Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Το ΕΠΑΜ Κεντρ. Μακεδονίας καλεί τους πολίτες σε ενεργή συμπαράσταση στους αγρότες



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΕΠΑΜ Κεντρικής Μακεδονίας χαιρετίζει τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών ενάντια στα μέτρα της αριστερο-μνημονιακής κυβέρνησης - μαριονέτα της τρόικα και των δανειστών.

Η φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση κατ' εντολή των ντόπιων και ξένων συμφερόντων συνεχίζει μια πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη αφαίμαξη του ελληνικού λαού και τον ξεπούλημα της χώρας.

Η δυναμική και η αποφασιστικότητα του κινήματος των αγροτών δείχνει το δρόμο σε κάθε Έλληνα πολίτη. Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι οι θυσίες που μας ζητούν δεν αποσκοπούν στη σωτηρία της χώρας, αλλά στην καταστροφή της. Το μόνο που σώζουν, και αυτό προσωρινά, είναι το ευρώ και τα τεράστια κέρδη των ολιγαρχών που συνδέονται με αυτό.

Το ΕΠΑΜ Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να κατέβουν στα μπλόκα των αγροτών στα “πράσινα φανάρια” (αεροδρόμιο) και στα διόδια των Μαλγάρων, όχι απλά για συμπαράσταση, αλλά για να διαδηλώσουν μαζί με τους αγρότες τη δική τους αντίδραση και αντίσταση στις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις.

Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης να συμβάλουν αποφασιστικά στην οργάνωση του κόσμου σε ένα μαζικό, αγωνιστικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής.

Τα περιθώρια ανοχής και αντοχής του λαού μας έχουν εξαντληθεί.
Αρνούμαστε να παλεύουμε απλά για την επιβίωση.
Διεκδικούμε μια καλύτερη Ελλάδα, μια καλύτερη ζωή.

Θεσσαλονίκη 26/1/2016
Γραφείο Τύπου ΕΠΑΜ Κεντρικής Μακεδονίας


Κάλεσμα για την αποτροπή των πλειστηριασμών την Τετάρτη 27/1/16, Θεσσαλονίκη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πλειστηριασμοί σε όλη την Ελλάδα συνεχίζονται. Η πρακτική της εκποίησης της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, προϊόν των μνημονίων που υπέγραψαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, έχει φτάσει στο ζενίθ της, αφού εκποιούνται τώρα πια και κυρίες κατοικίες από τις τράπεζες που ο Ελληνικός λαός έχει ανακεφαλαιοποιήσει με ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ.

Σε πολλά ειρηνοδικεία  ανά την Ελλάδα, κάθε Τετάρτη από τις 16:00 έως τις 17:00, οι τραπεζίτες μαζί με τον συρφετό που τους συνεπικουρεί, βρίσκουν μπροστά τους αποφασισμένες συλλογικότητες που σταματούν τους πλειστηριασμούς.

Στην Θεσσαλονίκη, στο ειρηνοδικείο της πόλης, κάθε Τετάρτη  ο «Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς» δίνει την μάχη για να σωθούν τα σπίτια των συμπολιτών μας.

Το Ε.Πα.Μ., μετέχοντας ενεργά όπου υπάρχει πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών, συμμετέχει σταθερά και στη Θεσσαλονίκη στηρίζοντας το συντονισμό  των συλλογικοτήτων με την παρουσία των μελών και των φίλων του,
και καλεί κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως αν θίγεται άμεσα ή όχι, να βρίσκεται στα δικαστήρια, στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου, την Τετάρτη 27/1/2017 και κάθε Τέταρτη στις 16:00.

Όλοι μαζί, να τους κάνουμε να νιώσουν την ανάσα μας
Όλοι μαζί, να εμποδίσουμε το ξεπούλημα των σπιτιών μας που βρίσκεται σε εξέλιξη

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη 25/1/2016
Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης


Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Κείμενο - Παρέμβαση με αφορμή την Διεθνή Συνάντηση Κορυφής ενός Σχεδίου Β για την Ευρώπη



Με πρόσχημα τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης, την εξαφάνιση του ζουρλομανδύα του νεοφιλελευθερισμού και του ακροδεξιού ήθους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πολιτική ανυπακοή απέναντι στην ευρωπαϊκή αυθαιρεσία των ευρωπαϊκών πρακτικών και των παράλογων κανόνων και με τελικό στόχο την πλήρη επαναδιαπραγμάτευση των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, δημοσιοποιήθηκε  το κείμενο - μανιφέστο του πανευρωπαϊκού κινήματος Σχεδίου Β για την Ευρώπη από τις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Ένα μανιφέστο, που υπογραμμίζει την ανάγκη υψηλού επιπέδου προετοιμασίας ενός σχεδίου Β για την Ευρώπη προκειμένου να επιτευχθεί ο εκδημοκρατισμός της και που περιλαμβάνει: «εισαγωγή παράλληλων συστημάτων πληρωμών, παράλληλα νομίσματα, «ψηφιοποίηση των συναλλαγών σε ευρώ, συστήματα ανταλλαγής που βασίζονται στις κοινότητες, έξοδος από το ευρώ και μετατροπή του σε ένα νέο κοινό νόμισμα».

Αυτό είναι το πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης Κορυφής του Σχεδίου Β για την Ευρώπη, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου 2016 στο Παρίσι.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα πλήρως αποπροσανατολιστικό εγχείρημα με συγκεκριμένους στόχους και ατζέντα, που φιλοδοξεί να παίξει τον ρόλο μιας νέας 5ης φάλαγγας απέναντι στην αντίσταση των λαών της Ευρώπης και την διεκδίκηση της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Δ.Καζάκης : «Είμαστε υπό ΚΑΤΟΧΗ... ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ»

 

Στον «Δούρειο Ίππο», το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου 2016, ζωντανά από το Blue Sky TV, ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) Δημήτρης Καζάκης, αποκάλυψε το πραγματικό πλάνο του Βαρουφάκη , ανέλυσε την στοχευμένη εκλογή Μητσοτάκη, σχολίασε το, υπό διαμόρφωση, νέο πολιτικό σκηνικό και κατέδειξε τα ψεύδη που το σύστημα χρησιμοποιεί για να τρομοκρατήσει την κοινή γνώμη, αναφορικά με την μόνη πατριωτική επιλογή: Αυτή της εξόδου από την Μαφιόζικη Ένωση Τοκογλύφων και Εκβιαστών, την Ε.Ε.

Ο Δημήτρης Καζάκης ανέλυσε τους τρόπους επίτευξης της πολυπόθητης Ανατροπής και την μεθοδολογία της ανάκτησης της Πατρίδας μας.

Μαζί του και ο Θέμης Συμβουλόπουλος ο οποίος μετέφερε το κλίμα από τις μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, που για πρώτη φορά βρίσκουν ενωμένους όλους τους κλάδους ενόψει της αντισυνταγματικής, παράνομης και ισοπεδωτικής ασφαλιστικής διαστροφής της διακυβέρνησης υποτακτικών και δωσίλογων του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ηλίθιε!



του Δημήτρη Καζάκη

Τα μάθατε; Δεν αρκεί η δόση "Ευρώπης" που μας έχουν χορηγήσει. Χρειάζεται μια νέα ακόμη πιο ισχυρή δόση. Σ' αυτό συμφώνησαν οι Τσίπρας, Βαλς και Σόιμπλε στα πλαίσια συζήτησης στο Νταβός.

Ένα σημαντικό μέρος της αλληλεγγύης στην Ευρώπη, οι ομιλητές συμφωνούν, κρατά την ένωση άθικτη. Δεν πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο να φύγει, λέει Βαλς. «Θα είναι ένα ιστορικό μοιραίο λάθος για την Ευρώπη να αφήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη. Αν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την Ευρώπη θα ήταν μια τραγωδία. Και το λέω αυτό ως Γάλλος. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την παραμονή της Βρετανίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε: «Για να μπορέσουμε να βρούμε μια λύση για τα προβλήματα της Ευρώπης, χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη» λέει. «Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για εξόδους, είτε πρόκειται για Brexit ή Grexit. Δεν υπάρχει πλέον η διαφοροποίηση. Τώρα είναι η ώρα της αλληλεγγύης».

Αν λοιπόν νομίζατε ότι το να χάνει κανείς τη σύνταξη, τη δουλειά του, ακόμη και τη ζωή του γιατί δεν υπάρχουν νοσοκομεία, φάρμακα, εισοδήματα, ή έστω θέρμανση τον χειμώνα, προκειμένου οι δανειστές να απομυζήσουν ότι ζωτικό υπάρχει σε μια ολόκληρη οικονομία, συνιστά -αν μη τι άλλο- μια άδικη και καταστροφική πρακτική, τότε κάνετε λάθος. Αυτό που βιώνουμε εμείς στην Ελλάδα, αλλά και οι άλλοι λαοί στην ΕΕ, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, αποκαλείται "ευρωπαϊκή αλληλεγγύη".

