Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Το ΕΠΑΜ – Τομέας Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς



Το ΕΠΑΜ – Τομέας Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς, η οποία ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό με προανακριτικές διαδικασίες εναντίον μέλους του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη αντιμετώπισαν την κρατική καταστολή από το ξεκίνημά τους, όταν το Δεκέμβριο του 2014 είχαμε απρόκλητες προσαγωγές και συλλήψεις πολιτών, μεταξύ των οποίων και μέλη του ΕΠΑΜ. Όμως, παρότι οι επεμβάσεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης συνεχίστηκαν όλο αυτό το διάστημα, δεν κατάφεραν να διαλύσουν το κίνημα. Το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ακουγόταν κάθε Τετάρτη ανελλιπώς, όλο και πιο δυνατά. Μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια εκφοβισμού του λαού γίνεται και τώρα, με αυτές τις ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες και προανακρίσεις.

Είναι αξιοσημείωτο και ενδεικτικό της υποκρισίας τους, ότι οι «λειτουργοί της δικαιοσύνης» δεν ενοχλήθηκαν από τους αντισυνταγματικούς μνημονιακούς νόμους, που έχουν αλλοιώσει πλήρως το δικαιακό σύστημα της χώρας μας, ισοπεδώνοντας κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος, αλλά ενοχλήθηκαν από τους πολίτες που κινητοποιούνται και παλεύουν για μια ανθρώπινη ζωή.

Δεν αντιλήφθηκαν καν τη σωρεία παρανομιών και παρατυπιών που διαπράττονται κάθε εβδομάδα στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης από γνωστούς μεγαλοσυμβολαιογράφους, αλλά η μόνη παρανομία που είδαν ήταν η «διατάραξη της κοινής ειρήνης» από τους πολίτες που διαμαρτύρονταν.
Επίσης, δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα για την οικονομική εξαθλίωση του ελληνικού λαού, εξαιτίας των απάνθρωπων, μνημονιακών πολιτικών, χάριν της επιβίωσης των τραπεζών και της αποπληρωμής του παράνομου και επονείδιστου χρέους της χώρας, μόνο ψάχνουν να βρουν «υποκινητές» και σκοτεινούς «οργανωτές» των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για συντονισμένη προσπάθεια συκοφάντησης του κινήματος, για να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη, «χρεώνοντας» στο κίνημα το πέρασμα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τον εφιάλτη των εξώσεων που μας ετοιμάζουν. Όλα αυτά δηλαδή που οι «κυβερνώντες» μας και οι «αντιπολιτευόμενοι» αποδέχτηκαν, συμφώνησαν και ψήφισαν, όλοι μαζί, ακολουθώντας, ως καλοί υποτακτικοί, τις διαταγές της πραγματικής κυβέρνησης με έδρα τις Βρυξέλλες!

Το ΕΠΑΜ, έχοντας πρωτοστατήσει στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών πανελλαδικά, δηλώνει ότι στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στην εκποίηση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, όπως και κάθε λαϊκή κινητοποίηση που στρέφεται ενάντια στην ιδιότυπη, μνημονιακή κατοχή της πατρίδας μας. Μόνος «υποκινητής» μας, το άρθρο 120 του Συντάγματος και η αγάπη μας για ελευθερία και δημοκρατία!

Καλούμε τον ελληνικό λαό να κλείσει τα αυτιά του στις φωνές που προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν ή να τον παραπλανήσουν. Το μόνο που επιδιώκουν είναι η υποταγή, ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι να ξεπουλάνε τη χώρα. Η μόνη λύση, η μόνη σωτηρία της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, περνάει μέσα από τη σωτηρία ολόκληρης της χώρας και του λαού της: Με την απελευθέρωση από το ζυγό της ΕΕ, την κατάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και την εγκαθίδρυση ενός γνήσιου, δημοκρατικού πολιτεύματος. Μόνο έτσι θ’ ανοίξει ο δρόμος για λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη. Στον αγώνα αυτό, το ΕΠΑΜ ήταν, είναι και θα είναι, πάντα στην πρώτη γραμμή!

19/1/2017
ΕΠΑΜ – Τομέας Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου