Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

ΝΑΙ, θέλω να πάω στο συλλαλητήριο και να φωνάξω!



της Αθανασίας Πέτσα

Θέλω να πάω στο συλλαλητήριο και να φωνάξω ότι τα κρατίδια που δημιουργήθηκαν με την βίαιη και παράνομη επίθεση στη Γιουγκοσλαβία, είναι προϊόν διαμελισμού ενός κυρίαρχου κράτους με ξένη επέμβαση και, ως τέτοια, ΔΕΝ πρέπει να αναγνωριστούν, ασχέτως της ονομασίας τους. Νομιμοποιώντας τα «προϊόντα», νομιμοποιούμε το δικαίωμα των μεγάλων, ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να επεμβαίνουν πολεμικά και να διαμελίζουν ενιαία, κυρίαρχα κράτη, δημιουργώντας τεχνητά «κρατίδια» - μαριονέτες των δικών τους συμφερόντων στην περιοχή. Μια τακτική, την οποία εφαρμόζουν ή προσπαθούν να εφαρμόσουν, με διάφορους τρόπους, τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στη Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και όπου αλλού…


Θέλω να πάω στο συλλαλητήριο και να φωνάξω ότι η απαίτηση χρήσης του όρου «Μακεδονία» από το «κρατίδιο» της ΠΓΔΜ είναι απαράδεκτη, ανιστόρητη, υποκινείται από υστερόβουλες πολιτικές σκοπιμότητες και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των λαών των Βαλκανίων.

Θέλω να πάω στο συλλαλητήριο και να φωνάξω ότι δεν είναι δυνατόν να «τακτοποιούνται» θέματα που αγγίζουν τα εθνικά μας ζητήματα, από μια κυβέρνηση-συνεργάτη των δυνάμεων κατοχής, η οποία έχει απεμπολήσει κάθε κυριαρχικό μας δικαίωμα και έχει συμφωνήσει στην ίδια την κατάργηση της κρατικής υπόστασης της Ελλάδας. Να φωνάξω ότι οι πατριδοκάπηλοι εθνικόφρονες που βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το λεγόμενο «μακεδονικό ζήτημα» για να δρέψουν δάφνες πατριωτισμού, 8 χρόνια τώρα τα έχουν κάνει «πλακάκια» με το δοσιλογικό πολιτικό σύστημα και βολεύονται μια χαρά μέσα σε αυτό. Γι’ αυτό δεν λένε κουβέντα για απελευθέρωση της πατρίδας μας από τη σύγχρονη κατοχή, παρά μόνο πετούν όποτε τους συμφέρει τις εθνικιστικές κορώνες τους, απευθυνόμενοι στο συναίσθημα και όχι στη λογική του λαού. Γιατί η λογική λέει ότι, με δεδομένη τη συνέχιση αυτού του συστήματος που και οι ίδιοι συντηρούν, το ξεπούλημα της Μακεδονίας (και όχι μόνο) είναι τελειωμένη υπόθεση.

Θέλω να πάω στο συλλαλητήριο και να φωνάξω ότι, πέρα από τον ανεδαφικό και παντελώς ατεκμηρίωτο «αλυτρωτισμό» των βορείων γειτόνων μας, η εδαφική μας ακεραιότητα όχι απλώς κινδυνεύει, αλλά έχει ήδη παραδοθεί στον έλεγχο ξένων δυνάμεων, τόσο στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τα εδάφη από όπου θα περνούν οι αγωγοί θα βρίσκονται υπό διεθνή (αμερικανική ή νατοϊκή) προστασία, άρα εκτός δικαιοδοσίας του Ελληνικού κράτους, όσο και στο Αιγαίο, όπου με αφορμή το προσφυγικό έχουμε μορατόριουμ (περιορισμένη) κυριαρχία σε πολλά από τα ανατολικά νησιά μας. Πώς ονομάζεται όταν ξένος στρατός αναλαμβάνει τη φύλαξη των συνόρων σου; Έχουμε καταλάβει ότι, ακόμα κι αν καταφέρουμε να απελευθερώσουμε την Ελλάδα με πολιτικά μέσα, για τη Μακεδονία θα χρειαστεί να πολεμήσουμε; Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το μισό Αιγαίο έχει μετατραπεί σε «γκρίζα ζώνη» και το ίδιο δρομολογείται και για τη Θράκη (τη «Δυτική Θράκη» όπως την βάφτισε προσφάτως ο εξ ανατολών γείτονάς μας); Επίσης, η αμερικανική βάση που σχεδιάζεται να γίνει στην Αλεξανδρούπολη θα μετατρέψει τη Θράκη σε ορμητήριο για τις επεμβάσεις τους στην περιοχή και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέρη όπου υπάρχουν αμερικανικές/νατοϊκές βάσεις, αλλά και η νεοφυής βάση ισραηλινών συμφερόντων στην Κρήτη.

Θέλω να πάω στο συλλαλητήριο και να φωνάξω ότι η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι εξίσου αυτονόητη και αδιαμφισβήτητη, όσο και η ελληνικότητα ολόκληρης της Ελλάδας! Ανεχτήκαμε 8 χρόνια κατοχής, 8 χρόνια εξευτελισμού, 8 χρόνια που μας έχουν φέρει στα πρόθυρα εξανδραποδισμού του λαού μας και διαμελισμού του κράτους μας. Κάθε μέρα που συνεχίζουμε να τα ανεχόμαστε όλα αυτά μας φέρνει πιο κοντά σε καταστάσεις που θα είναι μη αναστρέψιμες. ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! Πρέπει ΤΩΡΑ και όχι αύριο, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Το πατριωτικό συναίσθημα και η μαχητικότητα του ελληνικού λαού στην υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας, που εκφράζεται δυναμικότατα τις τελευταίες μέρες με αφορμή την ονομασία της ΠΓΔΜ, ας γίνει το ορμητικό κύμα που θα σαρώσει τις δυνάμεις κατοχής και θα οδηγήσει στην απελευθέρωση, τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στον τόπο μας!

Η Αθανασία Πέτσα είναι μέλος του ΕΣΥΜ του ΕΠΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου