Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Πειθαρχικό του Αρχιλοχία Β. Φώτη



Ολοκληρώθηκε εχθές η ακροαματική διαδικασία στο Πειθαρχικό του Αρχιλοχία Β. Φώτη, που αρνήθηκε να υπηρετήσει στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά η απόφαση δεν βγήκε.

Οι κατήγοροι μάλλον τα βρήκαν «σκούρα» με το κατηγορητήριο και γι’ αυτό η απόφαση θα βγει σε δύο ημέρες. Πρώτα πρώτα, έχει απαλειφθεί κάθε αναφορά του Αρχιλοχία στην κυβέρνηση, όλο δηλαδή το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης και η μόνη κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι αυτή της ανυπακοής σε εντολή ανωτέρου, δηλαδή η άρνηση υπηρεσίας. Αλλά και αυτό είναι δύσκολο να στοιχειοθετηθεί, καθώς «άρνηση υπηρεσίας» νοείται ως αδίκημα μόνο στην περίπτωση που η διαταχθείσα υπηρεσία αφορά το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού. Κατά συνέπεια, στην περίπτωση του Β. Φώτη η κατηγορία είναι πλήρως ανυπόστατη, όπως τονίστηκε από όλους τους μάρτυρες υπεράσπισης.


Ασχέτως του αποτελέσματος και της απόφασης που θα βγει, η χθεσινή ημέρα ήταν μία νίκη του αρχιλοχία, αλλά και όλων αυτών που στάθηκαν στο πλευρό του, υπερασπιζόμενοι τον ρόλο του στρατού για την διαφύλαξη της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Πρώτα πρώτα, όσο κι αν προσπαθούν να το αποσιωπήσουν, η υπόθεση έχει έντονη πολιτική χροιά, την οποία ανέδειξε με κάθε τρόπο ο αρχιλοχίας, σε όλες τις καταθέσεις και της δημόσιες εμφανίσεις του. Από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι αρνείται να υπακούσει σε απευθείας εντολές της πολιτικής ηγεσίας, την οποία χαρακτηρίζει ως προδοτική και δωσίλογη. Τόνισε και συνεχίζει να τονίζει ότι τα λεγόμενα «χοτ σποτ», έτσι όπως λειτουργούν δεν αποτελούν παρά κέντρα παράνομης κράτησης προσφύγων και μεταναστών, ότι δεν τηρούνται οι κανόνες του διεθνούς δικαίου, ότι η μη ταυτοποίηση των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλειά μας, ότι η όλη αυτή κατάσταση συγκαλύπτει το λαθρεμπόριο ανθρώπων με κέντρο την Τουρκία, ότι τελικά η διαχείριση του προσφυγικού, έτσι όπως γίνεται, καταπατά βάναυσα τα δικαιώματα τόσο των προσφύγων όσο και των Ελλήνων. Και σε αυτό καλείται να γίνει συνένοχος ο Έλληνας αξιωματικός, αλλά και ο φαντάρος, κατά παράβαση του όρκου τους προς την πατρίδα!

Συμπαραστάτες στον αγώνα του Αρχιλοχία, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί πολλά μέλη και φίλοι του ΕΠΑΜ, καθώς και μέλη άλλων παρατάξεων που θέλησαν να δώσουν το δικό τους περιεχόμενο στην όλη υπόθεση.

Ανάμεσα στους μάρτυρες υπεράσπισης του Β. Φώτη ήταν και τα μέλη της Π.Γ. του ΕΠΑΜ, Α. Παπαντωνίου και Γ. Τσαρουχίδης (Γ. Φωτεινός).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου