Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Όλοι την Τετάρτη 19/7 στις 15:30 στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης


Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς μέχρι την 1/10/17, αντιδρώντας στην απαράδεκτη απόφαση της Προέδρου του, να συμμετέχει στη χρηματοδότηση της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Παρόλο που η απόφαση αυτή πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία των μελών, μέλη του Προεδρείου του Συλλόγου (με πρώτη την πρόεδρο κα Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά), καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας και δεοντολογίας, δήλωσαν ότι δεν θα τηρήσουν την αποχή και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς!

Αυτό που γίνεται όλο και πιο φανερό από αυτές τις εξελίξεις, είναι ότι ο αγώνας του κόσμου που αντιδρά κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία αρχίζει να έχει ορατά αποτελέσματα. Ήδη το μέτωπο των συμβολαιογράφων παρουσιάζει "ρωγμές", καθώς τα μέλη του Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που ως τώρα παρακολουθούσαν και ανέχονταν σιωπηλά μια μικρή μερίδα των συναδέλφων τους να μετατρέπονται από λειτουργοί της δικαιοσύνης σε εκποιητές ακινήτων και υπάλληλοι των τραπεζών, αποφάσισαν να αντιδράσουν και να υψώσουν τη φωνή τους. Παράλληλα έχει πέσει και το τελευταίο φύλο συκής από αυτούς τους λίγους που παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το, προφανώς πολύ κερδοφόρο γι' αυτούς, "μαγαζάκι" των πλειστηριασμών!

Τίποτα από αυτά δεν θα είχε γίνει αν δεν υπήρχε η πίεση του κόσμου κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία. 

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι που δεν πρέπει να εφησυχάσουμε!
Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η μαζική μας παρουσία είναι απαραίτητη!

Ο σχεδιασμός των τοκογλύφων για την Τετάρτη αυτή (19/7) περιλαμβάνει 23 πλειστηριασμούς για το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Αν η κα πρόεδρος ή μέλη του προεδρείου του συλλόγου συμβολαιογράφων  επιχειρήσουν να σπάσουν την απόφαση της πλειοψηφίας των συναδέλφων τους και να διενεργήσουν πλειστηριασμούς, θα πρέπει να μας βρουν μπροστά τους! 

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας αλλά και όλους τους πολίτες, 
ανεξάρτητα από το αν θίγονται άμεσα ή όχι, να βρίσκονται
ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 3:30 μμ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ
ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ
                    ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου