Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Κάλεσμα για συμπαράσταση στους 8 διωκόμενους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών


Τεταρτη 26 Νοέμβρη 2014. Η πρώτη λαϊκή αντίδραση κατά των πλειστηριασμών έκανε την εμφάνισή της στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΕΠΑΜ και άλλων πολιτικών και κοινωνικών φορέων, στις 15.30, έξω από τις 3 αίθουσες στις οποίες θα διεξάγονταν πλειστηριασμοί, ήταν συγκεντρωμένοι 150 με 200 πολίτες Για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, ακούστηκε το σύνθημα «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ» μέσα στις αίθουσες του ειρηνοδικείου

Το σύστημα αιφνιδιάζεται. Οι πλειστηριασμοί ματαιώνονται.

Τεταρτη 3 Δεκέμβρη 2014. Το κάλεσμα για κινητοποίηση επαναλαμβάνεται με την ίδια επιτυχία. Ακόμη περισσότεροι πολίτες μαζεύονται στα δικαστήρια.

Το σύστημα, με αρχηγό την  Ιωάννα Μπιλίση – Χρουσαλά,  αφού προσπαθεί να κρατήσει τους διαδηλωτές εκτός κτηρίου με τα ΜΑΤ και δεν τα καταφέρνει, μεταφέρει την ένταση μέσα στις αίθουσες. Πολίτες σπρώχνονται και σέρνονται εκτός των αιθουσών από την αστυνομία. Η διαμαρτυρία όμως συνεχίζεται. Και πάλι οι πλειστηριασμοί ματαιώνονται.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, στις σκάλες έξω από το κτίριο, τα ΜΑΤ  περικυκλώνουν αιφνιδιαστικά 17 από τους τελευταίους αποχωρούντες και τους προσάγουν. Για 8 από αυτούς η προσαγωγή μετατρέπεται σε σύλληψη. Ανάμεσά τους, 3 μέλη του ΕΠΑΜ. Πρόκειται για τις πρώτες συλλήψεις που αφορούν την διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών.

Οι συλλήψεις  φανέρωναν εκδικητικότητα αυτών  που νόμιζαν  ότι έχουν την εξουσία να αφαιρούν  το σπίτι του άλλου, χωρίς κανένας να τους ενοχλεί. Φανέρωναν επίσης την προσδοκία τους  να καταστείλουν το φρόνημα και την αντίσταση του κόσμου. Γιατί ο στόχος ήταν αυτός: Η Ιωάννα Μπιλίση - Χρουσαλά και ο κάθε ένας από τους κατηγόρους-μηνυτές, ήλπιζαν ότι η δίωξη των 8 θα σταματούσε τους άλλους από το να καταγγέλλουν τον παράνομο, ανήθικο και ανάλγητο ρόλο μιας μικρής μερίδας συνεργατών των τραπεζιτών. 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. Παρά τους νέους νόμους που θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση κατ εντολή των «θεσμών» και των δανειστών, παρά την θέσπιση ιδιώνυμου, παρά την αλλαγή του ΚΠΔ υπέρ των τραπεζιτών, παρά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η αντίσταση συνεχίζεται. Και η καταστολή καλά κρατεί.

ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
δικάζονται οι 8 πρώτοι συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης
Στην Αθήνα, την ίδια μέρα, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
δικάζονται οι 3 πρόσφατα συλληφθέντες
για την διαμαρτυρία κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

 Καλούμε τον λαό της πόλης

στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης

την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στις 8.30 το πρωί

να απαιτήσουμε την απαλλαγή των διωκόμενων αγωνιστών
 
ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου