στην Ελλάδα δεν μπορούν να συμβούν αυτά,» είναι το κλισέ του ραγιά που νομίζει ότι είναι ασφαλής όσο πιο πιστός και προσκολλημένος εμφανίζεται στον αφέντη του.

Κι ενώ φοβάται ότι «θα του την πέσουν όλοι» μόλις τολμήσει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και την εθνική του αξιοπρέπεια, η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι μεγαλύτερες εθνικές τραγωδίες και οι πολεμικοί κόλαφοι για τούτον τον λαό ήταν πάντα η τραγική κατάληξη κάθε περιόδου όπου το πολιτικό προσωπικό της χώρας είχε εναποθέσει τα πάντα στα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων.

Βρισκόμαστε ήδη στις παραμονές της μεγαλύτερης ίσως εθνικής τραγωδίας στην ιστορία της χώρας. Τρία και πλέον χρόνια καθεστώτος επίσημης κατοχής έχει οδηγήσει την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην απόγνωση και την χώρα σε πλήρη διάλυση. Είμαστε πλέον μια ανοχύρωτη χώρα. Ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία είναι παντελώς απαστράτευτος έναντι οιασδήποτε αυθαιρεσίας της εξουσίας και απειλής από το εξωτερικό.

Δράση του ΕΠΑΜ για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών Ταμείων



Δελτίο Γραμματείας Επιτροπής Νομικής Αλληλεγγύης 

 
Θέμα: K.E.A.O

Ιδρύθηκε ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ (ΚΕΑΟ) Ν. 4172/2013 άρθρο 101)

Στο Κέντρο αυτό θα διαβιβάζονται από 1.1.2014 οι άνω των 5.000 € οφειλές των ασφαλισμένων προς τους οργανισμούς: ΟΓΑ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (μόνο για ΠΕΕ και ΠΕΠΑΕ), ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.
Κατόπιν θα εκδίδεται από το ΚΕΑΟ ειδική ΠΡΑΞΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ, με βάση την οποία θα εισπράττεται η οφειλή, είτε εκούσια είτε με ρύθμιση, ακόμη και με αναγκαστική κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη-ασφαλισμένου.
Συνεπώς, εκατοντάδες χιλιάδες ανήμποροι επαγγελματοβιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί ΕΒΕ, αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι εξαιτίας της κρίσης δεν μπορούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, θα δούνε την όποια προσωπική και οικογενειακή τους περιουσία να οδηγείται στον πλειστηριασμό!

ΝΟΜΙΚΗ   ΑΜΥΝΑ

Εν όψει της κατάστασης εξαθλίωσης στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες Αγρότες, Έμποροι και Ελεύθεροι Επαγγελματίες, που αδυνατούν λόγω της οικονομικής κρίσης, για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι, να καταβάλλουν τις εισφορές του κλάδου υγείας, και στερούνται παράνομα την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, ασκήθηκε ήδη Συλλογική Αγωγή, από καταναλωτικές οργανώσεις (INKA) την οποία χειρίζεται ο Δικηγόρος Αθηνών, κ. Ιωάννης Μυταλούλης.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ο μόνος θεσμός του Ελληνικού Κράτους ο οποίος απέδειξε ότι μπορεί να προστατεύει τους Έλληνες Πολίτες, εφόσον αφεθεί απερίσπαστη στο να επιτελέσει το έργο της.

Στις 11/3/2014 και επ' ευκαιρία της πρόσφατης απόφασης του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με αρ. κατάθεσης 32510/256/2014 Συλλογική Αγωγή κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥΥ και 5 Νοσοκομείων.

ΑΙΤΗΜΑ της αγωγής είναι ο ΟΑΕΕ και οι λοιποί εναγόμενοι να υποχρεωθούν να παρέχουν υγειονομικές υπηρεσίες στην παραπάνω κατηγορία συμπολιτών, όπως και στους συμπολίτες που θέλουν να καταβάλλουν ή και να ρυθμίσουν μόνο τις εισφορές του Κλάδου Υγείας.

