Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Το ΕΠΑΜ για την απόφαση των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης στις 12/2/18




Δελτίο Τύπου

Την Δευτέρα 12/2/2018, σε έκτακτη γενική συνέλευση, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος του Εφετείου Θεσσαλονίκης αποφάσισε με ψήφους 119 έναντι 74, να επιτρέψει την ελεύθερη πιστοποίηση των μελών του στην υφιστάμενη πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, παρά την πρόσφατη απόφασή του για αποχή μέχρι τις 4/3/18.

Τιμούμε τη μειοψηφία των συμβολαιογράφων που κράτησε σθεναρή στάση παρά τις πιέσεις, δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο για εκείνους που απέδειξαν ότι
 η αποχή τους δεν είναι παρά το προκάλυμμα για τις δοσοληψίες τους με την κατοχική κυβέρνηση. Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους κ.κ. συμβολαιογράφους που ανερυθρίαστα συμπράττουν με τους δανειστές/δυνάστες και τα ντόπια πολιτικά τους ανδρείκελα, ότι το σύστημα αυτό που τους προστατεύει πνέει τα λοίσθια. Σύντομα θα διαπιστώσουν ότι η ιδιοτέλειά τους και η επιλογή τους να πράττουν σαν κοινοί κερδοσκόποι κι όχι ως δημόσιοι λειτουργοί με κύρια ευθύνη τους την αμερόληπτη υπεράσπιση του Δικαίου, θα έχει επιπτώσεις αμέσως με την αποκατάσταση της νομιμότητας στη χώρα.

Επανειλημμένα έχουμε απευθύνει εκκλήσεις, επικαλούμενοι την επιστημονική τους φερεγγυότητα, τη δημοκρατική τους ευαισθησία, την προσωπική τους αξιοπρέπεια.
 Εις μάτην! Τώρα, το μόνο που έχουμε να τους θυμίσουμε είναι η πειθαρχική και ποινική ευθύνη που συνεπάγεται η συμμετοχή τους σε πλειστηριασμούς που καταπατούν βάναυσα Σύνταγμα, Δίκαιο και Κώδικα.

Η αποκατάσταση της θεμελιώδους αρχής του πολιτεύματος δεν θ’ αργήσει και τότε θα βρεθούν απολογούμενοι, ως συνεργοί των δυνάμεων κατοχής, για τα εγκλήματα εις βάρος του λαού στα οποία συνέπραξαν κι έδωσαν επίφαση νομιμότητας με τη συμμετοχή τους. Έχοντας κατήγορους απέναντί τους, τους δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που υπήρξαν θύματά τους.

Θεσσαλονίκη 14/2/2018
Γραφείο Τύπου
ΕΠΑΜ -Περιφ. Κεντρικής Μακεδονίας




Εικόνες και βίντεο απο την παρέμβαση του ΕΠΑΜ στην έκτακτη γεν. συνέλευση του συμβολαιογρ. συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου