Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό



ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΑΜ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα έχει γίνει το τελευταίο διάστημα το επίμαχο θέμα της κυβερνητικής αντιπαράθεσης με τις τοπικές κοινωνίες των ακριτικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και την Τοπική τους Αυτοδιοίκηση. Κύριο αίτημα των κατοίκων των νησιών Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κω είναι η άμεση αποσυμφόρηση από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μεταναστών που συγκεντρώνεται εκεί. Έντονες είναι οι αντιδράσεις στα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία επιπλέον κλειστών κέντρων κράτησης, για την καθυστέρηση των διαδικασιών ταυτοποίησης εξαιτίας των υποστελεχωμένων υπηρεσιών, τις απάνθρωπες κι εξαθλιωμένες συνθήκες στις υφιστάμενες δομές που πυροδοτούν την δυσαρέσκεια θέτοντας σε κίνδυνο την κοινωνική ασφάλεια, την ανεξέλεγκτη δράση των διαφόρων ΜΚΟ που εμφανώς έχουν υποκαταστήσει το ρόλο του κράτους σε διάφορους τομείς. Στο πλευρό των κατοίκων είναι και η Εκκλησία. Επίσης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα περισσότερα νησιά, έχει πάρει θέση υπέρ των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας. Αλλά και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποστηρίζει τα περισσότερα από τα αιτήματα αυτά.

Απέναντι τους στέκεται η κυβέρνηση, που δια στόματος Μουζάλα κατηγορεί την τοπική κοινωνία ότι δεν βοηθάει στην εξομάλυνση της κατάστασης, που επιβάλει -ακόμη και χωρίς τη συναίνεση της Δημοτικής Αρχής- τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης, που ομολογεί ότι δεν μπορούν ν’ απομακρυνθούν μαζικά από τα νησιά οι μετανάστες, γιατί δεν το επιτρέπει η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας κι ότι η αθέτησή της από ελληνικής πλευράς επιτρέπει στην Τουρκία του Ερντογάν να πραγματοποιήσει την απειλή της για αποστολή 3 εκατομμυρίων.

Η κυβέρνηση λοιπόν ομολογεί ότι υποτασσόμενη στις επιταγές της ΕΕ είναι ανοχύρωτη στους εκβιασμούς της Τουρκίας. Εκβιασμοί που καταδεικνύουν ότι η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα να χρησιμοποιήσει τους ομήρους των δουλεμπορικών δικτύων ως όπλο της αναθεωρητικής, επεκτατικής πολιτικής της. Εξάλλου, τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα αυτή δεν έχουν καμία σημασία, όπως επανειλημμένως έχει αποδείξει στη Διεθνή κοινότητα: διώκοντας και συλλαμβάνοντας πολίτες για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, περιορίζοντας την ελευθερία τύπου, θυσιάζοντας παιδιά στο δουλεμπορικό δίκτυο των ανθρώπινων οργάνων, βομβαρδίζοντας περιοχές της επικράτειας της, επιχειρώντας πολεμικά σε γείτονες χώρες, ελέγχοντας τις προσφυγικές ροές προς το Αιγαίο.

Ο ενδοτισμός της κυβέρνησης και η πολιτική συνόρων ανοιχτών στις εισροές και κλειστών στις εκροές έχουν ως αποτέλεσμα:

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τραγικό συμβάν με νεκρούς στον καταυλισμό (χοτ σποτ το ονομάζουν) των μεταναστών και προσφύγων στην Μόρια της Λέσβου οφείλει πλέον να ταρακουνήσει και να ξυπνήσει από τον λήθαργο της μακαριότητας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πριν είναι πολύ αργά. Επιπλέον, η νέα κυνική δήλωση της καγκελαρίου Μέρκελ ότι δεν υπάρχει “plan b” σε περίπτωση μη τήρησης της συμφωνίας Βρυξελλών (Βερολίνου) - Άγκυρας, δημιουργεί τετελεσμένα για την χώρα μας. Οι φόβοι για μετατροπή της χώρας μας σε “αποθήκη ψυχών”, αρχίζουν να επαληθεύονται. Αντί λοιπόν, να μεριμνήσει η ψοφοδεής κυβέρνηση για την ταχύτατη επίλυση του προβλήματος, ασχολείται με τη δημιουργία πρωθυπουργικού γραφείου στην βόρεια Ελλάδα, με στόχο τη συγκρότηση νέου... κομματικού στρατού.

Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει την απαράδεκτη, έως δουλική από κάθε άποψη αντιμετώπιση της κυβέρνησης, ενός μείζονος προβλήματος για την Ελλάδα όπως είναι το μεταναστευτικό.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο από την αρχή του προβλήματος είχε ξεκάθαρη θέση και σαφείς προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος. Προτείνει:

1) Καταγγελία στα όργανα του ΟΗΕ, για το προφανές δουλεμπόριο και την εν γένει στάση της γείτονος.

2) Ταχύτατη ταυτοποίηση (διαχωρισμός μεταναστών και προσφύγων) των αλλοδαπών που βρίσκονται έγκλειστοι στα πάσης φύσεως στρατόπεδα. Εν συνεχεία, χορήγηση νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους δικαιούνται, ώστε να έχουν το δικαίωμα της φυγής και της εγκατάστασής των σε χώρα της επιθυμίας των.
3) Επαναπροώθηση στις χώρες προέλευσης των αποδεδειγμένα “ποινικών”.

4) Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών που βρίσκονται στα εν λόγω κέντρα κράτησης.

5) Επαναφορά του προβλήματος στις καθ´ ύλην αρμόδιες διεθνείς αρχές και Οργανισμούς, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Εν κατακλείδι, μόνο ντροπή και οργή αισθάνεται ο Έλληνας και η Ελληνίδα, όταν λίγο μετά το τραγικό γεγονός στη Μόρια, ακούει από τα χείλη του υπευθύνου του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό: «Ένα τέτοιο δυστύχημα μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σπίτι, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για συνθήκες έκτακτης ανάγκης»!

Αιδώς Αργείοι!                                                                               

Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2016
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

Το ΕΠΑΜ για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Το Ε.ΠΑ.Μ. εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στον Κουβανικό λαό για την μεγάλη  απώλεια και αποχαιρετά τον κομαντάντε της Κουβανικής επανάστασης, την παγκόσμια μορφή των Κινημάτων, τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο. Υπήρξε ένα φωτεινό παράδειγμα αξεπέραστου αγωνιστή για τα δίκαια του λαού του, ενός μαχητή που πάλευε με απαράμιλλο θάρρος ενάντια στον ολετήρα της  Παγκοσμιοποίησης και των διεθνών κεφαλαίων.

Ο κομαντάντε της Κουβανικής επανάστασης αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη στα διεθνή Κινήματα και πολύ περισσότερο αφήνει μια βαριά κληρονομιά στην πατρίδα του, αλλά και σε όλους τους λαούς που παλεύουν για Εθνική Ανεξαρτησία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη. Για όλους τους λαούς του κόσμου που μάχονται για την ατομική και συλλογική αξιοπρέπεια. Ολόκληρη η ζωή του ήταν ένας διαρκής αγώνας, ένας φωτεινός δρόμος για όσους ασχολούνται με τα κοινά. Η πορεία του θα μείνει χαραγμένη με ανεξίτηλα γράμματα σε όσους και όσες θέλουν να ζήσουν μια ζωή λεύτερη, με αξιοπρέπεια και όχι να είναι υποτελείς και υπό καθεστώς κατοχής. Αν και ο ίδιος δέχθηκε πολλές δολοφονικές επιθέσεις, και το αμερικανικό εμπάργκο ήταν η λαιμητόμος για τον λαό της Κούβας, εντούτοις ο Φιντέλ Κάστρο οδήγησε τον αγέρωχο κουβανικό λαό σε ασφαλείς δρόμους και απάνεμο λιμάνι.

Ο επαναστάτης Φιντέλ θα ζει για πάντα στις μνήμες όλων μας, στις συλλογικές μνήμες των λαών που μάχονται για ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη, δουλειά, αλληλεγγύη.

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!

Aθήνα, 26 Νοεμβρίου 2016
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Νέες δηλώσεις Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάνης



Ανακοίνωση

Οι νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την Συνθήκη της Λωζάνης, δεν μπορούν παρά να αποτελούν casus belli για οποιαδήποτε κυβέρνηση υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αναγνωρίζει την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, υπηρετεί, τιμά και σέβεται τους αγώνες, τα δικαιώματα και το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Ο κ. Ερντογάν με την συνεχή και προκλητική αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, κορυφώνει την απειλή ενάντια στην Ελλάδα, αμφισβητώντας επί της ουσίας την εδαφική κυριαρχία της πατρίδας μας στο σύνολό της, θέτοντας εκ βάθρων θέμα επανακαθορισμού των συνόρων. Ταυτόχρονα, επαναθέτει θέμα συνόρων σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, αφού η Συνθήκη της Λωζάνης διαμόρφωσε και καθόρισε με θεμελιώδη τρόπο και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, όπως αυτό προέκυψε από τους παγκόσμιους πολέμους, την χάραξη των συνόρων στην μεταπολεμική Ευρώπη.

Σε μια περίοδο, που στην Ελλάδα έχει εγκαθιδρυθεί,  με την συνέργεια όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, καθεστώς κατοχής. Σε μια εποχή που η πατρίδα μας αντιμετωπίζεται ως οικόπεδο για διαμελισμό και βιώνει την γενική εκποίηση της περιουσίας της στο όνομα ενός παράνομου και ληστρικού χρέους. Σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού φτωχοποιείται βίαια και αντιμετωπίζεται ως εχθρός από την ελληνόφωνη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο διεθνής τρομοκράτης Ερντογάν εκμεταλλεύεται την υποτέλεια, τον ενδοτισμό και την προδοτική στάση της, εξωτερικεύει την δική του κρίση και διεκδικεί μέρος από τα ιμάτια της χώρας μας.

Μία πραγματικά δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση, θα είχε δρομολογήσει:

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Εθνική Ανεξαρτησία, ή χρεοκοπία εντός ευρωένωσης και συνέχιση της κατοχής; (μέρος δεύτερο)



του Όθωνα Κουμαρέλλα*

(εδώ τοπρώτο μέρος)
Στη συνέχεια της προσπάθειας του «
analyst.gr» να μας ενημερώσει για το δέον γενέσθαι στη χώρα μας, επανήλθε με νεότερο άρθρο όπου συγκρίνοντας τα ασύγκριτα μας πληροφορεί για το πόσο «κοντά» είναι η Αμερική κάνοντας μια αναδρομή της προεδρίας Ομπάμα και των αποτυχιών της, προσπαθώντας να ερμηνεύσει την πρόσφατη ψήφο των Αμερικανών υπέρ του κ. Τράμπ, για να καταλήξει στα καθ΄ ημάς.

Η εκδοχή της ΤΙΝΑ

Τα οποία «καθ’ ημάς» δεν είναι τίποτε άλλο από το γεγονός, ότι κατά τον αρθρογράφο «οι Έλληνες δεν επέλεξαν την αριστερή πολιτική, αφού θεωρούν πως είναι αδύνατον να υιοθετηθεί από μία και μοναδική χώρα στον πλανήτη» και ότι η εμπέδωση του καθεστώτος κατοχής αποτελεί απλά μια «οικτρή αποτυχία» του Τσίπρα να τηρήσει τις υποσχέσεις του, κατ΄ αναλογία με τον Ομπάμα.

Είδατε τι ωραία μας τα σερβίρει η προπαγάνδα; Αφού εκεί που απέτυχε ο Ομπάμα, πως θα ήταν δυνατόν να πετύχει ο κ. Τσίπρας; Ο κατά τα άλλα συγκρινόμενος με τον κ. Ομπάμα εξ ίσου (ή και περισσότερο) νέος, άφθαρτος και συμπαθής ελληνόφωνος πρωθυπουργός. Μάλιστα το ότι οι Έλληνες στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 δεν επέλεξαν «αριστερή» πολιτική, αποδεικνύεται από τον «εξοβελισμό» της αριστερής πλατφόρμας από τη Βουλή στις δεύτερες εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου! Νάτη πάλι αυτή η έμμεση ενοχοποίηση των Ελλήνων πολιτών για τις επιλογές τους… -Μα αφού οι Έλληνες δια της ψήφου τους δεν επέλεξαν «αριστερή» πολιτική, τι να σου κάνει ο… άνθρωπος; Η εκδοχή της ΤΙΝΑ, δηλαδή ότι τα πάντα είναι μονόδρομος και δεν υπάρχει εναλλακτική, ως συνειδητή επιλογή του ελληνικού λαού