Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΜΕΑ Ε.ΠΑ.Μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΜΕΑ Ε.ΠΑ.Μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 1.11.2014 -  17.00
ΚΤΙΡΙΟ Ε.Δ.Ο.Θ Πρ. Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622 - Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.

ΙΩΝΙΑΣ
ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΕΥΟΣΜΟΥ
ΤΟΥΜΠΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
με την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή μελών,
καθώς και μέλη - φίλοι του Ε.Πα.Μ. από
ΚΙΛΚΙΣ
ΣΕΡΡΕΣ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΘΕΜΑΤΑ:
1. Πολιτική απόφαση 3ου Συνεδρίου του Ε.Πα.Μ., προϋποθέσεις υλοποίησης.
2. Εκλογή αντιπροσώπων για το ΕΣΣ.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Η άνευ όρων παράδοση συνεχίζεται και ξεπερνά πλέον κάθε όριο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με το νέο σχέδιο νόμου για την διαχείριση του περίφημου ΕΣΠΑ η φερόμενη ως Ελληνική Κυβέρνηση μετά από τα θαλασσοδάνεια, τις κεφαλαιοποιήσεις και τις εγγυήσεις είναι έτοιμη να παραδώσει το πολυδιαφημισμένο «αναπτυξιακό εργαλείο» βορά στα χέρια των Τραπεζιτών και των Ιδιωτών που για μια ακόμα φορά αποδεικνύονται οι πλέον κρατικοδίαιτοι.

Το κατ’ ευφημισμό πλέον Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) σχεδιάστηκε για να παρέχει το πλαίσιο συγχρηματοδότησης Αναπτυξιακών προγραμμάτων που υλοποιεί το ελληνικό κράτος σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Αποτελεί για την περίοδο 2007 – 2015 το πλαίσιο χρηματοδότησης των λεγόμενων Ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων έργων για ενέργειες που όμως αποτελούν ευρωπαϊκές προτεραιότητες και σε συμμόρφωση Ευρωπαϊκών Οδηγιών και Κανονισμών. Το ΕΣΠΑ, και γενικά τα κονδύλια εξ Ευρώπης, δεν δίνονται ως λευκή επιταγή για να τα χρησιμοποιεί η εκάστοτε κυβέρνηση κατά το δοκούν, αλλά για έργα «κοινοτικής επιλογής» και με υποχρεωτική διαμεσολάβηση ιδιωτικών συμφερόντων. Γι αυτό άλλωστε τα κονδύλια αυτά εξέθρεψαν την διαπλοκή και την διαφθορά.

Αν. Κώνστας, ΕΡΑ Βόλου


Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Μήνυμα του Ε.Πα.Μ. για την 28η Οκτωβρίου



Είναι σαφές ότι κάθε έννοια επίσημου εθνικού εορτασμού από την ανυπόληπτη και ενδοτική στους επικυρίαρχους κυβέρνηση, έχει χάσει το νόημα της.
Είναι επίσης σαφής ο λόγος για τον οποίο θέλουν να απαξιώσουν στα μάτια της νέας γενιάς και ολόκληρου του Ελληνικού λαού, τους αγώνες και τις θυσίες των Ελλήνων για ελευθερία και δημοκρατία, απέναντι σε δεσποτικές και φασιστικές αυτοκρατορίες.
Δεν θέλουν να ξανασυναντήσουν στο ολέθριο διάβα τους, αυτούς τους απίστευτους ήρωες που όποτε φούντωνε μέσα τους ο αγώνας για την Πατρίδα, δεν δίσταζαν να τα βάλλουν με υπέρτερους εχθρούς που επιβουλεύονταν την ελευθερία τους.
Δεν θέλουν ξανά, να δουν αυτόν το λαό ενωμένο στο πατριωτικό πρόταγμα «ελευθερία η θάνατος»!
Γιατί ξέρουν καλά ότι όπως τότε, έτσι και τώρα αυτοί οι μικροί ασήμαντοι Έλληνες, θα γίνουν το φωτεινό παράδειγμα του απελευθερωτικού αγώνα για όλη την ανθρωπότητα.
Το έπος της 28ης Οκτωβρίου 1940, δεν κουβαλά μόνο την μεγάλη στρατιωτική νίκη απέναντι στους φασίστες του Μουσολίνι, αλλά και την παλλαϊκή ενότητα πέρα και πάνω από κάθε διχαστική αντίληψη που γιγάντωσε και πολλαπλασίασε την δύναμη του λαού. Κι ο λόγος που το πέτυχε αυτό δεν είναι άλλος από την αγάπη για την πατρίδα. Το υπέρτατο αγαθό που κάθε Έλληνας και Ελληνίδα κουβαλά μέσα του είτε το παραδέχεται είτε όχι.
Ας γίνει η σημερινή επέτειος αφορμή να ανάψει ξανά την φλόγα του αγώνα για τη ελευθερία, που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα και ο λαός.
28/10/2014

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Κύπρος: «Ένας λαός, ένα κράτος, μία ενιαία και αδιαίρετη εθνική επικράτεια».



 Ανακοίνωση

Σε νέα επικίνδυνη «πολεμική ενέργεια» και αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, προέβη η Τουρκία, με το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros» όταν αυτό εισήλθε -συνοδεία πολεμικών πλοίων- στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, το πρωί της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2014.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ερευνητικό σκάφος προκαλεί, αφού τους τελευταίους μήνες βρίσκεται συνεχώς στην περιοχή μπαινοβγαίνοντας στην ΑΟΖ της Κύπρου, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο, απέναντι σε ένα τυπικά «ανεξάρτητο» κράτος μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Κύπρο, μαρτυρούν την έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή. Η εμπλοκή πολλών χωρών στην περιοχή, είναι αποτέλεσμα των μεγάλων γεωστρατηγικών αλλαγών που συντελούνται στην λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την Τουρκία να εξάγει την κρίση της και να επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα κατά την προσφιλή της τακτική. Μοιραία θα οδηγήσουν την Κύπρο και την Ελλάδα σε νέα εθνική τραγωδία. εφάμιλλη του Αττίλα 1 και 2.

Η στάση των «φίλιων δυνάμεων» και «εταίρων» μας, μόνο ως συμπαιγνία μπορεί να χαρακτηριστεί. Αφ’ ενός, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξαντλήθηκε στην αναβάθμιση της Δήλωσης του 2005 για αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε χλιαρές συστάσεις περί σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών-μελών, αφ’ ετέρου, ο αμερικανικός παράγοντας εξακολουθεί να τηρεί ίσες αποστάσεις, μεθοδεύοντας την παρέμβασή του για πάγωμα όλων των διαδικασιών εκμετάλλευσης στην κυπριακή ΑΟΖ, μέχρι να βρεθεί τελική λύση στο Κυπριακό.

Στον αντίποδα, οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας συνεχίζουν τον άκρατο ενδοτισμό τους. Αντί να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες της διεθνούς πρακτικής, επαιτούν την βοήθεια του ξένου παράγοντα. Η ρηματική διακοίνωση στην Άγκυρα, η διαμαρτυρία στον τούρκο πρέσβη, η άμεση καταγγελία στον ΟΑΣΕ, η σύγκλιση του συμβουλίου των αρχηγών στην Αθήνα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι οι πρώτες κινήσεις που έπρεπε να κάνει η φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση.

Αντ’ αυτού, ταυτισμένες με την υποτέλεια, αφήνουν ουσιαστικά τις τύχες των χωρών τους σε αλλότρια συμφέροντα. Αποδεικνύουν ακόμα μια φορά πόσο επικίνδυνοι και ανίκανοι είναι να προασπίσουν, τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα. Η κατάσταση θυμίζει έντονα το 1974 όταν οι χουντικές μαριονέτες των Αθηνών, εντεταλμένα οδήγησαν σε ανατροπή της γεωστρατηγικής ισορροπίας στην περιοχή, λίγο πριν καταρρεύσουν και καταδικαστούν τελεσίδικα από τον ελληνικό λαό.

Το ΕΠΑΜ από τον Μάρτιο του 2013, είχε προειδοποιήσει  τους Κυπρίους, για την εθνοκτόνα πολιτική που δρομολογούν οι αρχιτέκτονες της ομοσπονδιοποίησης της Ευρώπης. Τότε η Κύπρος μπήκε με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και την συνέργεια της ελληνικής κυβέρνησης, στο καθεστώς μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, παραδίδοντας την εθνική της κυριαρχία στους υπερεθνικούς οργανισμούς της ΕΕ.

Σήμερα βιώνει με τον χειρότερο τρόπο τα αποτελέσματα της προδοσίας του πολιτικού συστήματος ένθεν κακείθεν, μένοντας απροστάτευτη στον νεο οθωμανικό επεκτατισμό, και με την οικονομία της παραδομένη στους τοκογλύφους-δανειστές. Κύπρος και Ελλάδα βιώνουν την νέα ιδιότυπη οικονομική κατοχή, σε ένα γεωστρατηγικό περιβάλλον που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, και απρόβλεπτη κατάληξη.

Οι ώρες είναι κρίσιμες για τον ελληνισμό σε Κύπρο και Ελλάδα και η απειλή για δραματικές εθνικές συνέπειες άμεση. Είναι απόλυτη ανάγκη οι πατριωτικές, δημοκρατικές, αντικατοχικές πολιτικές δυνάμεις, και τα κινήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, να κινητοποιηθούν άμεσα για να σταματήσουν την επίθεση που δέχονται από κάθε επίδοξο επικυρίαρχο που ορέγεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην ισορροπία της περιοχής.

Η λύση για την Κύπρο είναι μία. Ένας λαός, ένα Κράτος, μία, ενιαία και αδιαίρετη εθνική επικράτεια.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καλεί τον Ελληνικό και Κυπριακό λαό σε Εθνική Πανστρατιά. Μόνο γενικευμένη αντίσταση που θα προσλάβει παλλαϊκά χαρακτηριστικά σε Ελλάδα και Κύπρο μπορεί να αποτρέψει το έγκλημα που συντελείται σε βάρος των λαών μας.

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

Αθήνα 27/10/2014
 

Ψευδεπίγραφη η ...«επιτυχία» των stress tests!



Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)


Τα ...«συνεταιράκια» της κυβερνώσας συμμορίας, πανηγυρίζουν για τα επιτυχή stress tests! Ομως, η αλήθεια είναι άλλη! Τα αποτελέσματα είναι τα χειρότερα των τελευταίων ετών, για όλες ανεξαιρέτως τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Κι αυτό συνέβη, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εφάρμοσε ένα σενάριο κινδύνου, υπό την προϋπόθεση ότι ανακάμπτει η ευρωπαϊκή οικονομία. Δηλαδή, το καλύτερο δυνατό σενάριο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Παρ’ όλα αυτά οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες παρουσιάζουν συνολικό έλλειμμα 25 δις, με τις τρεις συστημικές ελληνικές να υπολείπονται κατά 8,7 δις.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Αφού καταλήστευσαν για μια ακόμα φορά τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και των υπολοίπων νομικών προσώπων του δημοσίου, προκειμένου να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα, οι τράπεζες παρουσιάζουν πάλι ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης.

Ο ελληνικός λαός καλείται εκ νέου να φορτωθεί δεκάδες δισεκατομμύρια, για τα λεηλατημένα και χρεωκοπημένα τραπεζικά ιδρύματα που αποκαλούνται συστημικές τράπεζες. Εν τω μεταξύ, από τον Νοέμβριο θα τεθεί σε λειτουργία η εποπτική αρχή της τραπεζικής ένωσης. Αυτό σημαίνει ότι ότι οι συστημικές τράπεζες φεύγουν από τη δικαιοδοσία των εθνικών δημοσιονομικών και ελεγκτικών αρχών και ο έλληνας φορολογούμενος θα καλείτα πλέον μόνο για να πληρώνει τον ...λογαριασμό.

Δεν περισσεύει ούτε λεπτό! Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να πτωχεύσουν εδώ και τώρα! Να τεθούν υπό εκκαθάριση και δημόσιο έλεγχο, για να προστατευθούν οι λαϊκές αποταμιεύσεις και η Οικονομία της χώρας. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο αναγκαία η συστράτευση όλων των δυνάμεων που αντιτίθενται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική των δωσιλόγων, σ’ ένα ευρύτατο μέτωπο ανατροπής του κατοχικού καθεστώτος. Οι καιροί ου μενετοί!

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 27/10/2014

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΓ ΤΟΥ ΕΠΑΜ:Γιατί άραγε, θα πρέπει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η σταχυολόγηση κάποιων από τις αποφάσεις που πήρε η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη σύνοδό της (18-19/10/2014), προκαλεί σοβαρότατα ερωτήματα, ως προς το τι μέλει γενέσθαι, αν και όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λάβει κυβερνητική εντολή.

Η «συμπολιτευόμενη» πλειοψηφία των μελών της Κ.Ε. απέρριψε πρόταση της αριστερής πλατφόρμας για την υιοθέτηση δέσμης μέτρων που – κατά την άποψη των εισηγητών – «θα αντιμετωπίζει τα πιο καυτά και οξυμμένα προβλήματα επιβίωσης του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα θα εισάγει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ριζικής αναδιανομής σε βάρος του κεφαλαίου, δημοκρατικών αλλαγών στο κράτος, πλήρους και σταθερής εργασίας και αποκατάστασης των κοινωνικών δικαιωμάτων».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι οι προτάσεις που τελικά καταψηφίστηκαν, αφενός μεν συμπεριλαμβάνονται στην πολιτική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου δε κατατέθηκαν στη σύνοδο της Κ.Ε. αμέσως μετά την εξαγγελία του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος, στην ΔΕΘ. Εκεί όπου ο κ. Τσίπρας πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τις αποφάσεις του συνεδρίου, μεταθέτοντας την υλοποίησή τους στις ...ελληνικές καλένδες.

Συγκεκριμένα:

Καταψηφίστηκε: «Η άμεση θέση των τραπεζών κάτω από δημόσια ιδιοκτησία, δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο για μια νέα αποκλειστικά αναπτυξιακή και κοινωνική χρηματοπιστωτική πολιτική».

Τι πρέπει να υποθέσουμε; Ότι η «αντιμνημονιακή» κατεύθυνση της κυβερνητικής στρατηγικής που ευαγγελίζεται η στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα υλοποιηθεί χωρίς να θιγεί το υφιστάμενο τραπεζικό σύστημα; Οι τράπεζες που κόστισαν στον ελληνικό λαό περί τα 500 δις, θα συνεχίσουν τη λεηλασία και την τοκογλυφία, αλλά αυτή τη φορά σε ...αντιμνημονιακή κατεύθυνση; Με ποιον ...μαγικό τρόπο θα επιτευχθεί παραγωγική ανασυγκρότηση, δίχως την εθνικοποίηση της κεντρικής τράπεζας και των βασικών πυλώνων του τραπεζικού συστήματος;

Καταψηφίστηκε: «Η λήψη άμεσων μέτρων στο πλαίσιο της ριζικής αλλαγής του φορολογικού συστήματος σε βάρος του πλούτου και υπέρ των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων στρωμάτων».

Η πλειοψηφία των μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνεί με την οριζόντια φορομπηχτική πολική της κυβερνώσας συμμορίας, που οδηγεί -με ραγδαίους ρυθμούς- την ελληνική κοινωνία και ιδιαιτέρως τα λαϊκά στρώματα, στην απόλυτη εξαθλίωση;

Καταψηφίστηκε:. «Η διακοπή των ιδιωτικοποιήσεων και η κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, μαζί με το πέρασμα σε δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο των στρατηγικών επιχειρήσεων και κλάδων της οικονομίας».

Αν δεν καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ, πώς αλλιώς θα αποφευχθεί το οριστικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Με ποιον άλλο τρόπο περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ (κι όσα πρόκειται να περιέλθουν), θα επανακτήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους; Γιατί η πλειοψηφία των μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ δεν επικροτεί την επανάκτηση του δημόσιου χαρακτήρα επιχειρήσεων όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑ; Συντάσσεται με τη λογική της εμπορευματοποίησης βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες και το νερό;

Όταν απορρίπτεις τα βασικά αιτήματα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν το λαό και να συνεισφέρουν στην ανασυγκρότηση της οικονομίας, και αντ’ αυτού υιοθετείς την λογική της ...ελεημοσύνης (βλ. συσσίτια) και του κρατικού πατερναλισμού, με πενιχρές παροχές, χωρίς θεμελίωση δικαιωμάτων, σε τι διαφέρεις – επί της ουσίας – από την ακραία νεοφιλελεύθερη κυβερνώσα συμμορία;

Και εν τέλει – βάσει της κοινής λογικής – ένα μεγάλο ερώτημα γεννιέται: Γιατί άραγε, θα πρέπει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Το Ε.ΠΑ.Μ παρ’ ότι παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένο στη λογική της ρήξης με το κατοχικό καθεστώς που έχουν επιβάλλει οι δανειστές και οι τοκογλύφοι, θα συνεχίσει να απευθύνεται στις ηγεσίες, αλλά και κύρια στον απλό κόσμο, πρωτίστως σε όσους βρεθήκαμε και βρισκόμαστε μαζί στους δρόμους του αγώνα ανεξάρτητα από το που ανήκουν, τι ψήφισαν, ή τι πρόκειται να ψηφίσουν. Για να θέσουμε ως βάση της κοινής πολιτικής δράσης την πολιτική συμφωνία που ήδη υπάρχει ανάμεσά μας. Ανάμεσα σ' αυτούς που παλεύουν ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, ενάντια στις τράπεζες, τα χαράτσια, το γενικό ξεπούλημα και τον εργασιακό μεσαίωνα.

Η σωτηρία της χώρας και του λαού εξαρτάται μόνον από την ανατροπή του καθεστώτος των διεθνών δεσμεύσεων και των δανειακών συμβάσεων.

Η Πολιτική Γραμματεία
Αθήνα 26/10/2014

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Σχόλιο του ΕΠΑΜ για στήριξη της χρηματαγοράς απο τους ασφαλισμένους



Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)
για στήριξη της χρηματαγοράς με χρήματα των ασφαλισμένων

Με τα χρήματα των ασφαλισμένων και των φορολογουμένων στηρίζουν οι κυβερνώντες τράπεζα και χρηματαγορά.

Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και των υπολοίπων νομικών προσώπων του δημοσίου χρησιμοποιούνται για μια ακόμη φορά για αγορές προβληματικών μετοχών και ομολόγων. Οι κυβερνώντες στην προσπάθειά τους να αναχαιτίσουν την κερδοσκοπική κατάρρευση του χρηματιστηρίου, αλλά και της δευτερογενούς αγοράς των ελληνικών ομολόγων, έδωσαν το πράσινο φως στην Τράπεζα της Ελλάδας να χρησιμοποιήσει το "κοινό κεφάλαιο" των νομικών προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που η ίδια διαχειρίζεται, προκειμένου να παρέμβει στην χρηματαγορά για την στήριξη των μετοχών των συστημικών τραπεζών, αλλά και των ελληνικών ομολόγων.

Φορτώνουν ξανά τη χρεοκοπία των αγορών στις πλάτες των ασφαλισμένων, των φορολογουμένων και της κοινωνίας. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε λογής χρηματοδοτική παρέμβαση υπέρ των τραπεζών και των κερδοσκόπων επενδυτών. Πρέπει να προστατευθούν όσες αποταμιεύσεις έχουν απομείνει θέτοντας σε καθεστώς άμεσης εκκαθάρισης υπό δημόσιο και δικαστικό έλεγχο τις λεγόμενες συστημικές τράπεζες. Πρέπει να εθνικοποιηθεί πάραυτα η Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε να λειτουργεί προς το δημόσιο συμφέρον με όρους διαφάνειας και τραπεζικής εντιμότητας.

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα 22/10/2014