Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Γιατί η κυβερνώσα αριστερά είναι ικανή για τα χειρότερα;


του Δημήτρη Καζάκη

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας» του κ. Τσίπρα δεν έχει ξεφύγει στο ελάχιστο από τα μέτρα και τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από το επικαιροποιημένο μνημόνιο του Απρίλη 2014. Εφαρμόζει, ή έστω επιδιώκει να εφαρμόσει τα μέτρα και τις ρυθμίσεις που δεν κατόρθωσε, ή δεν τόλμησαν να εφαρμόσει στην πράξη η συγκυβέρνηση των δοσιλόγων.

Όμως το χειρότερο δεν είναι αυτό. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επιδίωξη του είναι να υπογράψει ένα Contract – όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος στην επιστολή του προς την Μέρκελ στις 15 Μαρτίου – «ανάκαμψης και ανάπτυξης της Ελλάδας» με τους Θεσμούς. Πού ακούστηκε κράτος να υπογράφει ένα τέτοιο Συμβόλαιο (Contract); Που ακούστηκε κυβέρνηση να θέλει να παραδώσει το σύνολο των πόρων και των μέσων ανάκαμψης και ανάπτυξης της χώρας της σε ξένα κέντρα, τους Θεσμούς;

Γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει η υπογραφή ενός τέτοιου Συμβολαίου. Με ενδεχόμενο «γλυκαντικό» για τον αδαή και αφελή κόσμο, μια ακόμη επιμήκυνση του χρέους «διάσωσης», όπως εκείνη που αποφασίστηκε το Νοέμβριο του 2012. Με τα ίδια αποτελέσματα μ’ εκείνα του 2012.

Μπορεί να υπάρξει Ελλάδα μετά από ένα τέτοιο Συμβόλαιο (Contract); Όχι, σαν αυτεξούσιο κράτος. Η ίδια η κρατική υπόσταση της Ελλάδας θα έχει καταλυθεί προς όφελος των Θεσμών της ΕΕ. Την ίδια ώρα οι θεσμοί της κρατικής υπόστασης της Ελλάδας, ειδικά το εθνικό κοινοβούλιο, έχει καταλυθεί μιας και οι πολιτικές αποφάσεις παίρνονται – μετά από συνομιλίες – στις Βρυξέλλες.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ελλάδα και Δανειστές: Ποιος σώζει ποιον;


Δύο μήνες Πρώτης Φοράς Αριστεράς και ήδη έχουν ξαφριστεί τα αποθεματικά των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών φορέων, των δημοσιών οργανισμών, του ΟΑΕΔ και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να πληρωθεί το ΔΝΤ. Τι μας έλεγαν όμως οι ίδιοι πριν από μερικούς μήνες σχετικά με τους τοκογλύφους και με τα «λάθη» του ΔΝΤ; Πόσο αίμα πρέπει να φτύσουμε ακόμα προκειμένου να πληρωθούν οι κολλητοί του Βαρουφάκη;

Όταν πριν από ένα χρόνο, φτιάχναμε την διλογία ΟΥΣΤ για να ξεσκεπάσουμε τα ψέματα των σαμαροβενιζέλων δεν φανταζόμασταν ότι σε δυο μόλις μήνες «αριστερής» διακυβέρνησης θα είχαμε τόσο υλικό ώστε να φτιάξουμε δύο βιντεάκια σχετικά με τους καινούριους.

Με αγάπη στην Πατρίδα και τον Άνθρωπο από το ΕΠΑΜ Πάτρας:


Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Μεγάλη πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Θεσσαλονίκη στις 28/3



Μεγάλη πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Θεσσαλονίκη διοργανωνουν το Σάββατο 28 Μαρτίου οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Σημείο προσυγκέντρωσης έχει ορισθεί η Πλατεία ΧΑΝΘ, στος 11:30.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται:

«SOS Χαλκιδική

Η Eldorado Gold συνεχίζει την καταστροφική της εξόρυξη στις Σκουριές στη Χαλκιδική.

Είναι απόλυτη ανάγκη να τους σταματήσουμε πριν η καταστροφή γίνει ανεπανόρθωτη.

Απαιτούμε να φύγει άμεσα η Eldorado από τον Κάκκαβο.

Ζητάμε την άμεση απαλλαγή των 350 διωκόμενων αγωνιστών.

Αγωνιζόμαστε για να μην χαθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν από την εξόρυξη χρυσού.

Καλούμε όλους τους πολίτες σε πορεία, το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 11:30 στην Πλατεία ΧΑΝΘ

Να μην αφήσουμε την Βόρεια Ελλάδα να καταστραφεί από τους χρυσοθήρες

Να μην αφήσουμε τον καρκίνο να έρθει στα σπίτια μας».

Οικονομική Εξόρμηση του Ε.ΠΑ.Μ.


Το Ε.ΠΑ.Μ. δεν έχει άλλους οικονομικούς πόρους, εκτός από την βοήθεια που δίνουν από το υστέρημα τους τα μέλη και οι φίλοι του. Γι αυτό ξεκινάμε μια μεγάλη οικονομική εξόρμηση, για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε την δύναμη για την διάχυση των προταγμάτων μας και να μάθουν όλοι ότι υπάρχει δρόμος προς την ουσιαστική μας απαγκίστρωση από την κηδεμονία των δανειστών.

Η οικονομική εξόρμηση θα γίνει με κουπόνια ενίσχυσης των 5 και 10 ευρώ.

Θέλοντας να ευχαριστήσουμε και έμπρακτα, όσους θα συμμετέχουν στην οικονομική ενίσχυση, θα υπάρξει κλήρωση δώρων

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα κουπόνια μας από:

1) Τα κεντρικά μας γραφεία, Ελ. Βενιζέλου 4 (πρώην Θησέως), 176 71

2) Τους ανά την Ελλάδα πυρήνες και μέλη του Ε.ΠΑ.Μ.

Τρόπος επικοινωνίας για οποιαδήποτε διευκρίνιση:

Τηλέφωνα: 2103428676, 2103422156
Ηλ. Διεύθυνση: info@epamhellas.gr, epamfc@gmail.com

Στο Ε.ΠΑ.Μ. ευχαριστούμε όλους όσους μας έχετε ήδη στηρίξει και ζητάμε από εσάς να συνεχίσετε, διότι οι πολιτικές και οικονομικές καταστάσεις που ζούμε απαιτούν να συνεχιστεί ο αγώνας ακόμη πιο δυνατά.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους φίλους στο εξωτερικό, που παρότι είναι μακριά από την Ελλάδα, η βοήθεια τους είναι σημαντική και συγκινητική.

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=5915065361871434492#editor/target=post;postID=41278832117034758

Συνάντηση αντιπροσωπειών του EΠΑΜ και του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της διαρκούς συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 24-03-15, σε απόλυτα συναγωνιστικό κλίμα, συνάντηση εκπροσώπων της Διοικούσας Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο και της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ στα κεντρικά γραφεία του ΕΠΑΜ στην Καλλιθέα.

Η συνάντηση αυτή είχε ως στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας και του διαλόγου μεταξύ των δύο κινημάτων σε όλα τα επίπεδα. Εκτός των άλλων, συνεκτιμήθηκαν οι διεργασίες που συντελούνται δεδομένης της νέας πολιτικής συγκυρίας και επανακαθορίστηκαν οι βασικοί άξονες κοινής αγωνιστικής δράσης, οι οποίοι θα προταχθούν το επόμενο διάστημα.

Στη συνάντηση τέλος, εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση ότι η κλιμάκωση του μετωπικού αγώνα και η περαιτέρω εμβάθυνση των πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο οργανώσεων, αποτελούν μονόδρομο προκειμένου να προστατευτούν αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

H Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
24/3/2015

Ο Δ. Καζάκης στο e-roi.gr — 27 Μαρτίου 2015




mikrofonodk@gmail.com. Στείλτε τις απόψεις και τις ερωτήσεις σας για να συζητηθούν ζωντανά στον «αέρα».

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Τον δρόμο που χάραξαν οι δανειστές και οι τοκογλύφοι έδειξε η Μέρκελ!