Πατριωτικό καθήκον οι μαζικές κινητοποιήσεις του λαού μας



Ανακοίνωση

Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει την άνοιξη του ελληνικού λαού που διαφαίνεται μέσα στο καταχείμωνο. Απέναντι στην ολοκληρωτική επίθεση που δέχεται η χώρα μας, απέναντι στην δωσιλογικό πολιτικό καθεστώς που ξεπερνάει σε υποτέλεια ακόμα και τους δωσίλογους της παλιάς κατοχής, η μόνη βιώσιμη λύση είναι η μαζική κινητοποίηση όλων των κλάδων, όλων των εργαζομένων, όλων των πολιτών που βιώνουν στο πετσί τους την προδοσία που συντελείται εις βάρος τους και την μετατροπή της πατρίδας σε μια τεράστια Ειδική Οικονομική Ζώνη, προς όφελος των πιο αδίστακτων οικονομικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων.

Πρέπει να κατανοηθεί, ότι αν δεν ενωθούμε όλοι μαζί σε πανστρατιά αγώνα ενάντια στα σχέδια υποδούλωσης της πατρίδας, δεν μπορούμε να προσδοκούμε θετικά αποτελέσματα.

Ας γίνει επιτέλους διδαχή, αυτό που βιώσαμε όλες τις προηγούμενες φορές. Ότι εγκλωβισμένοι στα επιμέρους αιτήματα κάθε χώρου, επαγγέλματος ή κλάδου δεν υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας. Στις τροφοδοτούμενες από το πολιτικό σύστημα συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού, κανένα κλαδικό αίτημα δεν μπορεί να υποστηριχτεί μαζικά και να προσφέρει στην ενότητα του λαού μας, όσο εκλαμβάνεται από τα υπόλοιπα χτυπημένα στρώματα της κοινωνίας ότι επιδιώκει μόνο την δική του εξαίρεση από την μέγγενη των μνημονίων.

Πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσουμε ότι όσο δεν έχουμε ούτε καν το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς για το τι θα γίνει στον τόπο μας. Όσο οι αποφάσεις παίρνονται πίσω από κλειστές πόρτες σε διαβούλια του εξωτερικού με τα συμφέροντα των δανειστών να πρυτανεύουν έναντι της ανθρώπινης ζωής κι επιβίωσης ενός ολόκληρου λαού, τότε δεν έχουμε μέλλον, ούτε καν παρόν. Το καθήκον μας δεν είναι ούτε της διαμαρτυρίας απέναντι σε μια κυβέρνηση, ούτε συνδικαλιστικό, ούτε απλά πολιτικό. Είναι κορυφαία πατριωτικό και μόνο ως τέτοιο μπορεί να ενώσει τον λαό εναντίον του καθεστώτος των μνημονίων και της αποικιοκρατικής κατοχής.

Το ΕΠΑΜ καλεί, κάθε εργαζόμενο ανεξαρτήτως ειδικότητας και κλάδου, μισθωτό και ελεύθερο επαγγελματία, τους συνταξιούχους, τη νεολαία μας, κάθε ενεργό πολίτη, να πρωτοστατήσει σε κάθε κινητοποίηση που λαμβάνει και θα λάβει χώρα το επόμενο διάστημα από άκρη σε άκρη σ’ ολόκληρη την χώρα.

Το ΕΠΑΜ διαμηνύει προς όλους και σε όλους τους τόνους, ότι οφείλει και θα λειτουργήσει καταλυτικά για την αφύπνιση, οργάνωση και πατριωτικό προσανατολισμό του κινήματος. Κανένα μέλος και φίλος του Μετώπου δεν θα μείνει αμέτοχος σε αυτή την κατεύθυνση. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, οι οργανωμένες δυνάμεις του ΕΠΑΜ θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για να ενισχυθεί η τάση για παλλαϊκό ξεσηκωμό και ξερίζωμα του σάπιου και δωσίλογου πολιτικού καθεστώτος, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Ήρθε η ώρα μας! Ήρθε η ώρα να εκπληρώσουμε τον όρκο και την αποστολή μας. Όλοι στον αγώνα.

Αθήνα 21/ 01/2016
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Μην αδιαφορείς για το καθεστώς κατοχής της πατρίδας σου, γιατί εκεί είναι το πρόβλημα!



του Δημήτρη Καζάκη

Οι αγρότες βρίσκονται ήδη επί ποδός πολέμου. Οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι μηχανικοί και γενικά όλοι οι ελευθεροεπαγγελματίες. Γιατί; Διότι η πολιτική της φορολεηλασίας, της διάλυσης του κοινωνικοασφαλιστικού και το τσάκισμα της οικονομίας που εκδηλώνεται στα λουκέτα, την αναδουλειά, την εξαθλίωση, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ από την εποχή συγκρότησης της ελληνικής οικονομίας τον 19ο αιώνα.

Τώρα πια τίθεται πλέον ξεκάθαρα ζήτημα επιβίωσης, ακόμη και για στρώματα ή κατηγορίες επαγγελμάτων που δεν αντιμετώπιζαν άμεσα τόσο κρίσιμο πρόβλημα. Ο αγρότης -ειδικά ο μικρός και ο μεσαίος- προορίζεται για τον καιάδα. Η αγροτική γη προορίζεται για χρήση επενδυτικών κεφαλαίων. Το ελεύθερο επάγγελμα πνέει πλέον τα λοίσθια και μιλάμε για πάνω από 25% της απασχόλησης. Πάνω από 15 δις ευρώ τα χρέη τους στον ΟΑΕΕ. Το ίδιο οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι μηχανικοί.

Στα βάραθρα της ντροπής και της προδοσίας!!



του Κώστα Γιαννιώτη*

Και τι δεν είπε ο Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, για την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο οικονομικών, την περίοδο των περίφημων ‘’διαπραγματεύσεων’’ με τους… ‘’εταίρους’’!!

Αμέσως μετά πολλοί ήταν αυτοί που βρήκαν πρόσφορο έδαφος να βγουν στις ρούγες ότι ο Τσίπρας πήγαινε τη χώρα στο γκρεμό και την καταστροφή -μέσα από ένα διαφαινόμενο grexit- αλλά, ‘’ευτυχώς’’, με την επικράτηση των… ‘’συνετών’’ απόψεων όλων των δωσιλογικών κομμάτων, η χώρα ‘’σώθηκε’’ την τελευταία στιγμή, με την αποδοχή του προγράμματος και την υπογραφή του 3ου μνημονίου-τέρατος!!

Και τι δεν είπαν!! Και τι δε λένε!!

Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για να δείξουν πόσο πατριώτες είναι που κατάφεραν να υπογραφεί το μνημόνιο, αυτός ο ολετήρας του ελληνικού λαού!

Πολλά είπαν, πολλά λένε και ακόμα πιο πολλά θα πουν τις επόμενες μέρες!

Εκείνο όμως που αποφεύγουν, όχι να σχολιάσουν αλλά ακόμα και να ψιθυρίσουν, είναι ένα σημείο των εξομολογήσεων Βαρουφάκη, μέσα από το οποίο αποκαλύπτεται το φρικαλέο

Ο Βαρουφάκης σε νέες περιπέτειες στη χώρα της Μπαρούφας



του Δημήτρη Καζάκη

Για μια ακόμη φορά ο κ. Βαρουφάκης διέπρεψε σε μια συνέντευξη ποταμό ψεύδους, επινοήσεων και ιδιοπαθούς συνδρόμου. Ειλικρινά, έως την εποχή που έτυχε να αναμετρηθούμε στην πλατεία Συντάγματος με τον εν λόγω κύριο το καλοκαίρι του 2011, σπάνια είχα την ευκαιρία να αντιμετωπίσω κάποιον που διαθέτει τέτοια ευκολία στο να κατασκευάζει μυθεύματα και να επικαλείται ψεύδη.

Δεν είναι μόνο η τραγική έλλειψη γνώσης του αντικειμένου, η οποία τον διακρίνει και εντείνει στο έπακρο όσα κόμπλεξ κατωτερότητας τον ταλανίζουν, αλλά και η παθολογική ανάγκη του για αυτοπροβολή, που τον εξωθεί στο ψέμα. Για τους ίδιους λόγους έλκεται από την εξουσία, αλλά και από τη συναναστροφή με ισχυρούς επώνυμους "φίλους" (όπως τον φίλο Μάριο, όπως ο ίδιος αποκαλεί τον Ντράγκι) για να υφίσταται ως προσωπικότητα. Γνωρίσματα που τον κάνουν άκρως επικίνδυνο γιατί δεν έχει όρια, ούτε αναστολές. Αμφιβάλω προσωπικά αν ο κ. Βαρουφάκης έχει στοιχειώδη αίσθηση καλού και κακού. Ειδικά όταν ο ίδιος βρίσκεται στην εξουσία.

Τα αναφέρουμε όλα αυτά, τα οποία είναι οφθαλμοφανή για όποιον διαθέτει αναλυτική ματιά, γιατί οι εποχές είναι άκρως πονηρές και τύποι σαν τον κ. Βαρουφάκη είναι ιδανικοί για το ρόλο του μοιραίου ανθρώπου σε μια τραγωδία όπως είναι η ελληνική σήμερα. Δείτε τον απερίγραπτο αυτόν τύπο τι σκαρφίστηκε να πει στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο ΣΚΑΙ. Επινόησε το Plan Χ.

Η μπαρούφα του Plan X