Επίσης, αίτημα της αγωγής είναι να παύσει ο ΟΑΕΕ και να απαιτεί εισφορές κλάδου υγείας για το χρονικό διάστημα που οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν παρέχονταν καθώς και να υποχρεωθεί να δέχεται μόνο την καταβολή και την ρύθμιση των εισφορών του κλάδου υγείας.

ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ της παραπάνω αγωγής ορίστηκε η 18/6/2014 στο Πρωτοδικείο Αθηνών στο Πινάκιο Ρ1/7 και τόπος συνεδρίασης το κτήριο 6 αίθουσα 12 (πρώην Σχολή Ευελπίδων).

Η εν λόγω συλλογική αγωγή παράγει έννομα αποτελέσματα έναντι πάντων και την απόφαση που θα εκδοθεί μπορεί να την επικαλεστεί οποιοσδήποτε καταναλωτής και κάθε ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ.

Στην συγκεκριμένη συλλογική αγωγή, μπορούν και ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση ή ν' ασκήσουν ανάλογη αγωγή, Επαγγελματικοί Σύλλογοι της Χώρας, οργανώσεις καταναλωτών, ή συνδικαλιστικές ενώσεις έτσι,   ώστε να εγερθούν αντίστοιχες αγωγές ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

Το Ε.ΠΑ.Μ είναι υπερήφανο που έχει στις επάλξεις του τον συναγωνιστή δικηγόρο, κ. Ιωάννη Μυταλούλη, που δραστηριοποιείται ενεργά στην Νομική Ομάδα της Επιτροπής Νομικής Αλληλεγγύης του Ε.ΠΑ.Μ.
Ευχόμαστε , να καταγράψει ακόμα μία επιτυχία, σαν την αποφ. υπ' αρ. 1101/2012 του Πολυμελούς Πρωτοδ. Αθηνών για το ΕΕΤΗΔΕ και ακόλουθα την 293/2014 του Αρείου Πάγου.

   
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Εκτός του παραπάνω συλλογικού ενδίκου μέσου, ο ασφαλισμένος έχει και άλλα ένδικα μέσα, ατομικά.

Η Γραμματεία Ε.Ν.Α θα σας ενημερώνει τακτικά με γενικές πληροφορίες και κατευθύνσεις σχετικά με το θέμα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Πληροφορίες :
Επιτροπή Νομικής Αλληλεγγύης
e-mail: epamlaw@gmail.com
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ο Δ. Καζάκης στον Γιώργο Σαχίνη, στο Ράδιο 98,4 — 13 Μαρτίου 2014



Για νέο πρόγραμμα λιτότητας κάνει λόγο ο γραμματέας του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι δεν θα είναι για τη σωτηρία της Ελλάδος που ούτως ή άλλως δεν σώζεται, αλλά για τη σωτηρία την Ευρωζώνης την οποία συμπαρασύρει.

Ωστόσο ο Δ. Καζάκης σημείωσε, ότι σήμερα περισσότερο θα πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στα ζητήματα της Εθνικής Ακεραιότητας, καθώς η αναμενόμενη συντριβή του μνημονιακού κυβερνητικού στρατοπέδου και η ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που ήδη δίνουν δείγματα γραφής ενσωμάτωσης στο σύστημα δεν αποκλείουν, οι ΕΛΙΤ του χρήματος να θελήσουν, να τους συντρίψουν ακόμη και με πολεμική προβοκάτσια.

Κατά τη γνώμη του η παγκόσμια εξουσία του χρήματος σήμερα δεν επιθυμεί οργανωμένα κράτη με Εθνική Κυριαρχία γι’ αυτό και δεν διστάζει να χτυπήσει ευθέως τα συμφέροντα και χωρών όπως η Ρωσία.