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου


Τον δρόμο που χάραξαν οι δανειστές και οι τοκογλύφοι προς το οριστικό ξεπούλημα της χώρας και τη δουλοποίηση των Ελλήνων πολιτών, έδειξε η Γερμανίδα καγκελάριος στον Έλληνα πρωθυπουργό. Δίχως να αφήσει κανένα απολύτως περιθώριο παρερμηνειών, αναφέρθηκε τρεις φορές στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «το ποιες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να γίνουν, θα κριθεί από τους θεσμούς». Ακριβώς ό,τι επιτάσσει η συμφωνία της διπλής αποικιοκρατικής κηδεμονίας της χώρας: «Οι συνομιλίες για θέματα πολιτικής λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες. Οι αποστολές για την συγκέντρωση πληροφοριών λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα».

Σ’ ό,τι αφορά στο επίμαχο θέμα της παροχής ρευστότητας, η ταπεινωτική επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού δεν φαίνεται να άσκησε την αναμενόμενη επιρροή. Η Γερμανίδα καγκελάριος πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα του Eurogroup, εκεί όπου κυριαρχεί η λογική του ακραίου νεοφιλελευθερισμού! Και μάλιστα, παρά το γεγονός ότι στην εν λόγω επιστολή αναλαμβάνονται δεσμεύσεις για συζήτηση που θα αφορά στα «μέσα για την ενεργοποίηση της συμφωνίας του Νοεμβρίου 2012 σχετικά με πιθανά επιπρόσθετα μέτρα για το χρέος και την παροχή βοήθειας για την εφαρμογή τους μετά την ολοκλήρωση της παρατεταμένης Συμφωνίας και στο πλαίσιο του νέου Συμβολαίου που θα ακολουθήσει». Δηλαδή, του 3ου μνημονίου! Η Γερμανίδα καγκελάριος, δεν παρέλειψε βεβαίως να επισημάνει την προϋπόθεση του «ισοσκελισμένου προϋπολογισμού», αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες αυτής της επιβολής στη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία.

Όμως, κορυφαία στιγμή υποτελούς συμπεριφοράς, αποτέλεσε η οριστική υποβάθμιση του θέματος του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων. Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την παράδοση όλων των κυβερνήσεων του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος, περιορίζει το όλο θέμα στο πλαίσιο μιας διμερούς εκκρεμότητας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Και μάλιστα, περιορίζοντας την οποιαδήποτε συνεννόηση «πρωτίστως» στο «ηθικό» σκέλος.

Ωστόσο, το επικοινωνιακό «ντελίριο» του Μεγάρου Μαξίμου, που αγγίζει τα όρια του πάλαι ποτέ κραταιού… «αυριανισμού», δεν φαίνεται να πείθει. Οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται και επαγρυπνούν.

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 24/03/2015

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ (γερμανικό βίντεο)


Δείτε ολόκληρο το ντοκυμανταίρ των Harald Schumann και Árpád Bondy που εξέπεμψε στις 9/3/15 το 1ο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Μια πιο εκτεταμένη βερσιόν του είχε προβληθεί από το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE στις 24/2/15. Στην Ελλάδα επικρατεί σιγή ιχθύος από τα ΜΜΕ για το ντοκυματαίρ αυτό.
 


Τα πλέον συνταρακτικά στοιχεία που αποκαλύπτονται:
Στο 8:12: ο Πάολο Νογκέρα Μπατίστα, εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ (μέλος του 24μελούς Δ. Σ. του ΔΝΤ) αποκαλύπτει ότι άλλαξε ο εσωτερικός κανονισμός εν μία νυκτί μόνο και μόνο για να δανείσουν στην Ελλάδα.
Ερώτηση: Γιατί η παρούσα κυβέρνηση δεν αξιοποιεί το γεγονός αυτό για να καταγγείλει το χρέος προς το ΔΝΤ, αντί να το πληρώνει όπως κάνει τώρα;
Στο 9:30 ο Φιλίπ Λεγκρέν, πρ. σύμβουλος του προέδρου της Ευρωπ. Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, αποκαλύπτει ότι ο εσωτερικός κανονισμός του ΔΝΤ άλλαξε υπό την πίεση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών. Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης παρέκαμψαν την νομοθεσία του Ευρώ για να δώσουν (παράνομα) τα δάνεια στην Ελλάδα, με μόνο σκοπό να σώσουν τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.
Ερώτηση: Γιατί η παρούσα κυβέρνηση δεν καταγγέλλει την εντελώς παράνομη αυτή ενέργεια της Ε.Ε., αξιώνοντας την διαγραφή αν όχι όλου, τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους (όπως διακήρυττε προεκλογικά);
Στο 10:53 ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ το 2010, παραδέχεται ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξ αρχής ότι το πρόγραμμα που επέβαλλαν στην Ελλάδα θα προκαλούσε διάλυση της εσωτερικής αγοράς, βαθιά ύφεση και ότι θα θέσει σε κίνδυνο τον κοινωνικό ιστό. Παρόλα αυτά, ο ίδιος ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, αρνήθηκε την αναδιάρθρωση του χρέους που είχε τότε προταθεί!
Ερώτηση: Γιατί η παρούσα κυβέρνηση, αντί να στείλει στο εδώλιο τον επίορκο Π. Ρουμελιώτη ο οποίος ομολογεί ότι έδρασε αντίθετα με τα συμφέροντα της χώρας μας, τον επιβράβευσε κάνοντάς τον «ειδικό συνεργάτη» του κ. Δραγασάκη (αφού προηγουμένως προσπάθησε να τον χρίσει επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας);

Οι ελληνικοί υπότιτλοι είναι μία εθελοντική δουλειά μελών και φίλων του Ε.ΠΑ.Μ. - Τομέα Εξωτερικού με σκοπό να το δει και ο κόσμος στην Ελλάδα, αφού μας αφορά άμεσα.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Γιατί χρειαζόμαστε εθνικό νόμισμα;


Του Δημήτρη Καζάκη

Γιατί χωρίς αυτό η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ελεύθερη να ακολουθήσει τις πολιτικές που έχει ανάγκη και συμφέρουν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Με το εθνικό νόμισμα δεν θα μπορεί να μας εκβιάσει κανένας Ντράγκι, καμιά Μέρκελ, κανένας Γιούνγκερ, όπως κάνουν σήμερα κραδαίνοντας την απειλή για διακοπή της χρηματοδότησης. Τις αποφάσεις πλέον θα μπορεί να τις πάρει ο ελληνικός λαός.

Με το εθνικό νόμισμα θα μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας χωρίς χρέη. Θα μας επιτρέψει να θέσουμε ως άμεση προτεραιότητα την πραγματική ενίσχυση αμοιβών και συντάξεων ώστε να υπάρξει αγοραστική δύναμη και να ενισχυθεί η εσωτερική αγορά. Θα μας επιτρέψει να χρηματοδοτήσουμε αδρά ένα κοινωνικό κράτος που αρμόζει σε μια σύγχρονη πολιτισμένη κοινωνία όπου τα κοινωνικά δικαιώματα προστατεύονται αποτελεσματικά.

Το εθνικό νόμισμα θα μας επιτρέψει να χρηματοδοτήσουμε ένα αληθινό "οικονομικό θαύμα" που δεν θα εξαντλείται απλά σε άνοδο ορισμένων δεικτών, αλλά θα επιτρέψει στον Έλληνα εργαζόμενο, αγρότη, ελευθεροεπαγγελματία, μικρομεσαίο να μεγαλουργήσει πρώτα και κύρια στην παραγωγή. Αντί να είναι χαμένος μέσα σε μια παρασητική οικονομία της αρπαχτής, του ρουσφετιού, της επιδότησης και των δανεικών, όπως έχει καταντήσει σήμερα η Ελλάδα.

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Επισημοποιήθηκε η διπλή αποικιοκρατική κηδεμονία της χώρας



Ανακοίνωση

Στην Σύνοδο Κορυφής των Επτά στις Βρυξέλλες επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά το προφανές. Ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει δέσμια της αποικιοκρατικής κηδεμονίας, που επιτεύχθηκε και επικαιροποιήθηκε από το Εurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015. Στο κοινό ανακοινωθέν της μίνι Συνόδου η οποία έγινε μετά από αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού αναφέρεται: «Παραμένουμε προσηλωμένοι στην συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015».

Επισημαίνουμε ότι στο Eurogroup του Φεβρουαρίου, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να μην ακυρώσει τίποτα απ’ όσα έγιναν, αφού όπως αναφέρεται στο κείμενο που εκδόθηκε: «...ο σκοπός της επέκτασης (της Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης) είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην βάση της υπάρχουσας διευθέτησης».

Με άλλα λόγια στο περιβόητο κείμενο της δεσμευτικής συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, η νέα ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε την συνέχεια της εφαρμογής όλων των βάρβαρων πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Όσο και να θέλει ο κ. Τσίπρας να μας πείσει «ότι είναι σαφές πως η Ελλάδα δεν έχει την υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα, δηλαδή την 5η αξιολόγηση και το μέιλ Χαρδούβελη», η πραγματικότητα που προκύπτει από τις συμφωνίες είναι αβάσταχτη τόσο για τον ίδιο και την κυβέρνησή του, κυρίως όμως για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Το κοινό ανακοινωθέν αναφέρει: «Οι συνομιλίες για θέματα πολιτικής λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες. Οι αποστολές για την συγκέντρωση πληροφοριών λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα».
Επί της ουσίας στην Σύνοδο Κορυφής των Επτά της 19ης Μαρτίου, επισημοποιήθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο η διπλή πλέον κηδεμονία από τους δανειστές - «εταίρους».

1. Η πολιτική κηδεμονία, μέσω των συνομιλιών με τους θεσμούς, αφού αυτοί θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης. Επίσημα και για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση χάνει εξ’ ολοκλήρου το δικαίωμα νομοθέτησης και άσκησης πολιτικής. Το ίδιο το κράτος κατελύθη.

2. Η τεχνική κηδεμονία, μέσω της γνωστής μας τρόικας με αποστολές διερεύνησης στην Αθήνα. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!

Σ’ αυτό το πλαίσιο υλοποιείται πλέον η πιο σκληρή γραμμή επιτήρησης της χώρας. Σ’ αυτό το αναβαθμισμένο πρόγραμμα αποικιοκρατικής κηδεμονίας εκχωρείται και η τελευταία ελπίδα του ελληνικού λαού, που εμπιστεύθηκε στην νέα κυβέρνηση την σκληρή διαπραγμάτευση στο όνομα της ανάσχεσης των αδιέξοδων εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως πουθενά στο κοινό ανακοινωθέν δεν αναφέρεται η λέξη διαπραγμάτευση, αλλά συνομιλίες. Για τους εταίρους, η διαπραγμάτευση τελείωσε. Η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου είναι πλέον επίσημα αποδεκτή και επιβεβαιωμένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Το ΕΠΑΜ δεν θα σταματήσει να διαμηνύει σε όλους τους τόνους, πως βιώσιμη λύση για την χώρα και τον λαό της δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο ζουρλομανδύα της ευρωζώνης. Όποια κυβέρνηση και με όποια καλή πρόθεση συνεχίζει να αντιλαμβάνεται την συμμετοχή της χώρας στη φωλιά των λύκων ως μονόδρομο, σύντομα θα καταστεί το ίδιο υπεύθυνη με τους προκατόχους της, για την συνέχιση της άσκησης φυσικής εξουσίας - κατοχής από ξένες εχθρικές δυνάμεις.

Η μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, η άμεση καταγγελία της Δανειακής Σύμβασης, η έξοδος από την ζώνη του ευρώ και την ΕΕ, είναι οι πρώτες επείγουσες πράξεις που θα απελευθερώσουν τον λαό και την χώρα μας στην πορεία προς την κοινωνική απελευθέρωση, την πραγματική λαϊκή κυριαρχία, και την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
21/03/2015