Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

"Χρέος & νόμισμα: Δύο παράλληλοι δρόμοι" από το ΕΠΑΜ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης



Την Τετάρτη 15/3, η Τ.Ο. Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΕΠΑΜ πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «ΧΡΕΟΣ  &  ΝΟΜΙΣΜΑ: ΔΥΟ  ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ  ΔΡΟΜΟΙ» με ομιλητή τον Ανδρέα Καϊτζή, Λογιστή ΑΤΕΙ και μέλος του ΕΠΑΜ ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Νεάπολης.

Στην εισήγηση και στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε με το κοινό, έγιναν αναφορές στην άμεση σύνδεση του δημοσίου χρέους με το ευρώ, στις δυσμενείς επιπτώσεις (και μάλιστα εν γνώσει της πολιτικής τάξης της χώρας) που είχε η ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ και αργότερα στην Ε.Ε., στην κινδυνολογία και τα ψέματα του πολιτικού συστήματος, του καθεστώτος και των ΜΜΕ για το εθνικό νόμισμα, και στο

τι πρέπει να γίνει εκ μέρους του λαού για να αποτινάξουμε το καθεστώς εθνικής υποτέλειας και κατοχής που μας έχει υποδουλώσει το διαπλεκόμενο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.

Εντύπωση προκάλεσε το πόσο ενημερωμένο ήταν το ακροατήριο στην αναγκαιότητα του εθνικού νομίσματος ως προϋπόθεση για την ανασύνταξη και αναδιοργάνωση της χώρας. Οι ερωτήσεις, που έλαβαν το χαρακτήρα ανοιχτής συζήτησης, ήταν ενδεικτικές της ωριμότητας που χαρακτηρίζει ένα ικανό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, πράγμα που είναι ελπιδοφόρο για τη συνέχεια του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου